Dagje uit: Ouwehands dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Utrecht, is een van de meest bekende dierenparken in Nederland. Al sinds 1932 is het park open voor publiek en heeft sindsdien veel bijzondere bewoners gehad. Wat ooit begon als een kippenfarm met exotische kippensoorten is uitgegroeid tot een divers samengesteld dierenpark, met onder meer witte leeuwen en uit China overgevlogen pandas. Sinds 2000 zijn er tal van nieuwe projecten gestart in het park om de beleving van een dagje uit naar Ouwehands Dierenpark nog meer bijzonder te maken en een dak boven het hoofd te bieden voor de meest uiteenlopende diersoorten.

Programma en activiteiten

Op de website van Ouwehands Dierenpark is er per dag een overzicht te vinden van het gehele programma van die dag en alle activiteiten die er georganiseerd zijn. Zo kun je precies zien wanneer je favoriete dieren gevoerd worden, wanneer ze buiten te zien zijn of juist wanneer ze met elkaar weer naar binnen moeten. Ook dieren met speciale ritmes ten aanzien van eten en slapen zijn opgenomen in het overzicht. Verder vind je precies wanneer er speciale shows met bijvoorbeeld de zeeleeuwen plaatsvinden. Zo kun je je dagje uit naar Ouwehands Dierenpark zodanig plannen dat je niets hoeft te missen van jouw ideale dag tussen de dieren.

Bijzondere bewoners

Foto van Panda in Ouwehands dierenparkDe lijst aan dieren die in Ouwehands Dierenpark wonen is erg lang. Alle dieren die je verwacht in een dierenpark zijn er te vinden, zoals de grote bekenden de giraffe, de gorilla en de Afrikaanse olifant. Van deze diersoorten zijn er echter ook een aantal heel bijzondere te vinden. Er wonen nog slechts 1850 reuzenpanda’s in het wild, wat het erg bijzonder maakt deze reuzenpanda’s te zien in Ouwehand’s Dierenpark. De Afrikaanse leeuwen in het park zijn bovendien niet zomaar leeuwen. Deze speciale leeuwen zijn wit en daarmee erg zeldzaam. Er zijn hele familiegroepen van de witte Afrikaanse leeuwen aanwezig in Ouwehand’s Dierenpark. Ook kom je tal van diersoorten tegen in het park waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, zoals de Waldrappibis met zijn veerloze kop of de atletische nevelpanter.

Speciale activiteiten

Er vinden regelmatig speciale activiteiten plaats in Ouwehands Dierenpark. Hierdoor word je dagje uit nog specialer. Word bijvoorbeeld ‘Trainer for a day’ van de Afrikaanse olifanten. Hierbij kan je kiezen uit verschillende manieren van trainen, waarbij je de dieren van heel dichtbij zult zien. Ook kan je verschillende karakters uit het tv-programma Ouwhands Jungleclub ontmoeten, de zogeheten Avonturiers. Verder zijn er uitgebreide rondleidingen te boeken door het park heen of aan de hand van speciale thema’s, ervan en kan je met een hele groep je kinderfeestje vieren in Ouwehands Dierenpark.

Fotograferen in Ouwehand’s Dierenpark

In Ouwehands kun je prima fotograferen, omdat je op een andere manier langs de dieren komt. In het Berenbos kom je bijvoorbeeld over een loopbrug bovenlangs de beren en wolven. Hierdoor moet je soms creatief zijn, maar kan je wel enorm mooie foto’s maken. Heb je meer tips nodig voordat je gaat fotograferen in Ouwehand’s Dierenpark? Lees hier dan alles over fotograferen in de dierentuin.

Toegangskaarten voor Ouwehands Dierenpark bestellen

Je toegangskaarten voor Ouwehands Dierenpark bestel je eenvoudig en snel online. Volwassenen betalen doorgaans €21,- om een dag lang in het dierenpark te vertoeven. Voor kinderen is de toegangsprijs lager. In leeftijd van 3 tot en met 9 jaar betaal je €18,50 per kind. Ook zijn er voor kinderen met bijzonderheden speciale tarieven beschikbaar, evenals voor opa’s en oma’s boven de 65 jaar. Voor alle soorten tarieven geldt dat online bestellen voordeliger is dan het kopen van een ticket bij de kassa van Ouwehands Dierenpark.

Bereikbaarheid

Ouwehands Dierenpark heeft een gunstige ligging voor vrijwel iedere bezoeker uit Nederland. Het ligt in Rhenen, centraal in de provincie Utrecht. Het park ligt niet ver van de autoweg af en is bereikbaar via ofwel de A12 of de A15. Er liggen drie parkeerterreinen rondom het park waar je voor €7,- een dag lang parkeert. Ook met het openbaar vervoer is Ouwehands Dierenpark eenvoudig te bereiken. Het treinstation van Rhenen ligt op 800 meter en lijnbussen stoppen voor de deur.

Plaats een reactie