Safaripark de Beekse Bergen, op safari in Nederland

De Beekse Bergen is een unieke dierentuin in Nederland. De 4 verschillende soorten safaritochten die in het park te vinden zijn maken dit park zo uniek. In de dierentuin zijn ruim 1400 diersoorten aanwezig. Naast het dierenpark kan je ook overnachten en is er een speelland voor de kleine kinderen naast het park. Hier kan de warme dagen genoten worden van verkoeling in het meer en de leuke glijbanen. Je vindt de Beekse Bergen in Hilvarenbeek in Brabant.

Safaripark de Beekse Bergen

Baby giraffe in safaripark Beekse BergenWandelen in de Beekse Bergen

Ga op safari! In Safaripark de Beekse Bergen is een wandelsafari uitgestippeld. Deze wandelroute is te vinden op de kaart en op de borden. Op de kaart staat tevens hoe laat bepaalde dieren eten krijgen van de verzorgers. De verzorgers vertellen tijdens het voederen over de dieren. Tijdens de wandelsafari kom je langs verschillende speeltoestellen. Je doet ongeveer 3 uur over de hele wandelsafari als je op je gemak loopt en geniet van de verschillende dieren.

Met de Safaribus door het park

Moe van het lopen? Ga dan mee met een ritje in de safaribus. Ontdek de route in Afrikaanse sferen. In de bus krijg je van alles te horen en te zien over de dieren. Er is zelfs de mogelijkheid om vragen te stellen. De ranger die de bustocht begeleid heeft ook voorwerpen bij zoals vacht, geweien en poep.

Met de auto op safari

Heb je liever het avontuur in eigen hand? Ga dan op autosafari, met je eigen auto op safari. Dan kun je zelf bepalen hoe lang je blijft kijken bij de dieren. Let wel op, uitstappen is ten strengste verboden overal en kan erg gevaarlijk zijn. Recentelijk zijn buitenlandse bezoekers aangevallen omdat ze uitgestapt waren bij de cheeta’s. Ook het voeren van de dieren vanuit de auto is ten strengste verboden.

Met de boot door Safaripark de Beekse Bergen

Hou je meer van varen? Ga dan op bootsafari. Er zijn 2 schepen op de Beekse Bergen aanwezig: Stanley en Livingstone. Net zoals de safaribus vertellen hier de rangers over de dieren die je onderweg ziet.

Fotograferen in de Beekse Bergen

Leeuw in de Beekse BergenVooral de wandelsafari brengt je het dichtste bij alle dieren. Hierdoor kan je van de meeste dieren erg mooie foto’s maken. Recentelijk zijn een aantal verblijven ook vernieuwd waardoor je de dieren nog leuker op de foto kan zetten. Zo is het leeuwenverblijf voorzien van allerlei attributen die de leeuwen ook erg leuk vinden. Met een redelijke zoomlens kan je de dieren al op een hele bijzondere manier op de foto krijgen. Meer tips over foto’s maken in Safaripark Beekse Bergen? Lees hier onze tips voor dierentuinfotografie.

Tickets voor Safaripark Beekse Bergen

Bestel je tickets voor de Beekse Bergen online. Ga je op een rustige dag en boek je je tickets vooraf, dan kan dit je tot wel € 7,50 korting per ticket opleveren!

Speelland Beekse Bergen

Naast het dierenpark ligt het Speelland Beekse Bergen gelegen. Een hele dag speelplezier! Er zijn verschillende soorten landen in het speelpark. Zo heb je Schommelland waar de kinderen op verschillende schommels kunnen gaan.De kinderen kunnen hun rijbewijs halen in Verkeersland. Verder kunnen de kinderen op de Safari buggybaan en op de ballenberg springen. Laat de kinderen lekker spelen en ga zelf genieten op het zandstrand.
Bij het zandstrand is ook veel waterpret te beleven. Er zijn verschillende waterattracties, glijbanen, botsbootjes, roetsjen en de Waverider! Op Duikeiland mag er gedoken worden. Verder is op het strand veilig zwemwater aanwezig.

Kaart van Safaripark Beekse Bergen

Plaats een reactie