Citytrip Barcelona, waar moet je aan denken?

De hoofdstad van Catalonië is een van de meest bezochte steden in Europa. Ieder jaar kiezen zo’n 7 miljoen toeristen voor een citytrip Barcelona. Het is de stad van Gaudí. Geen enkele moderne architect heeft zo zijn stempel kunnen drukken op een miljoenenstad als deze kunstenaar. Barcelona is ook de stad van de vele musea. Je vindt hier de grote namen van de klassieke Spaanse schilders, maar ook de modernisten, zoals Picasso en Dali. Lekker eten doen ze ook in dit deel van Spanje. In de zomer zijn er in vrijwel alle wijken feesten en bruist de stad 24 uur per dag. Waar moet je rekening mee houden als je verblijft in Barcelona?

1. Koop je tickets in Nederland via het internet

Als die miljoenen toeristen willen net als jij de bezienswaardigheden bezoeken. Om te voorkomen da je uren in de brandende zon moet staan wachten, kan je beter gewoon via internet je kaartjes aanschaffen. Wellicht ontneemt het een beetje de charme van een spontaan bezoek. Het is echter beter dan geen ticket meer te kunnen krijgen.

2. Het vliegveld

Vanaf Nederland is het ongeveer 2 uur vliegen naar Barcelona. El Prat de Llobregat Aeropuerto is de luchthaven van de stad. In de omgeving liggen twee andere luchthavens:  Girona en Reus. In het algemeen is een vlucht naar een van deze vliegvelden beduidend goedkoper. Reken er dan wel op dat je 1 1/2 uur extra zal moeten reizen. Het openbaar vervoer is snel en efficiënt.

3. Openbaar vervoer in de stad

Barcelona is een miljoenenstad met een goed en efficiënt stelsel van openbaar vervoer. In het oude centrum zijn de meeste bezienswaardigheden te voet bereikbaar. Wil je meer zien dan is het een goed idee om een OV-pas te kopen voor de dagen waarop je gaat reizen binnen de stad, ook deze kan je per internet aanschaffen en je kan er alle vormen van openbaar vervoer mee gebruiken.

4. Een bezoek aan Las Ramblas

Las Ramblas is de beroemdste straat in Barcelona en ook de meest toeristische. De straat loopt door het gehele oude centrum en is 1.200 meter lang. Uiteraard zal je deze willen bezoeken want er staan vele mooie monumenten langs de straat. Het is hier altijd druk, voornamelijk toeristen, want locals zal je hier weinig tegenkomen. Het wemelt er van de terrassen en restaurantjes. Bedenk echter wel dat de prijzen ook zijn afgestemd op rijke toeristen. Voor een drankje op een terras in Las Ramblas betaal je al gauw drie keer zoveel als elders in de stad. Ook het eten is er erg duur en niet van betere kwaliteit dan in andere wijken van Barcelona.

5. Pas op: zakkenrollers

Er komen veel toeristen naar de stad en dat is verleidelijk. Het is moeilijk om er niet als een toerist uit te zien. Echter kan je wel voorkomen dat jij een aantrekkelijk doelwit wordt. Draag geen dure sierraden of handtassen. Neem ook niet meer contant geld mee dan noodzakelijk en voorkom dat je pasjes eenvoudig zijn te ‘rollen’. Als jij met beleid te werk gaat, valt het probleem nog wel mee.

Plaats een reactie