De 8 leukste Efteling attracties

De Efteling is een van de populairste pretparken in Nederland. Dat komt mede door de attracties die in de Efteling te vinden zijn. In totaal telt de Efteling op moment van schrijven 34 attracties, waarvan 5 achtbanen. In dit artikel hebben we de 8 leukste Efteling attracties voor je op een rij gezet. Deze attracties moet je gehad hebben als je een dagje naar de Efteling gaat. Lees dus snel verder en bepaal jouw top attracties. Wil je alle attracties van de Efteling zien? Dat kan in dit handige overzicht.

Gesloten attracties in de Efteling

Natuurlijk zijn sommige attracties soms gesloten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld onderhoud, renovatie of in sommige gevallen een defect. Als je speciaal voor een bepaalde attractie naar de Efteling gaat is het zonde als deze juist op dat moment gesloten is natuurlijk. Daarom kan je op de site van de Efteling de gesloten attracties bekijken.

8. Villa volta

Villa Volta Efteling attractieNiet voor iedereen geschikt, maar dit ronddraaiende huis is een prachtige attractie. Door een optische illusie lijkt het alsof het hele huis over de kop gaat als je in de kamer zit. Er zit een mooi verhaal over de Bokkenrijders en Hugo van den Loonsche Duynen voor. Je kunt in deze attractie wel duizelig worden en kinderen kleiner dan 1 meter mogen alleen onder begeleiding naar binnen. Meer weten? Lees verder over Villa Volta.

7. Piraña wildwaterbaan

Pirana efteling attractieMet lekker warm en zonnig weer is de Piraña de perfecte attractie om in te gaan. Dit is ook meteen de reden dat deze attractie op plaats 7 staat. In de winter of bij wat slechter weer ga je hier liever niet in. Je kunt in deze wildwaterbaan namelijk best wel nat worden. Deze attractie is compleet opgebouwd in inca stijl en heeft langs de kant sproeiers staan die andere bezoekers kunnen activeren vanaf de kant. Alle informatie over de Piraña vind je hier.

6. Vogel Rok

Vogel Rok Efteling attractieDe Vogel Rok is één van de 5 achtbanen in de Efteling. Dit is tevens de enige binnen achtbaan in de Efteling. Omdat het een binnen achtbaan is wordt dit ook een dark ride genoemd. Je raast in het donker over een achtbaan waarbij je af en toe flitsen van diverse taferelen ziet. Voor deze achtbaan geldt een minimale lengte van 1,20 meter. Deze indoor achtbaan heeft een topsnelheid van 65 km/h. Bekijk alle gegevens van de Vogel Rok hier.

5. Carnaval Festival

Carnaval Festival Efteling attractieAltijd plezier voor het hele gezin, het muziekje van Carnaval Festival blijft nog uren in je hoofd spoken. Sterker nog, ik weet zeker dat je het bij het lezen van deze tekst al hoort. In de karretjes van deze attractie rijd je langzaam door allerlei culturen. De vrolijke poppen leiden je samen met Jokie en Jet de hele wereld rond. Dit is een populaire attractie van de Efteling, dus houdt rekening met extra wachttijd. Meer weten? Bekijk Carnaval Festival op de website van de Efteling.

4. De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander Efteling attractieDeze achtbaan opende in 2007 en is een achtbaan welke deels binnen en deels buiten rijdt. Je gaat eerst door het verhaal van de Vliegende Hollander. Vervolgens stap je in het karretje en ga je door een dark water ride. Deze verandert al snel in een waterachtbaan welke buiten een flinke golf veroorzaakt. Als je op de verkeerde plek zit kun je behoorlijk nat uit deze achtbaan komen. De minimale lengte voor toegang tot deze attractie is 1,20 meter. Hier vind je meer informatie over de Vliegende Hollander.

3. Joris en de Draak

Joris en de Draak Efteling attractieDeze houten achtbaan staat op de plek waar vroeger de houten Pegasus achtbaan stond. Dit is de enige houten achtbaan die op dit moment nog in de Efteling te vinden is. Het leuke aan Joris en de Draak is dat de achtbaan een competitief element heeft. Je racet namelijk met twee wagens tegen elkaar en degene die als eerste over de streep komt is de winnaar. Deze houten achtbaan haalt topsnelheden van 75 km/h. Met een lengte boven de 1,10 meter mag je in deze attractie, en tot 1,20 is er begeleiding nodig. Meer weten? Lees verder op de pagina over Joris en de Draak.

2. Baron 1898

Baron 1898 Efteling attractieDeze divecoaster is de eerste ooit in de Efteling gebouwd. De Baron 1898 is tevens de nieuwste achtbaan in de Efteling. Deze achtbaan is voor echte waaghalzen, je raast namelijk met een snelheid van 90 km/h de afgrond in van een hoogte van 30 meter. Maar vlak voor je val hang je even met je voeten los boven de afgrond te wachten tot je gaat. Deze achtbaan is in het thema van mijnbouw gemaakt, en geen enkel detail is achterwege gelaten. De minimale lengte voor deze achtbaan is 1,32 meter. Doordat de Baron 1898 gedeeltelijk buiten is kan de attractie bij sommige weersomstandigheden gesloten zijn. Wil je het zelf beleven? Bekijk dan de video’s op de pagina van de Baron 1898.

1. Symbolica

Symbolica Efteling attractieDe laatste attractie die haar deuren heeft geopend in de Efteling is Symobilca. Hierdoor is dit een van de drukste attracties van de Efteling en staan er vaak lange wachtrijen. Daarnaast was Symbolica ook de duurste attractie ooit om te bouwen. Bij deze attractie zijn er drie mogelijke routes met andere bezienswaardigheden. Je hebt de Heldentour, de Schattentour en de Muziektour. Je zit een zelf rijdend karretje waarin je ook interactie kunt hebben met de omgeving. Deze attractie is prachtig opgebouwd en je kijkt elke keer je ogen uit. Daarom een welverdiende nummer 1 positie voor Symbolica. Nieuwsgierig naar meer informatie? Lees verder over Symbolica op de website van de Efteling.

Nieuwste attractie van de Efteling

Eind 2019 opent de nieuwste attractie haar deuren in de Efteling. Deze attractie heet Fabula en is een vervanger van de Pandadroom. Het idee van een 4D film blijft in deze attractie, maar er komt een nieuw verhaal over een beer en een eekhoorn die samen diverse avonturen beleven. Ook de hele aankleding van het restaurant en de souvenirwinkel wordt aangepakt. Klik hier om meer te weten te komen over Fabula.

Plaats een reactie