De 9 mooiste stranden van Australië

De Australische ligging maakt het ideaal voor een aantal mooie stranden, dus het is niet verwonderlijk dat de populairste stranden dicht bij de kuststeden liggen. De oostkust beschikt onder andere over Brisbane, Sydney en Melbourne. Adelaide in Zuid-Australië wordt soms over het hoofd gezien, maar is het ook zeker een mooie bestemming als het aankomt op stranden. Met een kustlijn van meer dan 50.000 kilometer biedt Australië de ruimte voor een groot aantal stranden. Australiërs houden van de natuur en slagen daarom in veel sporten. Het is niet verrassend dat ze ook graag naar het strand gaan. Ook reizigers en toeristen zoeken maar al te graag de mooie stranden van het land op.

Wij hebben daarom de mooiste stranden van Australië voor je op een rij gezet!

Whitehaven Beach

Whitehaven BeachDit stuk strand strekt zich uit over 9 kilometer langs het eiland Whitehaven in het Great Barrier Reef en bestaat voor 98% uit puur silica. Het betekent in feite dat het zo ongelooflijk wit en poederachtig is dat het zelfs kraakt als je loopt. Een groot voordeel van dit type zand is dat het ook niet heet is. Dit komt goed uit omdat de zon heel intens kan zijn in deze locatie in Queensland. Je kunt het eiland per boot of helikopter bereiken en de dag doorbrengen met wandelen op de uitkijkpunten, snorkelen in een oogverblindende turquoise zee bij de temperatuur van het zwemwater of champagne drinken onder de casuarina-bomen. En als je er zelfs wilt blijven overnachten ligt er een aangename camping op een steenworp afstand van het zand.

Byron Bay

vuurtoren op Cape ByronByron Bay heeft een lange weg afgelegd sinds het de afgelopen 20 jaar een kleine hippiestad was met moderne resorts, cafés en winkels. Eén ding blijft echter hetzelfde en het is de kwaliteit en kwantiteit van de stranden die door elke bezoeker worden gewaardeerd. Er zijn hier namelijk een groot aantal schitterende stranden te vinden. Byron Bay ligt op het meest oostelijke puntje van het vasteland van Australië in het noorden van New South Wales en heeft een legendarische vuurtoren op Cape Byron. De locatie en stranden van de stad zijn enorm geschikt voor surfers die van over de hele wereld naar het strand trekken. De prachtige, lange kust ligt bovendien niet ver van de Gold Coast en de zandstranden zijn een traktatie voor wie op zoek is naar een minder druk alternatief over de grens.

Manly Beach

Manly BeachDe buitenwijk Manly in Sydney staat bekend om zijn beroemde rugbyteam, maar wordt zelfs overschaduwd door het prachtige strand. Mensen kom hier al meer dan een eeuw om te zwemmen en de eerste surfkampioenschappen werden daar meer dan 50 jaar geleden gehouden. Dankzij de populariteit van het strand is een grote populariteit ontstaan; Er zijn veel bars, restaurants en winkels te vinden!

Wineglass Bay

Tasmanië, de zuidelijkste staat van Australië, is niet de eerste plaats waar je aan denkt als je je prachtige stranden voorstelt. Maar dit kleine eiland, ongeveer 250 kilometer van het vasteland van Australië, herbergt enkele van de meest spectaculaire kusten van het land. Het wordt regelmatig verkozen tot een van de beste kustbaaien ter wereld, om nog maar te zwijgen over Australië, ondanks zijn vreselijke verleden: de baai dankt zijn naam aan de walvisvaartdagen van het land waar het water bloedrood van kleur was. Tegenwoordig is het gelukkig een vrolijkere plek en kan je er terecht voor een heerlijke stranddag. In het midden van Freycinet National Park, drie uur rijden ten noorden van Hobart, ligt de prachtige haven van Wineglass Bay. Hier ontmoeten de roze graniettoppen een grillig zandstrand dat verandert in een oogverblindende zee.

