, , , , ,

Dagje uit: Disneyland Parijs

dagje naar disneyland parijs

Een betoverende dag beleef je zeker in Disneyland Parijs. Het park ligt ten oosten van Parijs in het plaatsje Marne-la-Vallée. Het park is ingericht om het gehele gezin van plezier te voorzien. Het park heeft zich opgedeeld in 2 parken, Disneyland Parijs en Disney Studios. Deze parken zijn ingedeeld in verschillende landen, een winkelstraat en maar liefst 7 hotels.

Disneyland Parijs Park

Het grootste attractiepark heet Disneyland Park. Dit attractiepark bevat 50 attracties en is opgedeeld in 5 delen. Door de verschillende thema’s in de verschillende delen loop je door prachtige gebieden. Een goede tip is van te voren kijken waar je naar toe wil. Kijk voor je vertrek ook goed welke attracties dicht zijn voor renovaties. Zo voorkom je teleurstellingen voordat je het park bezoekt. Op de kaart kun je aflezen welk Disneyfiguur waar komt opdagen. Soms kom je de Disneyfiguren ook spontaan onderweg tegen. In de Disney Parade zijn alle figuren ook nog een keer te zien.

Mainstreet USA

In Mainstreet USA bevinden zich 7 attracties met daarbij 5 restaurantjes. In dit deel lijkt het echt of je in Mainstreet in Amerika loopt doordat alles in dit thema is. Disneyland Parijs heeft hiermee een uniek thema ten opzichte van andere pretparken.

Frontierland

In Frontierland liggen 10 attracties allemaal in het wilde westen thema. Ook de 5 restaurants zijn in dit thema verwerkt. De Big Thunder Mountain is zeker een aanrader, klik hier voor meer informatie.

Adventureland

In Adventureland liggen 6 attracties waarvan Pirates of the Caribbean veel weg heeft van de Fata Morgana van de Efteling. In een bootje vaar je langs een land, hierbij kom je in de sfeer door de mensen en de muziek. De Pirates of The Carbean is in thema van de zeerovers. In dit land is ook de Indiana Jones te vinden. Een spannende achtbaan voor de echte thrillseekers. Verder zijn in Adventureland 4 verschillende restaurants te vinden.

Fantasyland

In Fantasyland liggen de meeste attracties, maar liefst 16. Het land ligt in thema van de fantasie en is gericht op de kleinere kinderen. Hier ligt de bekende ‘It’s a Small World’. De rustige attracties in het gebied zijn prachtig in elk een eigen Disneyfiguur thema. De attractie van Peter Pan is in juli opnieuw geopend. Veel schilders hebben meegewerkt om het decor op te frissen en het decor beter tot zijn recht uit te laten komen. Naast de vele attracties zijn er 4 restaurants in dit deel aanwezig.

Discoverland

In Discoverland zijn 11 attracties aanwezig, waaronder de Space Mountain: Mission 2. Deze attractie is in 2015 gerenoveerd en staat bekend om zijn snelheid. De interactieve attractie Buzz Lightyear Laser Blast ga je de strijd aan tegen je teamgenoot om zoveel mogelijk punten te behalen. Je bent in de wereld van Toy Story en je hebt een laserpistool om vijanden te schieten. In dit deel zijn 2 restaurants te vinden. Het bekendste restaurant is de Buzz Lightyear’s Pizza Planet, zoals uit de film van Toy Story.

Walt Disney Studios Park

Naast het Disneyland Park ligt het Walt Disney Studios Park. Ook dit park is onderverdeeld in verschillende landen.
In Front Lot bevindt zich Studio 1, jij bent de ster en jij steelt de spotlight. Hier beleef je de wereld van een bekende ster. Verder bevinden zich hier 2 restaurants.

Toon Studio

In Toon Studio bevinden zich 7 attracties. Bij Art of Disney Animation zie je hoe de figuren zijn ontstaan. Bij Crush’s Coaster beleef je een achtbaan in het thema van Finding Nemo. Wil je weten hoe hard je kan gillen? Test dit dan bij de Monsters Inc Scream Scene. Verder is er in dit deel een restaurant.

Production Courtyard

Production Courtyard zijn maar liefst 6 restaurants te vinden. In CinéMagique is er altijd een show te bekijken. Wil je juist iets engs beleven? Dan stap je in de lift in ‘The Twilight Zone Tower of Terror’, mits je durft.

Backlot

In Backlot ligt de snelste achtbaan de Rock ’n Roller Coaster starring Aerosmith. Hierbij zie je Aerosmith op een scherm, alsof hij er echt op dit moment is. Moet je bijkomen van deze attractie? Ga dan naar de stuntshow ‘Moteurs… Action!’. Deze show is spannend en grappig tegelijk!

Playland

Ga ook naar Playland wat geheel in Toy Story thema is. Je voelt je net zo groot als een speelgoed poppetje. Ook de attracties zijn hier helemaal op aangepast. De RC racer is voor de thrillseekers die tegen schommelbewegingen kunnen.

Toekomstplannen

Disney zal blijven uitbreiden en de thema’s blijven veranderen. Dit komt omdat alles in thema’s is van de verschillende Disney films. Er zijn zelfs plannen om een derde park te gaan openen. Deze plannen mag het park realiseren voor het jaar 2030.
Momenteel richt het park zich op het uitbreiden van het Walt Disney Studios Park. Tevens is het doel van het park zoveel mogelijk attracties te renoveren voor 2017. In 2017 viert het park zijn 25ste verjaardag.

Overnachten

Het resort telt 7 verschillende Disney Hotels. Voor iedere doelgroep de juiste prijsklasse. Wil je in luxe betaal je uiteraard ook meer. Bekijk de hotels op de website goed, maar bedenk ook dat er genoeg goedkopere hotels in de omgeving liggen. Via de buslijnen die richting het park gaan is het mogelijk om van een hotel buiten het park ook zonder eigen vervoer naar het park te komen. Het treinstation ligt aan de Disneyparken gelegen en is ook een goede oplossing om naar het park te gaan.
Bekijk zelf de verschillende hotels en bekijk welk hotel het beste bij jouw wensen past.

Tickets en prijzen

Voordelige tickets voor Disneyland Parijs vind je het makkelijkste online. Als je je kaarten aan de kassa koopt ben je meer kwijt. Omdat het een stukje rijden is vanuit Nederland is het ook makkelijk om je overnachting en bezoek aan het park samen te boeken. Hierdoor krijg je vaak meer korting op het geheel.

Adresgegevens

77777 Marne-la-Vallée, Frankrijk

Over de schrijver: Nick

Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby’s van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto’s van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *