Dierenrijk Nuenen, een kinderdierentuin vol met speeltuinen

Dierenrijk Nuenen is een kinderdierentuin vlak bij Eindhoven. De dierentuin ligt voor het grootste deel in Mierlo, maar heeft het bezoekadres in Nuenen. Dierenrijk is oprecht een kinderdierentuin te noemen. Niet omdat het een kleine of jonge dierentuin is, maar omdat er zeer veel speelmogelijkheden zijn voor kinderen. Er bevinden zich een aantal grote speeltuinen in de dierentuin, en ook veel educatieve leermomenten om de kinderen meer te leren over de dieren en hun leefomgeving. Natuurlijk is de dierentuin ook voor volwassenen een aanrader om te bezoeken. Dieren kijken is natuurlijk leuk voor jong en oud.

Shows met dieren

Rode vari in Dierenrijk NuenenIn Dierenrijk worden diverse shows met dieren gegeven. Zo is er een show over de olifanten, waar je alles leert over olifanten en ziet hoe de dieren gevoerd worden. Ook de zeehonden laten graag zien wat ze kunnen in ruil voor een lekkere haring. Ze springen uit het water en laten de verzorgers toe om jou alles te leren over zeehonden. Tijdens de voederpresentatie van de rinstaartmaki’s en de vari’s kan je meekijken in het hok waar de dieren zelf zitten. Je kunt hierdoor dus op enkele stappen afstand komen van deze mooie dieren. Ook de rest van de dag is dit hok geopend voor bezoekers. Ook worden er de hele dag door voederpresentaties gehouden. In het schema hieronder vind je alle tijden van de voederpresentaties en dieren shows:

Voederpresentatie stokstaartjes10:00 uur
Voederpresentatie ringstaartmaki’s en vari’s11:00 uur
Voederpresentatie Toer de Voer12:00 uur
Slang of volgenspin vasthouden13:00 uur
Voederpresentatie olifanten14:00 uur
Voederpresentatie zeehonden15:00 uur
Dierenquiz16:00 uur
Voederpresentatie chimpansees17:00 uur

Geschiedenis van Dierenrijk

Tijger in Dierenrijk NuenenVoordat het dierenpark geopend werd was er op dezelfde plek een grote vuilstortplaats. Op 3 mei 2014 opende het dierenpark haar deuren. De officiële opening werd uitgevoerd door de Eindhovense burgemeester Alexander Sakkers. Op dat moment heette het dierenpark Dierenrijk Europa. Er werd voor deze naam gekozen omdat er enkel dieren uit Europa in het park te zien waren. In 2008 is het park uitgebreid en zijn er ook een aantal dieren van buiten Europa in het park te zien. Mede hierdoor werd de naam van het park naar Dierenrijk veranderd.

Dieren in Dierenrijk

Sneeuwuil in Dierenrijk NuenenAls je in de dierentuin de plattegrond volgt dan kom je alle dieren tegen, er is een duidelijk genummerde wandelroute waarmee je het hele park kunt zien. Je begint bij de Europese dieren en komt dan bij het hok van de ringstaartmaki’s en de vari’s. Hier kan je tussen de dieren lopen. Daarna kom je bij de savanne uit, waar de olifanten de baas zijn, je loopt hier omheen en komt langs het hok van de olifanten. Je komt dan langs de wasbeerhonden en de wilde zwijnen. Hierna kom je in het vogelrijk, hier kun je alle vogels vinden van groot tot klein. Dan kom je langs de ijsberen en hun neefje de bruine beren. Hier kan je picknicken met de beren. Dan kom je langs de tijgers en de cheeta’s. De uilen zitten apart van de vogels, waardoor je deze goed kunt bekijken. Vervolgens kom je langs de watervogels en kan je de zeehondenshow bekijken. Als laatste kom je langs de leeuwen en kan je kijken naar alle apenstreken die uitgehaald worden op de verschillende apeneilanden.

Fotograferen in Dierenrijk

Dierenrijk is een leuke foto om in te fotograferen. Je kunt bij veel dieren erg dichtbij komen, en een aantal dieren zitten achter een sloot of omheining waardoor je niet door glas hoeft te fotograferen. Lees hier tips over fotograferen in Dierenrijk Nuenen.

Prijzen van een dagje Dierenrijk

Bestel je je tickets online dan ontvang je standaard € 1,- korting. Kies je voor een ticket met een vaste datum dan krijg je €3,- korting op je ticket en betaal je maar €16,- in plaats van €19,- die je aan de kassa betaald. Je kunt de tickets online bestellen via de site van Dierenrijk. Een jaarkaart voor Dierenrijk kost € 42,50 per jaar, en voor € 7,50 per jaar extra kan je ook onbeperk naar ZooParc Overloon. Daarnaast krijg je met een jaarkaart € 3,- korting op parkeren.

Openingstijden en adres van Dierenrijk Nuenen

De dierentuin is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van het seizoen. Zie hieronder een overzicht van de sluitingstijden:

1 januari t/m 31 maart10.00 – 17.00
1 april t/m 31 augustus10.00 – 18.00
1 september t/m 31 december10.00 – 17.00

Dierenrijk Nuenen is te vinden op het volgende adres:
Baroniehei
5731 RG Nuenen

Kaart van Dierenrijk Nuenen

Plaats een reactie