Dagje uit: Apenheul

In Apenheul kom je oog in oog met talloze apen. De helft van de soorten apen van Apenheul loopt zelfs los. Om ervoor te zorgen dat je niet één soort over het hoofd ziet, worden er in het park handige tips gegeven. Natuurlijk lopen niet allen soorten apen los. Opeens een gorilla of een orang-oetan voor je neus is niet veilig. Deze apen vind je het park alleen in speciale woonomgevingen. Onder leiding van de enthousiaste gidsen van het park kom je alles te weten over de dieren.

Soorten apen in Apenheul

In Apenhaal vind je bijna veertig soorten apen uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Veel van de apen lopen rond tussen de bezoekers. Achter gaas of tralies kun je zo weinig zien van de dieren. Gelukkig zijn veel soorten apen in Apenheul ook hartstikke vriendelijk. Misschien rent er wel een Huzaarapen langs. Huzaarapen kunnen een snelheid van 60 km/u bereiken. Of wellicht hoor je tijdens je wandeling de rode brulaap. En als je mazzel hebt, springt er een geel doodsaapje op je hoofd.

Ook kom je grote soorten apen in Apenheul tegen. In Apenheul wonen ook gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans. Deze soorten apen hebben eigen wooneilanden waar zij anderen niet tot last kunnen zijn. Op deze manier kunnen de soorten apen hun natuurlijke gedrag laten zien. Want dat is natuurlijk wat je wilt in het park, apen zien zoals zij in het wild leven. Nog even en je waant je in Borneo, het natuurlijke leefgebied van de orang-oetan. Of Afrika, waar de laaglandgorilla’s in het wild leven.

Geschiedenis van Apenheul

Apenheul werd geboren uit een hobby. In de jaren zestig kocht fotograaf Wim Mager twee dwergaapjes. Ja, je kon zomaar apen in de dierenwinkel kopen. Al snel kregen de twee dwergaapjes een jong. Vervolgens ontstond al snel het idee voor het park; een plek waar je laagdrempelig in aanraking komt met allerlei soorten apen. Het concept was een succes en het park werd uitgebreid. In 1976 verschenen de eerste gorilla’s in het park. Ook deze paartjes kregen jongen en langzamerhand groeide het park uit tot wat het vandaag is.

Kaartjes voor Apenheul

In de webwinkel kun je kaartjes voor Apenheul met korting kopen. Deze e-tickets kun je uitprinten of vanaf je telefoon of tablet laten zien. Zo hoef je niet nog in de rij staan bij de kassa. De kaartjes voor het park bedragen voor kinderen tot en met 12 jaar 18,50 per persoon. Anders betaal je 21,00 per persoon. Echter zijn de kaartjes voor Apenheul niet het gehele jaar door verkrijgbaar. Het park is gesloten tijdens de winter. In de aanloop van het nieuwe seizoen zijn de kaartjes voor Apenheul weer verkrijgbaar.

Als je geen genoeg van het park krijgt, kun je kaartjes voor het hele seizoen kopen. Deze kaartjes koop je al vanaf 35 euro per persoon en tijdens een online actie betaal je slechts 35 euro per persoon. Natuurlijk zijn er ook groepsarrangementen. Een makkelijke manier om voor iedereen kaartjes voor Apenheul te kopen. Als je met maximaal 15 personen bent, kun je het bezoekje verrijken met een gids. Een rondleiding reserveer je voor 25 euro per groep. Grotere groepen worden gesplitst. Aan het einde van de rondleiding kom je weer bij elkaar.

Andere praktische informatie

Apenheul is niet het gehele jaar open. Houd de website in de gaten om de recente periode te bekijken. Over het algemeen zijn de apen van april tot november te bezoeken. Het park is erg toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Echter zijn loopfietsen en honden niet toegestaan. In combinatie met de loslopende apen is dit te gevaarlijk. Als je zelf een aapje zijn wilt, kun je in de speeltuin terecht. Kijk maar eens of je zelf net zo lenig bent als een aap.

Plaats een reactie