Dagje uit: Dolfinarium

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van Dolfinarium Harderwijk gehoord. Dit waterdierenpark is het enige Dolfinarium van Nederland en het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Er komen elk jaar ongeveer 600.000 bezoekers naar het Dolfinarium. In dit artikel geven we je tips en informatie voor jouw dagje uit naar het Dolfinarium.

Wat is een dolfinarium?

De naam verklapt het natuurlijk al wel een beetje. Een dolfinarium is oorspronkelijk de naam voor het bassin waarin de zeehonden leven. Tegenwoordig wordt de term ook wat losser gebruikt en is een dolfinarium eigenlijk een soort dierentuin voor zeezoogdieren en aanverwante diersoorten. Dolfinarium Harderwijk opende haar deuren in 1965 en heeft dus al een lange geschiedenis. Dolfinarium Harderwijk is ontstaan toen Frits en Coen den Herder zeezoogdieren gingen verzamelen in 1955. Dolfinarium Harderwijk is een leuk dagje uit voor alle leeftijden, ook voor volwassenen is dit een leuk dierenpark om in rond te lopen. Dolfinarium is ook rolstoelvriendelijk en geschikt voor mindervalide bezoekers. Lees meer over de geschiedenis op de website van het Dolfinarium.

Wat kost Dolfinarium Harderwijk?

Dolfinarium plattegrondDolfinarium Harderwijk is goedkoper als je je kaarten online bestelt. Je krijgt al snel € 10,- korting per kaartje als je je tickets online koopt via de website. Zo kun je dus altijd met korting naar Dolfinarium Harderwijk. Aan de kassa zijn de entreeprijzen ongeveer € 28,50 per persoon, wat een forse prijs is als je jezelf makkelijk € 10,- korting kan geven. Er zijn vaak ook acties bij o.a. ANWB, Albert Heijn, Jumbo, Airmiles en ING, dus houd deze ook in de gaten. Door goed op te letten kan je behoorlijk besparen op je entreekosten. Er zijn bij Dolfinarium Harderwijk ook diverse Abonnementen te krijgen en voor € 9,95 koop je online een fastpass, zodat je nergens in de rij hoeft te staan. Koop je tickets dus online via de website om onnodige kosten te besparen. Bij binnenkomst krijg je ook een plattegrond van het Dolfinarium. Deze plattegrond is ook online te downloaden.

Schoolreisje of zakelijk naar Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk is een leuke locatie voor een bedrijfsuitje of een schoolreisje. Er zijn diverse mogelijkheden tot het organiseren van zakelijke uitjes. Voor alle mogelijkheden kijk je op de site van Dolfinarium. Voor schoolreisjes heeft Dolfinarium Harderwijk speciale mogelijkheden en arrangementen. Deze arrangementen bieden extra educatie aan een schoolreisje naar Dolfinarium Harderwijk. Ook voor grote groepen van meer dan 15 personen zoals een kinderfeestje of een familiedag is er groepskorting mogelijk.

Welke dieren zijn er in Dolfinarium Harderwijk te zien?

Dolfijn in Dolfinarium HarderwijkIn Dolfinarium Harderwijk zijn een aantal verschillende dieren te zien. Zo zijn er zeehonden en walrussen, haaien, vissen, roggen, bruinvissen en natuurlijk dolfijnen te zien. De dolfijnen hebben ook allemaal namen zodat je ze goed kunt leren kennen als je vaker in het Dolfinarium komt. Dolfinarium Harderwijk heeft geen Orka’s, deze zijn alleen in buitenlandse dolfinaria te zien.

Ontdek hier meer over de dieren van Dolfinarium.

Wat is er te doen in Dolfinarium Harderwijk?

Je kunt je de hele dag vermaken in het Dolfinarium. Je kunt er natuurlijk naar de dieren kijken en spelen in de speeltuinen. Maar je kunt ook roggen en haaien aaien en alles leren over de zeezoogdieren en vissen van Dolfinarium Harderwijk.

Dolfinarium shows

Shows in Dolfinarium HarderwijkIn Dolfinarium Harderwijk zijn ook diverse shows met de dieren te zien. Gedurende de dag kun je bij het Dolfinarium de volgende shows zien (klik voor meer informatie).

Wil je een van deze shows zien en weten hoe laat de shows zijn? Kijk dan vooraf op de website voor de Dolfinarium showtijden zodat je op tijd klaar zit voor een van de shows.

