Budget bepalen voor Argentinië – Wat kost reizen in Argentinië?

Een reis naar één van de Zuid-Amerikaanse landen is al prijzig. En ook in de landen zelf verschillen de dagelijkse kosten enorm. Argentinië is samen met Brazilië erg duur in verhouding met andere Zuid-Amerikaanse vakantielanden. De meeste vakantiegangers kiezen voor een rondreis door het land of verblijven een langere tijd in de hoofdstad Buenos Aires. Het is naast een zonbestemming ook een populaire vakantiebestemming voor wintersporters.

Belangrijkste kostenposten in Argentinië

Als je op vakantie bent in Argentinië ben je gemakkelijk meer dan 40 euro per dag kwijt. Het ligt er ook maar net aan wat voor een soort vakantie je wilt beleven. Ga backpacken dan zal je op de euro’s letten. Kies je voor luxe dan ben je vanzelfsprekend een stuk duurder uit, maar dat is geen verrassing natuurlijk. Als je slim reist dan hoeft Argentinië niet zo duur te zijn, want er zijn ook goedkope slaapplaatsen en betaalbare eetgelegenheden te vinden in het prachtige land. De belangrijkste kostenposten in Argentinië zijn overnachtingen, vervoer en voedsel. Hieronder vertellen wij je meer over de kosten:

Wat kost een overnachting in Argentinië?

Een van de hoogste kostenposten zijn de overnachtingen gedurende jouw reis door Argentinië. Je kan in het land gaan kamperen of in een hostel overnachten. De duurste en meet luxe optie is een hotel. In de hoofdstad kom je ook nog enkele homestays tegen en die zijn dan weer heel betaalbaar.

Kamperen is verreweg de goedkoopste optie. Je kan voor een bedrag van 4 of 5 euro per nacht al een plekje op een camping vinden. In Argentinië zijn er overigens ook plaatsen waar je in de natuur je tentje kan openslaan en dat is gratis. De hostels bieden bedden aan voor rond de 15 euro per nacht, er zijn ook luxere hostels die hogere prijzen hanteren. Je kan voor vertrek al een slaapplaats reserveren in een hostel, zodat je zeker bent van een plekje. De goedkope hotels vragen voor een overnachting rond de 30 euro. Pluspunt is wel dat je in de ochtend kan ontbijten in het hotel en dat scheelt automatisch ook weer wat geld.

Wat kost vervoer in Argentinië?

Je zal het misschien niet direct verwachten, maar vervoerskosten zijn in Argentinië echt heel hoog. Er rijden overal bussen die ook echt lange afstanden afleggen. De bussen zijn het meest betaalbaar. In sommige gevallen kan je ook met de boot voor een redelijke prijs. Als je veel te besteden hebt kan je ook een auto huren of zelfs een chauffeur. Voor lange afstanden bestaat ook de mogelijkheid om in het vliegtuig te stappen voor een binnenlandse vlucht.

De bussen zijn behoorlijk onbetrouwbaar. Het kan voorkomen dat een bus helemaal niet vertrekt of veel te laat. Eigenlijk rijden alleen de bussen in de hoofdstad Buenos Aires regelmatig en op tijd. De prijs voor een uur in een bus is ongeveer 3 euro. De luxe bussen zijn een stuk duurder en kosten al snel 50 euro per rit. Een auto huren kost ongeveer 50 euro per dag en je dat is nog exclusief alle bijkomende kosten zoals benzine en tol. Een auto met chauffeur huren kost ongeveer 125 euro, waarvan het grootste deel naar de loonkosten van de chauffeur gaat. Het is ook nog maar de vraag wat voor een auto er voor zal rijden, vaak zijn deze niet van een hele hoge kwaliteit.

Wat kost eten en drinken in Argentinië?

De prijzen voor maaltijden in Argentinië zijn vergelijkbaar met die in de overige Zuid-Amerikaanse landen. Je bent ongeveer 15 euro per dag kwijt voor een ontbijt, lunch en diner. Dit is natuurlijk niet duur, aangezien het dan ook nog eens om goede maaltijden gaat in een restaurant. Je kan ook op straat eten voor rond de 10 euro, wat ook wel een leuke ervaring is en in sommige gevallen veel lekkerder.

In Argentinië kan je geweldig vleesgerechten eten, daar staat het land niet voor niets bekend om. De hapjes die op straat verkrijgbaar zijn bevatten normaliter ook vlees. Dineren in een restaurant kost rond de 10 euro per persoon en dat is gewoon goed te doen. Ga je zelf koken dan kan je boodschappen doen in de supermarkt en ben je rond de 5 euro kwijt voor een maaltijd.

Plaats een reactie