Dagtrips om te maken als je in Osaka bent

De Kansai-regio in het westen van Japan biedt veel natuurlijke en historische bezienswaardigheden die gemakkelijk te bereiken zijn met een dagtrip vanuit Osaka. Van oude feodale kastelen omringd door de mooiste bloemen tot aan prachtige tempels, de omgeving van deze grote stad heeft enorm veel te bieden.

De regio Kansai staat bekend om zijn compleet andere sfeer dan Tokio. Met het unieke landschap, de speciale cultuur en de heerlijke keuken trekken grote aantallen toeristen jaarlijks naar het westen om de vele eilanden, meren en kustplaatsen te ontdekken die daar te vinden zijn. Het beste aan de adembenemende bezienswaardigheden van Kansai is dat ze dankzij het Shinkansen-hogesnelheidstreinsysteem en het netwerk aan boten allemaal in eenvoudig te bereiken zijn vanuit Osaka. De opties die je vervolgens hebt zijn eindeloos te noemen.

Zo is het bijzondere Nara bereikbaar in minder dan een uur met de trein, maar ook een bezoek aan de romantische havenstad Kobe ligt op slechts 30 minuten afstand van Osaka. Het enorme Biwa-meer, de mystieke berg Koya en het prachtige eiland Miyajima zijn weer ideaal voor natuurliefhebbers. En als je jezelf wilt onderdompelen in de traditionele Japanse cultuur, zijn Okayama en de stad Kanazawa geweldige bestemmingen. Vooral het kasteel van Himeji, dat onlangs in zijn oude glorie is hersteld, is absoluut het bezoeken waard. Maar je hebt ook de optie om een ​​stap terug te doen in de geschiedenis en een bezoek te brengen aan Hiroshima. Kortom, de mogelijkheden zijn onbegrensd. Wij hebben daarom de leukste en mooiste dagtrips vanuit Osaka voor je op een rij gezet!

Nara

Nara was de oude hoofdstad van Japan en staat boordevol met prachtige tempels. De hoofdstad Nara is te bereiken met een gemakkelijke treinrit van Osaka, die ongeveer een half uur duurt. Daarnaast zijn de kosten voor deze treinrit ook nog eens vrij laag. De belangrijkste reden om Nara te bezoeken zijn dus de tempels. Waan je in het oude tempelgebied en de vredige parken vol met mooie dieren om te bewonderen. Als je geluk hebt en half december in Nara bent, kun je het Nara Kasuga Wakamiya On-Matsuri festival bezoeken. Je kunt bovendien een rondleiding door Nara en Kyoto volgen als je wat meer tijd hebt en graag wat zou willen leren over de geschiedenis achter de stad.

Okayama

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de traditionele geschiedenis van Japan, is Okayama een uitstekende reisbestemming. Tijdens de Edo-periode ontwikkelde het zich tot een kasteelstad en werd het een centrum van macht in de regio. Je kunt hier verschillende oude kastelen en heiligdommen bezoeken, elk met een uniek verhaal. Een plek die je zeker niet mag missen is de Korakuen-tuin. Deze prachtige tuin wordt beschouwd als een van de top drie aangelegde tuinen in Japan en is de perfecte plek om te genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen rijstvelden.

Kyoto

De oude hoofdstad Kyoto was ooit de belangrijkste stad in het Japanse rijk en de thuisbasis van een groot aantal fascinerende culturele bestemmingen. Tegenwoordig is het nog altijd een plek die veel bezoekers trekt. Met zoveel tempels en heiligdommen die de oude hoofdstad bevolken, zal je zeker geen probleem hebben om een stukje boeddhistische cultuur te vinden. Kyoto is daarnaast gemakkelijk te bereiken vanuit Osaka. De stad ligt op slechts 15 minuten met de trein. Een andere absolute must-see hier is het Fushimi Inari Taisha-heiligdom met duizenden indrukwekkende poorten.

