Busreis naar Spanje, op naar de zomerzon

Voor een vakantie met de bus, kun je veel verschillende landen bezoeken, maar Spanje is toch echt aan te raden. Het is heerlijk weer in het land en je kunt er zowel cultuur snuiven als gezelligheid beleven. Het fijne aan een busreis is dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn. Daarnaast hoef je niet in te checken, hoeft je bagage niet gecheckt te worden en hoef je niet in ellenlange rijen te staan voor de paspoortcontrole. Met de bus gaat het allemaal sneller, al duurt de reis zelf wat langer.

Geld besparen door het hoogseizoen te vermijden

Om wat extra geld op je reis te besparen zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Kijk online of er last minutes zijn waar je je voordeel mee kunt doen of dat een bepaalde touroperator actieweken is met een mooie deal voor een busreis naar Spanje. Daarnaast kan flexibiliteit je een heleboel geld schelen. Als iedereen tegelijk op vakantie wil, wordt het aanbod schaarser en gaat de prijs natuurlijkerwijze omhoog. Kies daarom om buiten de schoolvakanties te gaan en pak zo in sommige gevallen tot wel 50% korting.

Buiten de schoolvakanties om is het rustiger

Een groot voordeel van buiten de vakanties om met de bus naar Spanje gaan, is dat de bus waarschijnlijk niet overvol zal zitten en je vaak met voornamelijk volwassenen in de bus zit. Dit kan een hoop schelen op het gebied van slaap. Daarnaast is het op de plek van bestemming tijdens het laagseizoen ook rustiger en kun je de toeristische trekpleister op je gemak bekijken zonder alle massa’s toeristen. Het weer in Spanje is het weer prima om ook in het laagseizoen op vakantie te gaan.

Vergelijk verschillende aanbiedingen voor de beste prijs

Wanneer je een bestemming uitgekozen hebt, kun je online met vergelijkingswebsites de verschillende aanbiedingen vergelijken. Er zijn vaak verschillende pakketten die aangeboden worden en zo kan er in het ene pakket net iets meer zitten dan het andere en betaal je daar niet gek veel meer voor. Zo’n busreis pakket bevat bijvoorbeeld de busreis en het hotel in 1 en door hiervoor te kiezen, kun je veel voordeel scoren. Ga dus goed op onderzoek uit alvorens je een reis boekt. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste deal te pakken hebt en niet ergens geld laat liggen.

Een busreis naar Spanje kent veel voordelen

Er zijn een aantal voordelen en nadelen aan een busreis. Het handige aan een busreis is dat je altijd voor het hotel afgezet wordt. Je hebt dus geen gedoe met het regelen van een taxi vanaf het vliegveld of het treinstation. Daarnaast komt de bus op plekken waar vliegtuigen of treinen niet komen en ben je veel flexibeler. Ook is het reizen met de bus meestal voordeliger dan met de trein of het vliegtuig en kun je geld besparen wat je eventueel weer uit kunt geven tijdens je vakantie in Spanje.

Er kleven ook nadelen aan een busreis naar Spanje

Er hangen natuurlijk ook nadelen aan het maken van een busreis naar het zonovergoten Spanje. Het reizen met de bus duurt veel langer dan wanneer je zelf met de auto gaat of de trein of het vliegtuig pakt. Zo verlies je dus wel tijd die je ook al op het strand had kunnen doorbrengen. Vanuit Nederland is een busreis naar Spanje een bijna 24 uur durende reis. Dit komt ook omdat er vaak meerdere opstapplekken in Nederland zijn waar de bus andere reizigers oppikt. Tijdens de rit zul je jezelf wel moeten vermaken met dingen als films, games op je tablet of mobiel of sportweddenschappen. Als je snel wagenziek bent, is een busreis ook niet aan te raden. Wanneer je door de bergen moet reizen, is dit niet bepaald bevorderlijk.

Een paar tips voor een comfortabele busreis

Mocht je toch hebben gekozen voor een gezellige busreis, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om je reis zo comfortabel mogelijk te maken. Als je inderdaad wel eens last hebt van wagenziekte, dan is het verstandig hier pillen voor mee te nemen. Zo kom je de reis makkelijker door en ben je niet misselijk onderweg. Daarnaast kun je ook een slaappil nemen om gewoon te slapen tijdens de reis. Probeer bij de tussenstops altijd even naar buiten te gaan om een ommetje te maken, let wel op dat de bus niet zonder je weggaat natuurlijk. Als laatste probeer ook koffie te vermijden, tenminste als je graag wilt slapen onderweg.

Plaats een reactie