De 5 leukste Europese steden voor je eerste solo-trip

Reizen is altijd al een passie van mij geweest, en het liefst reis ik alleen. Maakt niet uit of dit voor een citytrip of rondreis is, meestal ga ik lekker alleen op pad. Ik geniet van de vrijheid en wil graag mijn eigen beslissingen maken. Echter kan ik het me voorstellen dat niet iedereen alleen reizen vanzelfsprekend vindt.

Ik kom in het dagelijks leven genoeg mensen tegen die graag eens alleen op reis willen, maar niet weten waar ze moeten beginnen, of het gewoonweg niet durven. Wat ik dan altijd als tip meegeef, is om eerst een citytrip alleen te doen. Je bent dan niet meteen heel ver van huis, en een citytrip duurt meestal niet zo heel lang. Vandaag deel ik vijf leuke Europese steden die leuk zijn om te bezoeken wanneer je voor het eerst overweeg alleen op reis te gaan.

1. Alleen naar Boedapest reizen

Solo reis naar BoedapestToevallig was dit mijn eerste stad die ik alleen bezocht. Boedapest is natuurlijk de laatste jaren erg in ‘upcoming’ geweest, en er is genoeg in deze stad te zien en te doen. Daarbij is het een stuk budget vriendelijker dan de meer westerse steden. Ook heb je in deze stad ontzettend veel leuke hostels om uit te kiezen. Mocht je van lekkere koffie en gebak houden, ben je hier zeker aan het juiste adres, en ook een goulash soep is zeker aan te raden in de overdekte markt. In de zomer zijn er verschillende verstopte stadstuinen om iets lekkers te drinken, maar ook tijdens de kerst periode zijn hier leuke kerstmarkten te vinden. Lees hier meer over een stedentrip naar Boedapest.

2. Malaga bezoeken in je eentje

Solo reis naar MalagaMalaga is misschien niet meteen de meest voor de hand liggende stad om in Spanje te bezoeken. Echter is Malaga wel een hele leuke relaxte stad met een fantastische ligging. Mocht je graag een stad bezoeken in combinatie met strand kan ik Malaga zeker aanraden. Dit omdat het een gezellig strand heeft, maar ook omdat het pal aan de Costa Del Sol ligt en dus ook goed te combineren met een city/strand vakantie. Ook is Malaga niet zo groot en hectisch waardoor je kunt genieten van de ongehaaste Andalusische sfeer. ’s ochtends sightseeing, ’s middags uitrusten op het strand, en ’s avonds lekkere tappas eten in een van de vele tapas restaurants die Malaga rijk is.

3. Edinburgh solo ontdekken

Solo reis naar EdinburghEdinburgh is de mooiste stad die ik bezocht heb. Er is ontzettend veel historie en cultuur in deze stad te vinden, en er hangt een bepaalde historische sfeer. Overal waar je kijkt zie je oude gebouwen en straatjes waar je uren kunt rondlopen. Mijn ervaring met deze stad was dat de mensen heel vriendelijk en behulpzaam zijn. Houd er wel rekening mee dat je niet voor het mooie weer naar Edinburgh hoeft. Vele dagen in het jaar regent het hier, maar ondanks dat, blijft Edinburgh een mooie sfeervolle stad die makkelijk alleen te bezoeken is. Lees hier meer over een stedentrip naar Edinburgh.

4. Praag in je eentje verkennen

Solo reis naar PraagPraag is en blijft natuurlijk een fantastische stad. Praag wordt ook wel de gouden stad genoemd, en loopt voor mijn gevoel nog een beetje achter met de steden waar ik al ben geweest. Het centrum heeft iets middeleeuws alsof de tijd hier nooit stil gestaan heeft. Ook in deze stad zijn er ontzettend veel leuke hostels waar je uit kunt kiezen, en is Praag voor je portemonnee ook een stuk vriendelijker. Er is hier genoeg te doen en te beleven om je een paar daagjes zoet te houden. Lees hier meer over een stedentrip naar Praag.

5. Antwerpen als instap solo reis

Solo reis naar AntwerpenHeb ik je nog niet kunnen overtuigen om een citytrip van een paar dagen te doen? Je hoeft niet meteen het vliegtuig te pakken en een paar nachten te boeken. Je kunt ook gewoon voor 1 dag of 1 nachtje de trein of de auto naar onze zuiderburen pakken, je bent namelijk zo in Antwerpen. Ga lekker winkelen, pak een terrasje aan de markt, of doe een foodtour en ontdek de lekkerste wafels, chocola en koffie in de vele gezellige koffiezaakjes. Kortom, je hoeft echt niet meteen te vliegen of een aantal nachten weg te gaan. Naar mijn mening is Antwerpen altijd een goed idee voor een solo reis. Lees hier meer over een stedentrip naar Antwerpen.

Kortom, dit waren mijn 5 steden die ik allemaal ook alleen bezocht heb en één voor één kan aanraden om alleen te bezoeken.

Vroeger kon ik me niet voorstellen om alleen op reis te gaan, echter heb ik wel het idee dat het de laatste jaren steeds normaler is geworden. Voorheen kende ik niemand die alleen op reis ging, en tegenwoordig lijkt het wel de normaalste zaak van de wereld geworden.

Plaats een reactie