Dagje uit: Movie-park Germany

Vlak over de grens ter hoogte van Nijmegen en Eindhoven ligt het Duitse Bottrop. Sinds 1996 vormt dit plaatsje de locatie voor Movie Park Germany, een attractiepark waar alles draait om films. Het park kent vijf thema’s, verdeeld over evenzoveel gebieden. Deze thema’s zijn Hollywood Street Set, Nickland, Santa Monica Pier, Streets of New York en The Old West. Ieder thema kent zijn eigen attracties en evenementen. Vaak zijn deze gebouwd rondom karakters uit films, zoals Spongebob, maar ook rondom speciale feestdagen als Halloween.

Voor jong en oud

Movie Park Germany is gericht op gezinnen, waardoor het voor jong en oud een gezellig dagje uit behelst. De evenementen en attracties verschillen in thematiek en zijn soms specifiek gericht op een bepaalde doelgroep. Voor kinderen onder de 7 jaar vind je bijvoorbeeld een speciale Ice Age Adventure, terwijl kinderen boven de 7 jaar meer geïnteresseerd zullen zijn in de Avatar Air 4D show. Voor de oudere broers en zussen vind je meer uitdagende attracties, zoals The High Fall. Ook volwassenen kunnen van dergelijke attracties en evenementen meegenieten, waardoor niemand zich hoeft te vervelen in het park. Bovendien gelden er verschillende tarieven voor de verschillende leeftijdsgroepen, en zijn er veel arrangementen beschikbaar voor iedere soort bezoeker.

Op pad door Movie Park

De verschillende attracties zijn voorzien van een duidelijk label waarmee je kunt inschatten of de attractie geschikt is voor jou en je kinderen. Deze labels zijn verdeeld in extreem, gemiddeld en mild. Voor de jongste kinderen zijn de milde attracties het meest geschikt, zoals Diego’s Rescue Rider. Zijn je kinderen wat ouder, dan mogen ze alvast een kijkje nemen in attracties als The Lost Temple.

Voor de oudste kinderen is de uitdaging het grootst. Zij kunnen terecht in grote achtbanen, zoals Jimmy Neutron’s Atomic Flyer. Aan de hand van een overzichtelijke plattegrond stippel je de leukste route uit voor een dagje uit in Movie Park Germany. Hier zal je ook de verschillende evenementen en shows tegenkomen. Zo is er een heuse Movie Park Parade en is er een speciale Karakter Show met vele karakters uit bekende films. Na een hele dag vol vertier, zijn er bovendien genoeg restaurants te vinden voor een hapje eten.

Sfeerimpressie van het park

Omdat Movie Park Germany al 20 jaar bestaat, heeft het park veel veranderingen ondergaan. Bekende attracties zijn gekomen en gegaan, evenals de vele karakters die woonachtig zijn in het park. Zo is het park voor iedere generatie een uitdaging gebleven en zullen zowel kinderen als volwassenen van alle leeftijden hun hart kunnen ophalen gedurende een bezoek aan het park. Met een interactieve tijdlijn kun je de ontwikkeling van Movie Park Germany vanaf 1996 tot aan nu bekijken, om de geschiedenis van het park te begrijpen.

Online bestellen

Het bestellen van toegangskaarten tot het park kan tegenwoordig eenvoudig online. Je bestelt voor jou en je gezin kaarten via een speciale pagina, waar je bovendien de keuze hebt uit verschillende arrangementen. Denk bijvoorbeeld aan een familieticket, speciale tickets voor schoolreisjes en toegang voor mindervaliden. Op deze manier kun je van alle voordelen genieten. Daarnaast kan je de reis geheel naar eigen wens samenstellen. Kinderen onder de 3 jaar hebben overigens gratis entree. Bovendien kun je eenvoudig een hotelovernachting boeken bij je bestelling, om zo een reis op en neer naar het park te vergemakkelijken.

Plan je bezoek

Op een speciale pagina kun je de openingstijden van het park bekijken. Zo kun je je bezoek aan Movie Park Germany perfect plannen. Ook kun je de app downloaden, om ieder moment van de meest actuele informatie voorzien te zijn. Hiermee kun je ook de voor jou ideale route naar het park uitstippelen.

Plaats een reactie