Dierenpark De Oliemeulen, het vreemdste dierenpark van Nederland

Het vreemdste dierenpark van Nederland ligt in Tilburg. In dit dierenpark zijn meer dan 150 verschillende diersoorten te vinden. Het park heeft zijn deuren geopend in 1987 als Dierenpark Reptielenhuis de Oliemeulen. Het park breidde zich in 5 jaar uit naar zoogdieren- en vogelpark, gedeeltelijk uit opvang.

Educatie & recreatie

Steppenarend in Dierenpark de OliemeulenSpanning en ontspanning wordt prima gecombineerd in dit park. De dierenverzorgers geven dagelijks over hun verzorgde dieren uitleg. Het is mogelijk om een demonstratie bij te wonen en shows. De demonstraties met de slangen en spinnen zijn meerdere keren op de dag in een aparte zaal. Dit is voor zowel jong als oud leuk om te mogen waarnemen. Op woensdag, zaterdag, zondag en alle vakantiedagen is de roofvogelshow te bezichtigen.

In dit park heb je dus de kans om een vogelspin over je hand te laten lopen, een slang om je nek te hangen en zelfs actief deel te nemen met de roofvogelshow. Schrik ook niet als je een stinkdier tegenkomt, probeer hem zelfs maar te aaien!
Verder staan er bij alle verblijven uitgebreide informatieborden over de dieren.
Voor de kinderen is er ook ruimte om te spelen in de speeltuin.

Opvang

Dierenpark de Oliemeulen is een stichting. Zij willen met de stichting mensen kennis laten maken met de meest onbekende en vreemde dierensoorten. Door de educatie over hoe deze dieren leven in de vrije natuur, maar ook de betere leefomstandigheden van exotische dieren in gevangenschap. De dieren die het park opvangt kunnen niet meer bij hun eigenaar verblijven om diverse redenen.

Soortbehoud

Het park werkt nauw samen met verschillende parken om dieren te laten voortplanten. Door verschillende fokresultaten is het Dierenpark in de krant verschenen. In 2016 is het park nog verschenen in de krant vanwege de Afrikaanse dwergkrokodillen die uit hun ei gekropen waren. Dit is een zwaar beschermde diersoort, daarom gaan deze krokodillen bijdragen aan een kweekproject.
Het park werkt niet alleen samen met parken uit Nederland, maar uit heel Europa.

Cafetaria en Bar

Er is een horecagelegenheid binnen Dierenpark de Oliemeulen. Het cafetaria gedeelte is alleen geopend op woensdag, zaterdag en zondag buiten de vakantieperiodes. De overige dagen van de week is er alleen de mogelijkheid om iets van de broodjeskaart te bestellen. Bekijk voordat je gaat de complete menukaart van dierenpark de Oliemeulen.

Feestarrangement

caracal in Dierenpark de OliemeulenHet park heeft ook een speciaal feestarrangement. Het feestarrangement van dierenpark de Oliemeulen is geschikt voor speciale gelegenheden, zoals een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, familie-uitje, etc. Naast een leuke dag is het ook nog eens extra leerzaam, want je komt alles over de dieren te weten. Aan de hand van de grootte van de groep wordt de korting berekend. Klik hier voor meer informatie over het feestarrangement.

Pasar Minggu

Voor de eerste keer komt er een zondagsmarkt bij Dierenpark de Oliemeulen op zondag 16 juli 2017. Het evenement is in Indische stijl waar onder andere live-muziek, dans demonstraties en diverse kraampjes aanwezig zullen zijn. Pasar Minggu staat voor weekendmarkt in het Indonesisch.
Wie weet bevalt het zo goed dat er jaarlijks een zondagsmarkt zal worden georganiseerd.

Tilburgse terrariumdagen

Stekelstaartvaraan in Dierenpark de OliemeulenIn het laatste weekend van augustus worden de Tilburgse terrariumdagen georganiseerd bij de parkeerplaats van Dierenpark de Oliemeulen. Het is een reptielenbeurs op het terrein van het Dierenpark. Verschillende reptielenverenigingen komen presenteren en geven informatie in hun specialisatie. Ook is er de mogelijkheid om hier verschillende terrariumdieren en planten aan te schaffen. Er zijn verschillende activiteiten gepland en er zal een springkussen aanwezig zijn. Het Dierenpark zal ook geopend zijn naast de terrariumdagen.

Praktische informatie

Dierenpark de Oliemeulen is geopend van maandag t/m zondag van 10:00 tot 18:00. Ze zijn gesloten op 1ste kerstdag en nieuwjaarsdag. Aan de deur kosten entreekaartjes voor volwassenen €10,50, voor 65+ €8,50 en voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar €9,50.
Het park is geschikt voor rolstoelgebruikers, helaas is de bovenverdieping niet te bereiken en zal er een reductie gerekend worden bij binnenkomst. Er zijn brede deuren met aangepaste drempels, de paden zijn verhard en er is een aangepast toilet aanwezig.
De auto kan in de omgeving van het Dierenpark vrij geparkeerd worden. Let op, uw hond is hier niet welkom.

Kaart van de Oliemeulen

Plaats een reactie