Dagje uit: Burgers Zoo

Altijd al gedroomd van een mooie safari of spannende jungletocht? Het is dichterbij dan je denkt. Een ritje naar de dierentuin in Arnhem is voldoende, want bij Burgers’ Zoo vind je alles wat je nodig hebt. De dierentuin Arnhem, gelegen in een prachtige bosrijke omgeving, is een uitje voor het hele gezin. Dit familiebedrijf bestaat al meer dan een eeuw. Burgers’ Zoo heeft dus al ruim honderd jaar ervaring en kennis in huis waarmee ze het park opgebouwd heeft tot een waar spektakel. Wat het uniek maakt, is dat de dieren in Burgers’ Zoo ondergebracht zijn in een natuurlijke omgeving. Een giraffe zul je dus niet aantreffen in een klein hok, maar in de buitenlucht op een vlakte die doet denken aan de Afrikaanse savanne.

Jungle, woestijn, moeras en oceaan: alles bijeen in dierentuin Arnhem

De dieren in Burgers’ Zoo kun je ontdekken in de verschillende zones die gecreëerd zijn.
Als je er doorheen loopt, waan je je voor even in een compleet ander werelddeel.

-Safari

Ga op safari en laat je verwonderen door gnoe’s, neushoorns, leeuwen en andere bewoners van de savanne. Vanuit de uitkijktoren heb je een goed uitzicht op de vlakte en als je geluk hebt, zie je een van de zeldzamere dieren in Burgers’ Zoo.

-Desert

Ooit in een woestijn geweest? Hier kan het. Spot een lynx of ga lekker griezelen bij slangen, vogelspinnen of hagedissen.

-Mangrove

Wie in de zomer van 2017 dierentuin Arnhem bezoekt heeft geluk. Dan is namelijk de opening van de grootste overdekte mangrove ter wereld. In de mangrovebossen in Burgers’ Zoo zijn dieren als reptielen, zeekoeien, vissen en inheemse vogelsoorten te zien.

-Rimba

De rimba van dierentuin Arnhem voert je langs een landschap dat overeenkomt met de Maleisische jungle. Dieren in Burgers’ Zoo die hier wonen zijn onder andere tijgers, gibbons en varanen.

-Bush

Betreed de bush en je belandt in een prachtig tropisch regenwoud. Kleurrijke bewoners als vlinders, vogels, vliegende honden en aardvarkens zijn er te bewonderen in een decor van weelderige vegetatie en watervallen.

-Ocean

Hier lijkt het of je aan het snorkelen bent in een gigantisch koraalrif. Volg de sierlijke bewegingen van roggen en ervaar hoe het is om een haai op slechts enkele meters afstand te zien.

Activiteiten in Burgers’ Zoo

Een dagje wandelen door dierentuin Arnhem en de dieren in Burgers’ Zoo bewonderen is al een belevenis op zich, maar er is meer te doen. Voor de avonturiers die extra nieuwsgierig zijn is er de mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen of een avondlezing bij te wonen. Ook zijn er speciale themawandelingen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld voor grootouders met kleinkinderen. Moe en hongerig geworden? Strijk dan neer bij een van de horecagelegenheden voor een hapje in de stijl van de zone waar je je bevindt (arrangementen zijn mogelijk).

Met de kids naar de dierentuin

Aan de kleine bezoeker is natuurlijk ook gedacht. Laat je kinderen hun eigen avonturen beleven in een van de speeltuinen of neem ze mee op een bijzondere speurtocht.
Ook kinderfeestjes houden in de dierentuin is mogelijk.

Foto’s maken in Burgers Zoo

Een dagje fotograferen is in elke dierentuin leuk. Ook in Burgers Zoo kan je mooi foto’s maken. Door de verschillende gebieden zijn er erg veel verschillende diersoorten en omgevingen om te fotograferen. Als je de foto’s thuis laat zien zullen sommigen denken dat je een wereldreis hebt gemaakt. Ben je van plan om een dagje in Burgers Zoo te gaan fotograferen? lees dan hier alle tips.

Praktische info

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website van Burgers’ Zoo (met €1,50 korting).
Ook abonnementen en groepskortingen kun je hier boeken.
Kinderen tot en met drie jaar gratis.

Openingstijden

De dierentuin Arnhem is alle dagen van het jaar geopend (ook op feestdagen).
-Wintertijd (30 oktober 2016 tot en met 25 maart 2017): dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur
-Zomertijd (26 maart 2017 tot en met 28 oktober 2017)
dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur

Bezoekadres

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

Plaats een reactie