Dagje uit: Sea life Scheveningen

Een dagje naar Scheveningen staat bij de meeste mensen symbool voor het strand en de pier. Als echte kustplaats behelst Scheveningen echter nog een enorm leuk dagje uit, namelijk bij Sea Life. Dit is een groot, toegankelijk en kindvriendelijk aquarium waar je in aanraking komt allerlei soorten vissen en andere zeedieren. Leer meer over de dieren uit de zee, hun leefomgeving en hun kenmerken. Met de zeedieren die centraal staan, is Sea Life als het ware een onderwaterdierentuin, uitdagend voor zowel jong als oud.

Het leven onder water

Sea Life is een groot aquarium waarin je kennis maakt met alle dieren van de zee. Het aquarium is opgedeeld in een aantal ruimtes waarin bepaalde dieren of planten centraal staan. In iedere ruimte kun je je verbazen over de wonderen van de oceaan en hier bovendien actief aan deelnemen. Ook worden er regelmatig speciale evenementen georganiseerd in Sea Life, of in de omgeving van het aquarium om een dagje uit naar Scheveningen zo compleet mogelijk te maken. Verder zet Sea Life zich in voor een aantal projecten die de zee, haar bewoners en de leefbaarheid ervan te beschermen. Als bezoeker of supporter van Sea Life kun je aan dergelijke evenementen je steentje bijdragen, onder de noemer Kweken, Redden, Beschermen. Zo wordt er een jaarlijkse schoonmaakactie georganiseerd op het strand van Scheveningen.

Diersoorten in Sea Life

Vissen in Sealife ScheveningenEr wonen een aantal bijzondere dieren en planten in Sea Life. Ieder beschikt over een eigen ruimte waar de leefomstandigheden zo optimaal mogelijk zijn. Op deze manier kun je als bezoeker de dieren en planten zien in hun natuurlijke omgeving en zo dicht mogelijk bij de echte natuur komen. Zo hebben kwallen hun eigen verblijf in het spectaculaire aquarium, waar je hele groepen kunt bekijken van klein tot groot. Ook leer je tijdens je bezoek veel nieuwe dingen over de dieren en planten. Wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst 11 soorten haaien zwemmen in de Noordzee? Maak verder kennis met onder meer zeepaardjes en otters, enkele van de maar liefst 4000 dieren in Sea Life. 

Aanraken en voederen

In speciale sessies is het mogelijk om het voederen van bepaalde dieren bij te wonen, of ze zelfs aan te raken. Zo worden de roggen op bepaalde dagen gevoerd en kun je dit van dichtbij meemaken. Misschien mag je zelf wel wat in het water leggen voor de roggen. Verder is er een zogeheten voelpoel in Sea Life, waarbij je letterlijk in aanraking komt met onder mee zeeanemonen. Deze voelpoel is de hele dag geopend en geeft je zo een uniek kijkje in de natuur.

Plan je dagje uit

Sea Life is iedere dag geopend tussen 10.00 en 18.00 uur, wat een bezoek aan het aquarium erg gemakkelijk maakt. Boek online alvast je tickets online vanaf €10,75, dan hoef je niet in de rij voor de kassa te staan. Als je een dagje uit in Sea Life wilt combineren met een bezoekje aan Madurodam, dan zijn hiervoor ook voordelige combinatietickets beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een groepsboeking te doen of een schoolreisje te organiseren naar Sea Life.

Plaats een reactie