Nudey Beach

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze zanderige baai in Far North Queensland al lang een favoriete plek voor diegenen die graag snorkelen en zonnebaden zonder zwemkleding. Hoewel de staat de enige in Australië is zonder legaal naturistenstrand, is kleding hier optioneel. Nudey’s combinatie van zand en gebleekt koraal bevindt zich op Fitzroy Island ten noorden van Cairns in het Great Barrier Reef en maakt het zand iets moeilijker onder de voeten dan de meeste andere stranden. Maar de nadelen tijdens het lopen – pak gewoon een paar strandschoenen in – worden gelukkig voldoende gecompenseerd door deze prachtige omgeving. Het is een plek waar het regenwoud het rif ontmoet. Het goede nieuws is dat je niet dezelfde dag weer hoeft te vertrekken. Je kunt namelijk gewoon inchecken bij het luxe Fitzroy Island Resort en zo lang als je wilt op dit bijzondere strand verblijven.

Neds Beach

Veel mensen trekken naar het kleine eiland Lord Howe en willen nooit meer weg. Vreemd is dit zeker niet als je kijkt naar de omgeving van dit strand. Door de wilde achtergrond kun je nog meer genieten van het borrelende water van Neds Beach. De kustlijn van Lord Howe, een spectaculaire vulkanische ontsluiting in de Tasmanzee tussen Australië en Nieuw-Zeeland, waar steile zwarte basaltkliffen de zee induiken, omringd door Kentia-palmbomen en regenwoud met een ongelooflijke variëteit van inheemse flora en fauna. Aan de noordoostkust heeft dit vaak verlaten strand de optie om voor een paar dollar snorkels, maskers en flippers kunt lenen. Zodra je de zee induikt, word je overweldigd door een caleidoscoop van hardere napoleons, zeesterren en zilveren kloppers en groene schildpadden. Neds is daarnaast niet alleen de thuisbasis van enkele van de kalmste vissen en koraalwateren in Oost-Australië, maar ook de broedplaats voor een aantal zeevogelkolonies.

Rapid Bay

Deze baai en de gelijknamige stad op het schiereiland Fleurieu liggen 100 kilometer ten noorden van Adelaide. Het strand stond ooit bekend om zijn oude poort, die nu is vervangen. Het dankt zijn naam aan de HMS Rapid, die daar in 1830 stopte. Een van de attracties voor duikers en snorkelaars zijn de scheepswrakken. Pas wel goed op, er zijn geen strandwachten op dit kleine, idyllische strand.

Cable Beach

Net buiten de stad Broome in West-Australië vind je een strand aan de Indische Oceaan, waar vele reizigers en inwoners genieten van de mooiste zonsondergangen in Australië. Cable Beach is ongeveer 30 kilometer lang en bestaat uit puur wit zand en azuurblauw water. Bovendien wordt het begrensd door duinen aan de ene kant en okerkleurige kliffen aan de andere kant. Vanwege de ligging aan de westkust van het land, is het een populaire plek om te genieten van de zonsondergang. Velen kiezen er dan ook voor om te genieten van de zonsondergang. Als je naar dit strand trekt, vergeet dan ook zeker niet de zogenaamde Stairs to the Moon bij te wonen. Tijdens dit maandelijks fenomeen wordt de volle maan zo intens wordt dat het water van de oceaan prachtig kleurt.

Burleigh Beach

De zesde grootste stad van Australië heeft een kustlijn van ruim 90 kilometer lang. Een groot deel hiervan verbindt prachtige, ontspannen buitenwijken met elkaar. Een van deze buitenwijken is Burleigh Heads, waar een van de mooiste zandstranden te vinden is. Wat dit speciale strand onderscheidt van de andere stranden zijn de grote golven aan één kant. Deze kant is ideaal voor surfers. Aan de andere kant is een stille zijrivier voor kajakkers en beginnende zwemmers. De waterkant is daarnaast ook gehuld in een geurige omgeving vol met dennen. In het weekend zijn hier markten waar ambachtelijke koffie en brunchproducten worden verkocht in cafés. Het is met recht een van de mooiste stranden van Australië te noemen!

Plaats een reactie