Zwemmen met dolfijnen

Ontmoet de dolfijnen in Dolfinarium HarderwijkDolfinarium Harderwijk is de enige plek in Nederland waar je kan zwemmen met dolfijnen. Je moet je hiervoor wel vooraf inschrijven via de website en er zijn twee mogelijkheden. Je kunt gewoon zwemmen met dolfijnen. Je gaat hierbij met een groep van maximaal 8 personen het water in en ziet de dieren van dichtbij. Dit duurt ongeveer 20 minuten en aan het einde mag je gratis met een dolfijn op de foto. Vind je 20 minuten niet lang genoeg? Dan kan je ook VIP met de dolfijnen het water in. Dit duurt anderhalf uur (incl. instructie en omkleden) en je krijgt hierbij ook nog een kijkje achter de schermen. Naast dolfijnen ontmoeten kun je ook nog andere dieren ontmoeten of met ze op de foto. Bekijk alle ontmoeten op de website van Dolfinarium Harderwijk.

Houd er rekening mee dat je niet echt gaat “zwemmen” met dolfijnen, veel mensen noemen het wel zo maar je gaat eigenlijk het water in met de dolfijnen om ze van dichtbij te kunnen zien en aanraken.

Dolfinarium waterpark (nieuw!)

Waterpak Dolfinarium HarderwijkSinds kort heeft Dolfinarium Harderwijk een eigen waterpretpark. Dit waterpark heeft de naam Waterpret! gekregen. Deze waterspeeltuin heeft diverse waterglijbanen en je kunt in dit buitenzwembad dan ook heerlijk zwemmen en rondspetteren. Dit waterpretpark is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Als volwassene zonder kinderen zou ik niet de moeite nemen om naar dit waterpark te gaan. Meer informatie over Waterpret lees je hier.

Dolfinarium openingstijden

Dolfinarium Harderwijk is niet het hele jaar door geopend. Wil je weten of het Dolfinarium vandaag of de dag dat je van plan bent het Dolfinarium te bezoeken geopend is? Kijk dan op de kalender met openingstijden op de website. Het park opent elke dag om 10:00 en sluit om 17:00 of 18:00.

Dolfinarium met overnachting

Moet je ver rijden voor het dolfinarium? Dan is het fijn om in de buurt te kunnen overnachten. Er zijn diverse campings in de buurt waar je met je camper, caravan of tent kunt overnachten. Dolfinarium Harderwijk heeft zelf geen hotel of vakantiepark maar de volgende hotels in de buurt zijn zeer geschikt:

Wil je écht iets bijzonders? Je kunt in Dolfinarium Harderwijk slapen bij de dolfijnen. Of je veel zult slapen weten we niet, maar dit is wel een unieke ervaring die je nergens anders in Nederland mee kunt maken.

Eten en drinken

In het Dolfinarium kun je op diverse plekken eten en drinken. Er zijn verschillende restaurants waar je kunt lunchen en warm eten. Je kunt natuurlijk ook zelf eten meenemen maar een dagje uit wordt een extra leuk dagje uit met wat lekker eten van het restaurant. Er is ook een restaurant onder water in Dolfinarium Harderwijk. Wil je ook met het eten een bijzondere ervaring? Dan kan je ontbijten bij de dolfijnen.

Adresgegevens van Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium ligt in Harderwijk in de provincie Gelderland. Je vind het Dolfinarium op het volgende adres:

Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Telefoonnummer 0341 467 467

Parkeren bij Dolfinarium Harderwijk

Je de hele dag parkeren op de Lelykade (P2). Hiervandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Dolfinarium. Een dagkaart kost € 9,00 en is alleen verkrijgbaar op de parkeerterreinen, bij de parking medewerkers kun je alleen betalen met pinpas of creditcard. Betalen met muntgeld is alleen mogelijk bij de parkeerautomaten. Meer over Parkeren op de website van Dolfinarium.

Dolfinarium met het openbaar vervoer

Het dolfinarium is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Je neemt de trein naar station Harderwijk. Vanuit daar kun je verschillende buslijnen nemen (103, 142, 144, 147, 148 en 159) en stap je uit bij halte Dolfinarium. Vanaf daar is het een kleine 10 minuten lopen naar het Dolfinarium.

Ben jij bij Dolfinarium Harderwijk geweest? Deel dan hieronder jouw ervaringen van het Dolfinarium. Door jouw review zijn andere bezoekers van Dolfinarium Harderwijk beter voorbereid op hun dagje uit!

1 gedachte over “Dagje uit: Dolfinarium”

  1. Wat een waardevol artikel, leuk! Wat misschien nog leuk is om te vermelden, is dat het Dolfinarium in de kerstvakantie altijd weer even open is. Dit vinden wij altijd een erg leuke tijd om er dan heen te gaan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie