Dagje uit: Walt Disney Studios Park

Een dagje naar Walt Disney Studios Park is de droom van iedereen. In Disney Studios waan je je in een magische wereld waar bekende Disney-figuren tot leven komen. Er zijn duizelingwekkende attracties, maar ook jonge avonturiers kunnen hun hart ophalen. Of geniet van de avondshows en vrolijke parades. Tijdens de feestdagen vier het park pas echt feest. Als een dagje te weinig is, kun je verblijven in de hotels. Zo weet je zeker dat je het hele park gezien hebt.

Attracties van Disney Studios

In Disney Studios vind je attracties voor jong en oud. Voor de sensatiezoekers zijn er verschillende achtbanen. Duik met Crush’s Coaster dieper en dieper de oceaan in en verken de gezonken duikboot. Of dender in een reuzespeelgoedauto van een 25-meter lange half-pipe. De echte snelheidsduivels kunnen Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith niet overslaan. In minder dan drie seconden schiet je met 100 km/ u over de baan. Tot slot val je in The Twilight Zone Tower of Terror maar liefst 13 verdiepingen naar beneden.

Uiteraard vind je in Disney Studios ook kindvriendelijke attracties. Er zijn bijvoorbeeld vliegende tapijten en botsautootjes waarmee je familie en vrienden van het circuit probeert te stoten. Ook kun je ervaren hoe het is in een meteorietenstorm te belanden. In Armageddon: les Effets Spéciaux ontploft er van alles en krijg je het gevoel echt de ruimte in te worden gezogen. Echter is er bij sommige attracties sprake van een minimale lengte. Voor de jongsten niet altijd leuk, maar wel zo veilig.

Liveoptredens, podiumshows en meer

Naast de attracties biedt Disney Studios andere vormen van entertainment, namelijk parades en shows. Tijdens de parades lopen de bekende Disney-figuren door de straten van het park. Het moment om prachtige foto’s te maken van je favoriete personages. Tevens zijn er shows welke eigenlijk ook attracties zijn. Veel shows worden tijdelijk gegeven, dus het kan geen kwaad om het showprogramma van Disney Studios in de gaten te houden. Net als het weerbericht, want tijdens slechts weer wordt er nog weleens iets voortijdig stopgezet.

Tijdens de Disney Junior Live on Stage zing en dans je met Mickey, Minnie en Goofy. Ook is er voor de autofanaten een spannende show. In Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular gaan auto’s met gierende banden door de bochten. Je ruikt het verbrandende rubber en er wordt benzine geslurpt alsof het water is. Tevens zijn er tijdelijke shows welke om de zoveel maanden worden vervangen. Tot en met januari 2017 kun je je laten betoveren door Mickey in zijn magische show.

Restaurants en bars van Disney Studios

Wanneer je alle attracties van Disney Studios beleefd hebt, kun je op adem komen in één van de restaurants of bars van het park. Je kunt er dineren als een echte filmster of genieten van een snelle maaltijd. In Restaurant des Stars worden traditionele Franse gerechten geserveerd. Als je trek hebt in een lekkere burger of verfrissende salade kun je terecht bij Restaurant en Coulisse. Heb je een bepaald restaurant op het oog? Voel je vrij om er een tafeltje te reserveren.

Plaats een reactie