De 7 mooiste bezienswaardigheden van Chili

Zoals gezegd kan er in Chili genoten worden van allerlei mooie bezienswaardigheden, van warm tot koud. Maar wat zijn nu toch echt de mooiste bezienswaardigheden die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw reis in Chili?

Paaseiland

Paaseiland ligt zeker niet in de buurt van Chili, maar het hoort wel bij het Zuid-Amerikaanse land. Het eiland ligt bijna 14.000 km van Chili vandaan en het is daarom ook nog een hele reis om hier te komen. Jaarlijks trekt het eiland zo’n 40.000 bezoekers en het is dus zeker een unieke ervaring om er hier één van te zijn. Het eiland staat bekend om de iconische Maoi-beelden. Een groot deel van deze beelden is niet voltooid en het is vooralsnog een raadsel waarom deze beelden niet afgemaakt zijn. Het kan wijzen op een plotseling einde van de bevolking die zich op dat moment op Paaseiland bevond. In totaal vind je 887 van deze beelden op het eiland.

Nationaal Park Torres del Paine

In dit nationale park kan je genieten van de mooiste rotsformaties, schitterende meren en lopen over gletsjers. Je kunt in dit park verschillende trekkingen maken waarmee je langs de mooiste punten wordt geleid. Zeker als je van hiken houdt is dit park enorm geschikt voor jou.

W-Circuit

Dit is de populairste trekking in het park. Deze route gaat van west naar oost en is zo’n 76 kilometer lang. Tijdens de route krijg je de mooiste plekken te zien die er in het park te vinden zijn. Je doet zo’n vier à vijf dagen over deze route en het is dus wel belangrijk dat je een redelijk goede conditie hebt om deze dagen vol te maken. ’s Nachts overnacht je in berghutten die je langs de route zult vinden.

O-Circuit

Dit is nog een schepje bovenop de W-Circuit. Je komt op plekken die meer afgelegen zijn dan tijdens het W-Circuit, en deze route beslaat zo’n 180 kilometer. Deze route duurt minimaal acht dagen en is dus voor de meer ervaren hiker.

Iquique

Iquique is een stad die je moet bezoeken als je even zin hebt in zon, zee en strand. Momenteel is de stad aan het opbloeien en verschijnen er steeds meer hotels die het tot een echte badplaats gaan maken. Zeker als je een drukke planning hebt gehad en wel even toe bent aan wat rust is deze stad de perfecte plaats om op adem te komen. Natuurlijk kan je hier ook actief bezig blijven, want het is een populaire plaats voor surfers om hun kunsten te laten zien. Ook als je minder ervaring hebt ben je hier aan het juiste adres, want er zijn voldoende surfscholen waar jij het surfen kunt leren. Verder kan je hier ook gaan snorkelen. Hier kan je op zoek naar tropische vissen en het mooie koraal wat je hier nog kunt vinden.

Atacama desert

De Atacama woestijn is één van de droogste plekken die je gaat vinden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat die de droogste woestijn van de wereld is. Jaarlijks valt er in deze woestijn 1 millimeter water en dat is natuurlijk ook gewoon te verwaarlozen. Heb je dus een enorme hekel aan regen, dan is dit DE plek om te bezoeken. In deze woestijn kan je verschillende activiteiten doen. Je kan bijvoorbeeld naar de grootste zoutvlakte van Chili gaan; de Salar de Atacama. Ook kan je twee schitterende lagunes gaan bezoeken. Het water in deze meren ligt vaak helemaal stil waardoor je de rest van de omgeving ziet weerspiegelen in het water. Hierdoor kunnen er prachtige plaatjes geschoten worden.

In Nederland is er enorm veel licht bij ons in de buurt waardoor de sterren vaak amper zichtbaar zijn. In een woestijn is er juist bijna geen licht om je heen waardoor de sterren enorm fel lijken. Alsof er een lantaarnpaal bij je tent naar binnen staat te schijnen. Een fascinerend verschijnsel.

Santiago

Zoals gezegd is Santiago de hoofdstad van Chili en het is erg levendig. Eigenlijk kan je hier alles doen wat je in een grote stad overal ter wereld kan doen. Denk hierbij aan feesten in de nacht, op zoek naar leuke restaurantjes en overdag leuke bezienswaardigheden bekijken. Zeker als je in de hoofdstad aankomt met je vlucht is het dus ook erg leuk om hier een aantal dagen te verblijven om het land alvast wat te leren kennen. Over de stad loopt een kabelbaan die je het beste uitzicht over de stad geven. Hiermee is dit dan ook zeker een aanrader. Ben je een echte wintersport fan? Dan kan je vanuit Santiago (op zo’n uurtje rijden) vertrekken naar het Andes gebergte om te genieten van het echte wintersport gevoel. Voor ieder wat wils dus!

Zoals je hierboven kunt zien is Chili dus een erg divers land en dan drukken we het nog zachtjes uit. Als je jouw reis door Chili goed plant kan je alle voordelen van het land meepakken en een fantastische vakantie beleven.

Plaats een reactie