Dagje uit met de boot? Kom niet voor verrassingen te staan!

Niet is leuker dan lekker een dagje met de boot weg. Het zou alleen zonde zijn als wat een leuk dagje zou moeten worden in het water valt. Met onderstaande tips ga je goed voorbereid op pad en kom je niet voor verrassingen te staan als je met de boot op pad bent.

Beveilig je boot

BootslotSoms is het natuurlijk lekker ergens aanmeert om van de natuur te genieten of een restaurantje aan te doen. Het zou dan toch zuur zijn als je terugkomt bij je boot en je buitenboordmotor, of erger nog, je hele boot is weg! Zorg daarom voor een goede beveiliging van je boot. Je kunt het beste een goedgekeurd bootslot kopen. Dit is niet alleen goed voor je eigen gemoedstoestand, maar ook voor de verzekering van je boot is het vaak nodig om een goedgekeurd slot te hebben. Mocht er dan toch iets weg zijn dan ben je in ieder geval goed verzekerd. Er zijn verschillende soorten bootsloten voor verschillende vaartuigen. Zo zijn er sloten die je buitenboordmotor vastzetten, maar ook sloten om je complete boot tegen diefstal te beschermen.

Zorg voor goed onderhoud

Buitenboord motorenNaast goede beveiliging is ook goed onderhoud van je boot natuurlijk van belang. Je wil niet stil komen te liggen als je net lekker onderweg bent. Zorg er daarom voor dat je je boot regelmatig na laat kijken of zelf de olie en de staat van de boot controleert. Het is ook aan te raden om het onderwaterschip regelmatig te controleren. Je kunt het onderwaterschip ook behandelen met antifouling om te zorgen dat er geen algen, schelpjes of mosselen aan je boot blijven zitten. Dit zorgt namelijk voor een verhoogd brandstofverbruik en een lagere topsnelheid.

Controleer alles aan boord

Heeft je boot een tijdje stil gelegen? Bijvoorbeeld omdat het winter was en je niet gevaren hebt? Controleer dan alles aan boord. Loop alle gasleidingen even na op breukjes of scheurtjes, controleer de touwen en lijnen en kijk of er geen stekkers zijn gaan roesten.

Heb je alles gecontroleerd en kan je veilig op pad? Dan kan je optimaal genieten van talloze lekkere dagjes op het water. Zodra het weer het toelaat kun je weer vol in de zon het water op.

Plaats een reactie