Dagje uit: Europa-Park

In de driehoek van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland vind je het Europa Park. Vanaf Utrecht rijd je binnen zeven uur naar het park waardoor een overnachting in de buurt geen overbodige luxe is. Europa Park is een van de grootste resorts in Europa en in elk seizoen een bezoekje waard dankzij de diverse shows. In het park vind je meer dan honderd attracties en shows voor alle leeftijden. In de winter kun je genieten van de Winterwonderwereld en tijdens Halloween kun je er heerlijk griezelen.

Attracties in Europa Park

Er zijn erg veel shows en attracties in Europa Park te beleven. Sommige shows zijn afhankelijk van het seizoen, maar er is altijd van alles te beleven. Er zijn achtbanen voor de avonturiers, speelplaatsen voor de jongste bezoekers en prachtige exposities. Houd je van een echte uitdaging? Ga dan de houten achtbaan in en snel met 100 kilometer per uur over de baan. Heb je een sterke maag? Sommige attracties in Europa Park bevatten karretjes welke rondom hun as draaien zodat je niet meer goed weet wat links of rechts is.

Gelukkig zijn er ook gemoedelijkere attracties in Europa Park. Er zijn achtbanen voor de jongste (en oudste) bezoekers. Tevens zijn er leuke rondvaarten door de verschillende themagebieden van het park. Stap het treintje in en voor even waan je je in Spanje of Griekenland. Daarnaast zijn er ook veel interactieve attracties in Europa Park. Je kunt er skiën en je schietvaardigheid testen. Of breng een bezoek aan de 4D-bioscoop. Dankzij de bewegende D-Box-stoelen krijgt de film er een dimensie bij en duik je er helemaal in.

Themagebieden van Europa Park

Plattegrond Europa ParkNaast de honderd shows en attracties in Europa Park kun je ook de 15 themagebieden verkennen. In elk seizoen is er iets bijzonders te beleven. Je kunt op gaan in de natuur en tot rust komen op een van de rustige plekken. Er zijn schitterende bloembedden, maar je ziet ook tropische bomen en struiken. Andere themagebieden brengen animaties en sprookjes tot leven. Scènes zijn animatiefilms en bekende sprookjes zijn gedetailleerd nagebouwd. Je stapt een compleet andere wereld binnen. Voor jong en oud een magische ervaring.

Daarnaast zijn er themagebieden geïnspireerd op Europese landen. Je kunt bijvoorbeeld Mikonos uit Griekenland binnenstappen en een oude Griekse tempel bezoeken. In IJsland loop je mythische figuren als trollen en feeën tegen het lijf. Je kunt er een pittoresk vissersdorpje bezoeken en thematische souvenirs aanschaffen. Ook zijn er themagebieden als Nederland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Rusland. Ga bijvoorbeeld ook naar Portugal om in de schoenen van de zeevaarders te stappen. De themagebieden zijn divers en een lust voor het oog.

Praktische informatie: prijzen en openingstijden

Europa Park werkt met verschillende entreekaarten. Je kunt een entreekaart voor een of twee dagen kopen. Voor de fanatiekelingen is er ook een jaarabonnement aanwezig. Een entreekaart voor één dag bedraagt 47,00 euro voor volwassenen en 40,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Tijdens de winterperiode zaken de prijzen respectievelijk naar 38,50 euro en 32,50 euro. Feestneuzen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang. Hiervoor heb je wel een geldig identiteitsbewijs nodig. Daarnaast zijn er kortingen voor (school)groepen en gehandicapten. De parkeerkosten bedragen 5,00 euro voor parkbezoekers. De tickets kan je eenvoudig kopen via de site van Europa Park

Euro Park is niet het gehele jaar open. Het park is open tijdens de winterperiode en het zomerseizoen. De winterperiode start eind november en eindigt in januari. Vervolgens is het park van april tot en met begin november open tijdens het zomerseizoen. In de winterperiode is het park dagelijks open van 11.00 tot 19.00 en in de zomer van 09.00 tot 18.00. Bekijk ook vooral de agenda om te zien welke shows op welke dag gegeven worden om het maximale uit je bezoek te halen. Als je van pretparken houdt, vergeet dan ook niet te kijken naar de leukste achtbanen van Nederland.

Plaats een reactie