Break a leg met deze reisverzekering tips voor een Fins Lapland vakantie!

Ben je gek op skiën en snowboarden? Hou je van uitdagende activiteiten wanneer je op vakantie bent? Dan is Fins Lapland the place to be voor jou! Als je vaak extreme sporten beoefend op vakantie dan ben je je er vast van bewust dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarvoor wil je uiteraard goed verzekerd zijn. In dit artikel vertellen we je eerst over de avontuurlijke dingen om te doen tijdens een Fins Lapland vakantie, om vervolgens over te gaan op waar je op moet letten bij het afsluiten van bijbehorende verzekeringen.

Wild avontuur in Fins Lapland

Een reisje naar het Noorden van Finland brengt heel wat speelse mogelijkheden met zich mee. Naast een heerlijk en lang wintersportseizoen, zijn er ook andere extreme sporten te beoefenen. Wat dacht je van de volgende:

  • IJsklimmen
  • Rondcrossen op de sneeuwscooter
  • Huskytocht
  • IJsvissen
  • Sledetochten maken

Vakantie naar de sneeuw: de risico’s

Mocht er iets aan de hand zijn, dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Want een onverwachts incident is al vervelend, maar het wordt allemaal nóg een grotere domper als je er financieel onder lijdt. Daarom zetten we tips op een rijtje om je goed te verzekeren bij een sneeuwvakantie.

Afgezien van de gewone risico’s die je loopt wanneer je op vakantie gaat, zoals vertraging, ziek zijn of iemand die plots overlijdt waardoor je vakantie niet door kan gaan, zijn er bij een vakantie waarbij je extreme sporten beoefend nog extra risico’s. Wat dacht je van gebroken botten of andere redenen waardoor je in het ziekenhuis komt? Om nog maar niet te denken aan een lawine of extreme weersomstandigheden waardoor je in moeilijkheden komt of bijvoorbeeld vastzit op je bestemming.

Welke verzekeringen moet ik nemen?

Onze tip is om allereerst je eigen doorlopende reisverzekering te checken indien je die een hebt. Wat zit daar allemaal in? Annulering, dekking bij ongelukken, vertraging, de hoogte van je eigen risico, et cetera. Het zou niet de eerste keer zijn dat men zich dubbel verzekert, omdat iemand niet in de gaten heeft dat het al in de doorlopende reisverzekering zit.

Nu je dit helder hebt kun je beslissen waar je nog meer voor verzekerd wilt zijn of in hoeverre je je eigen risico verder in wilt dekken. Als je extreme sporten gaat beoefenen is het wellicht slim om je bij te verzekeren met een kortlopende reisverzekering.

Boek je je reis ver vooruit en is annulering niet opgenomen in je doorlopende reisverzekering? Overweeg dan zeker om aan te vullen met een annuleringsverzekering. Check goed de voorwaarden over wanneer je wel en niet op je verzekering wilt berusten. Je kunt je voorstellen dat de duurdere verzekeringen over het algemeen meer dekken. Ben je op zoek naar de laagste prijs? Dan check je bij ons nog even welke de goedkoopste verzekering is voor jouw wensen.

Plaats een reactie