Top 10 spannendste achtbanen van Nederland

In welke achtbanen van Nederland moet jij zijn geweest? Ben jij een echte adrenalinejunkie en wil je alle achtbanen in Nederland getest hebben? Bekijk dat nu hieronder onze top 10 van spannendste achtbanen van Nederland.

10. Robin Hood – Walibi

De Robin Hood is de langste houten achtbaan van Nederland. Deze houten achtbaan gaat met een snelheid van 80 kilometer per uur. De Robin Hood ins Walibi is 10 centimeter hoger dan de Troy achtbaan, maar omdat de Troy een langere val heeft is deze de recordhouder. Met een baanlengte van 1035 meter duurt een ritje ongeveer 2 minuut 30. Dit is een lange rit voor een achtbaan. Deze achtbaan is helaas gesloten en heeft plaats gemaakt voor de nieuwe attractie van Walibi: UNTAMED.

9. Joris en de Draak – Efteling

Joris en de Draak in de EftelingGa de strijd met elkaar aan in deze bijzondere houten achtbaan. Deze houten achtbaan heeft namelijk twee duellerende banen. Allebei de banen gaan met een snelheid van 75 kilometer per uur, maar er kan er maar een de winnaar zijn. Het treintje dat als eerste terug is bij het station wordt onthaald met een heldhaftig trompetgeschal en vlaggen die naar beneden komen. Kies jij voor  team water of vuur in deze spannende achtbaan? Wil je meer weten over Joris en de Draak? Lees dan hier verder.

8. Condor – Walibi

De Condor is een omgekeerde achtbaan, dit wil dus zeggen dat de stoeltjes onder de rails hangen. Zorg ervoor dat je schoenveters gestrikt zijn, want anders vliegen ze uit met een snelheid van 80 kilometer per uur. Terwijl je in deze achtbaan een ritje maakt ga je maar liefst 5 keer over de kop, 3 keer verticaal en 2 keer horizontaal. Deze achtbaan is intussen ook al weer 23 jaar oud maar nog steeds een spannende achtbaan om te bezoeken! Meer informatie lezen en zien over de Condor? Klik dan snel door naar de website van Walibi Holland.

7. Lost Gravity – Walibi

In deze stalen achtbaan ga je tweemaal over de kop met een snelheid van 87 kilometer per uur. Als je aan de buitenkant zit van het karretje, dan bungelen jouw voeten los tijdens het ritje! Tijdens de rit in deze achtbaan ervaar je maximaal 4.3G tijdens het ritje van 82 seconden. Deze extreme attractie is vooral geschikt voor de adrenaline junkies onder ons. Meer weten? Bekijk hier alles over Lost Gravity.

6. Python – Efteling

Python in de EftelingMet een snelheid van 75 tot 85 kilometer per uur vlieg je door twee loopings en twee kurkentrekkers. Dit snelheidsverschil van deze achtbaan komt doordat aan het einde van de dag de olie in de wiellagers goed opgewarmd is waardoor deze soepeler lopen. Deze stalen achtbaan bestaat al sinds 12 april 1981! De achtbaan is wereldwijd 5 keer gekopieerd geweest in verschillende landen. Alle informatie over de Python lees je op de website van de Efteling.

5. Troy – Toverland

De houten achtbaan in Toverland is de snelste houten achtbaan van Nederland. Met een snelheid van 90 kilometer per uur racen de karretjes over de houten baan heen. Tevens heeft deze achtbaan de hoogste val van een houten achtbaan in Nederland. Met 30,7 meter is dit een heel eind naar beneden.

4. Xpress: platofm 13 – Walibi

Deze stalen achtbaan gaat accelereert binnen 2.8 seconden naar een snelheid van 90 kilometer per uur. Mocht de naam je niets zeggen, dat kan kloppen. Voorheen heette deze achtbaan ‘Superman: The Ride’. De achtbaan heeft zijn ontwerp te danken aan de Rock ‘n roller Coaster in Disneyland Parijs en Walt Disney World Resort in Florida. Ben je benieuwd naar deze achtbaan? Je leest alles op de website van Walibi.

3. Gold Rush – Slagharen

In deze stalen achtbaan wordt jij gelanceerd met een snelheid van maar liefst 95 kilometer per uur! 1 keer? 2 keer? Nee, je wordt wel 3 keer gelanceerd met deze torenhoge snelheid. Dit is de nieuwste achtbaan van het lijstje en is geopend op 13 April 2017. Een ritje in deze achtbaan duurt ongeveer 55 seconden. Wil je deze achtbaan zelf gaan ervaren? Kijk dan snel op de website van attractiepark Slagharen.

2. Goliath – Walibi

Met een snelheid van 106 kilometer per uur is dit de snelste stalen achtbaan in de Benelux! Daarnaast is de Goliath ook nog eens de hoogste achtbaan van de Benelux met 46.8 meter hoogte. En ook is er nog een derde record aan dit rijtje toe te voegen, die van langste achtbaan van de Benelux met 1214,8 meter. De rit duurt 1 minuut en 32 seconden, het vliegt letterlijk voorbij. Durf jij dit aan? Ja? Ga dan snel naar de website van Walibi Holland.

1. Baron 1898 – Efteling

Baron 1898 achtbaan in de EftelingBen jij niet bang om een flinke duik te gaan maken? En hals over kop naar beneden te storten? Stap dan in de Baron 1898 in de Efteling. Met een topsnelheid van 90 kilometer per uur duik je in deze heftige achtbaan bijna 40 meter naar beneden de goudmijn in. Je zit in een karretje met 6 personen naast elkaar en je bungelt met je voeten los. Voordat deze achtbaan je naar beneden stort sta je eerst heel even stil bovenaan de drop om naar beneden te kijken, en dan ga je! Meer weten over de Baron? Kijk snel op de website van de Efteling.

Hierboven hebben we alle achtbanen genoemd, ben je fan van de Efteling? Lees dan ook ons artikel over de top attracties van de Efteling.

1 gedachte over “Top 10 spannendste achtbanen van Nederland”

Plaats een reactie