Bescherm je voeten tijdens je vakantie aan zee

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en bent lekker aan het strand. Je loopt door de branding en ineens voel je een scherpe steek in je voet. Je bent over een schelp gelopen en hebt je voet open gehaald. Natuurlijk geen prettig gevoel en helemaal niet tijdens je vakantie. Gelukkig is het tegenwoordig goed mogelijk om je voeten te beschermen tijdens vakantie.

Waterschoenen om je voeten te beschermen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende waterschoenen te verkrijgen in allerlei kleuren en vormen. Zo zijn er waterschoenen waarmee je ook flinke afstanden kunt lopen, en waterschoenen met extra grip door een speciale rubberen zool.  Waterschoenen beschermen je voeten tegen schelpen, scherpe rotsen, glas en andere scherpe voorwerpen waar je op kan gaan staan. Ook aan de zijkanten zijn je voeten beschermt

Waar kun je waterschoenen nog meer voor gebruiken?

Uiteraard zijn waterschoenen niet enkel op het strand te gebruiken. Ook in het zwembad kunnen deze schoenen goed van pas komen als er scherpe randjes zijn waar je je voeten aan open kan halen. Zoals de naam eigenlijk al verraadt zijn deze schoenen ook op schepen, steigers en andere watersport activiteiten een goede oplossing om wat extra grip te krijgen. Je kunt sommige van deze schoenen ook gewoon aan voor dagelijks gebruik.

Materialen

Er zijn verschillende materialen waterschoenen verkrijgbaar. De meeste waterschoenen zijn van meerdere materialen gemaakt zodat de zool extra stevigheid en bescherming geeft en de rest van de schoen snel opdroogt zodra deze nat is geworden. Hierdoor hoef je ook geen lange afstanden met natte schoenen te lopen en verklein je de kans op blaren. Vaak worden er ook lichte materialen gebruikt zodat de schoenen (ook als ze nat zijn) geen blok aan je been worden.

Zwemschoenen voor zwemles

Ook voor het afzwemmen tijdens de zwemles zijn zwemschoenen of waterschoenen verplicht. Hiervoor zijn simpele plastic zwemschoenen vaak voldoende. Deze worden namelijk niet zwaarder dan dat ze op het droge zijn. Mocht je van plan zijn met je kinderen op vakantie te gaan dan kan je er ook voor kiezen om gelijk wat degelijkere waterschoenen aan te schaffen zodat ze deze tijdens de vakantie nogmaals kunnen gebruiken.

1 gedachte over “Bescherm je voeten tijdens je vakantie aan zee”

Plaats een reactie