Fukui

Fukui Prefecture ligt ten noordoosten van Osaka aan de kust van de zee van Japan. De stad Fukui heeft enkele edelstenen die een bezoek waard zijn, waaronder fascinerende fossielen. Ontdek een van de beste collecties dinosaurusfossielen ter wereld in het Fukui Prefecture Dinosaur Museum. Een bezoek aan dit museum is ook meteen een perfecte dag uit voor het hele gezin. Ontdek ook de traditionele Japanse cultuur: het district Obama Sancho-machi is een district dat is aangewezen voor het behoud van groepen traditionele gebouwen. Probeer een van de laatste traditionele theehuizen van Fukui: geniet van een geisha-show en een heerlijke lunch. Het mag duidelijk zijn dat dit een van de beste locaties is voor een dagtrip!

Himeji

Himeji staat bekend om zijn kasteel en als je naast het kasteel staat begrijp je waarschijnlijk al snel waarom dit het geval is. Dit kasteel is een van de grootste en best bewaarde kastelen in Japan. Het is in zijn oorspronkelijke staat bewaard gebleven met lage plafonds en smalle trappen. Het kasteelterrein is fascinerend met een labyrint van paden en steegjes. Het kasteelpark is ook een geweldige plek om de typische Japanse kersenbloesems te bekijken. Ondanks de mooie paden en steegjes blijft het gebouw zelf de ware blikvanger. Zorg er wel voor dat je op tijd weggaat, want het kasteel raakt erg snel vol met toeristen. Het kasteel van Himeji is gemakkelijk te vinden omdat het duidelijk zichtbaar is vanaf de ingang van het station. Het duurt ongeveer anderhalf uur om er met de trein te komen.

Het strand van Shirahama

Als je niet van lang reizen houdt, was het moeilijk om witte zandstranden te vinden in de buurt van de stad Osaka. Japan heeft hier natuurlijk een passende oplossing voor bedacht en besloten om wit zand uit Australië in de kustplaats Shirahama te importeren. Het strand is een echt paradijs geworden en biedt buiten warmwaterbronnen voor bezoekers om van te genieten, evenals vuurwerk in de zomer. Tijdens deze zomermaanden komen veel mensen het meeste uit de zonnige kust halen. Verwacht dus niet dat je hier geen andere toeristen zult tegenkomen. Desondanks is het een van de beste en mooiste plekken voor een dagtrip vanuit Osaka. Shirahama is bovendien gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit JR Shin-Osaka. De reis duurt ongeveer 2 uur.

Naoshima-eiland

Naoshima Island (bekend als het kunsteiland van Japan) is een kleine plaats die overal is bedekt met willekeurige openluchtkunstsculpturen. Daarnaast vind je er een kunsthuis en een uitgebreid museum aan de oostkust. De beste manier om het eiland te verkennen is per fiets. De kosten hiervoor zijn laag en het is een leuke en sportieve wijze om het eiland te ontdekken. Voor iedereen die niet van fietsen houdt zijn er gelukkig ook bussen! Het zuidelijkste gedeelte van het eiland is het leukste gebied hier.

Onderweg kom je nog een aantal typische kunstcafés tegen en kan je op verschillende plaatsen even heerlijk ontspannen. De beste manier om het eiland te bereiken is door de trein te pakken. Neem de lokale JR-trein van Okayama naar Uno-station. Loop vervolgens binnen een paar minuten naar de veerbootterminal. Het duurt 20 minuten per boot om Naoshima te bereiken. Er zijn 2 veerbootterminals op het eiland, de meeste mensen komen aan in de haven aan de westkant.

Hiroshima

Hiroshima staat bekend om zijn rust en sereniteit, maar heeft ook te maken gehad met een donker verleden dankzij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Het is een bijzondere stad, die zich enorm goed leent voor een dagtrip vanuit Osaka. Je kunt hier van alles leren over geschiedenis in het Hiroshima Peace Memorial Park. Je vindt er niet alleen fascinerende historische monumenten, maar ook een prachtig park met prachtige Japanse kersenbloesems. Daarnaast kan je Miyajima genieten van een uitzicht zoals je nog nooit hebt gezien. Daarnaast kan je in Hiroshima terecht voor een aantal heerlijke gerechten. Vooral de lokale gerechten zijn een echte aanrader te noemen!

Plaats een reactie