De beste bars in Las Palmas, Gran Canaria

Als je zin hebt in een avondje uit op Gran Canaria, hoef je niet verder te kijken dan de hoofdstad: de bruisende havenstad Las Palmas. Het is een intrigerende plek, met een vibe die je normaal gesproken zou associëren met de Middellandse Zee of Noord-Afrika. Toeterende taxi’s, bruisende winkelstraten, gezellige bars en de bloeiende haven stralen allemaal energie uit.

Van strandclubs tot chique wijnbars en relaxte lokale pubs: de barscène op Las Palmas is overal even divers en gezellig. Wat voor soort plek je ook zoekt en wat je budget ook is: in de volgende bars ga je het zonder twijfel naar je zin hebben!

Canes

Algemeen erkend als een van de allerbeste bars in Las Palmas, is Canes een stijlvolle en moderne hotspot met een klassiek charmante buitenkant. De perfecte plek voor een drankje in de avond en heerlijke zelfgemaakte hapjes tijdens het diner of de brunch. Canes wordt geprezen voor zijn goddelijke, exquise cocktails, bereid met zowel lokale als natuurlijke producten.

Porties, tapas en pinchos worden tevens ambachtelijk bereid en gekookt met lokale ingrediënten. En als jij iemand bent die graag nieuwe dingen probeert of verrast wordt, zullen de experts die werken bij Canes je door een gevarieerd (cocktail) menu leiden, om te kiezen wat het beste past bij je specifieke smaak.

Veintiuno

Als je in de ontspannende en historische wijk Vegueta bent, moet je absoluut langsgaan bij deze geweldige rooftopbar. Veintiuno is een hotel, maar is open voor het publiek. Je hoeft dus geen gast in het hotel te zijn om een ​​van de allerbeste locaties van Las Palmas te ervaren!

Leun achterover op een zonnebank in deze super gezellige bar in cabana-stijl. Omgeven door planten en groen heb je hier bijna het idee dat je in een park bent beland. De bar is goed gevuld met heerlijke wijnen en lokale bieren, en er worden ook tal van cocktails aangeboden.

La Buena Vida

Voor de echte bierliefhebbers onder ons: dit is een van de beste plekken in Las Palmas voor het rijkelijk proeven ervan. De ambachtelijke Viva-bieren die hier worden geschonken zijn stuk voor stuk heerlijk. En dat voor een prikkie! Beginnend bij € 1,60 voor een klein glas kun je al een beetje in de stemming komen, voordat je over gaat op een pintglas voor € 2,90.

Kies tussen de Viva pale ale, Viva Morena, Viva Negra ‘Happiness’ of een Viva pils en geniet van de relaxte sfeer die er hangt. Cocktails zijn er ook te verkrijgen, maar je bent het eigenlijk verplicht om aan het bier te gaan…

Loopt het water je al in de mond? Boek dan snel een last minute naar Gran Canaria, en zet je mond binnen de kortste keren aan een glas goddelijk bier!

Bar La Tienda

Deze plaats straalt karakter uit met zijn oude, houten planken met drank, de zwart-wit geblokte vloer, kasten vol met boeken, een super hoog plafond dat eeuwig doorgaat en een persoonlijke vibe.

Dit is een typische lokale Canarische kroeg, waar stamgasten aan de bar zitten te kletsen of aan het tafelvoetballen zijn in de kamer aan de achterkant. Een top plek voor een drankje of twee, voordat je verder gaat met je kroegentocht.

Bekijk deze slimme tips om geld te besparen op vakantie, zodat je nóg meer bars kunt bezoeken op Gran Canaria.

El Gallinero Café Arte

Houd je van verrassingen? Dan is dit café helemaal jouw ding. Tenzij je hun aanbiedingen van tevoren hebt gecheckt, weet je nooit precies wat je kunt verwachten in El Gallinero Café Arte. Het kan een goochelshow zijn, een liveband of een theatershow. Eén ding is echter gegarandeerd: een goede kop koffie in de ochtend en een heerlijk lokaal biertje of wijntje in de avond. Salut!

Welke van deze bars je ook kiest: je zult een geweldige avond beleven in het mooie Las Palmas. Pura Vida!

Plaats een reactie