De beste rooftop bars in Berlijn

Berlijn staat er om bekend een ongelofelijk hippe en trendy stad te zijn. Dit uit zich in verschillende aspecten. Eén van deze aspecten is de talrijke aanwezigheid van rooftop bars verspreid over de stad. In het bijzonder wanneer de temperaturen meezitten gaat er toch helemaal niets boven even lekker chillen op een rooftop met uitzicht over de stad? Dat moeten ook heel wat uitbaters van horecazaken hebben gedacht, want het aanbod met rooftop bars in Berlijn is werkelijk ongelofelijk uitgebreid. Wil jij ook graag op een mooie zomerse dag kunnen genieten van een heerlijk drankje met uitzicht over hip Berlijn? Wij hebben alvast de beste rooftop bars van Berlijn voor je uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan je voor!

1.) Kafer – Reichstag

Bij nagenoeg alle toeristen die een reis hebben geboekt naar Berlijn staat een bezoek aan het zogenaamde ‘Reichstag’ hoog op het verlanglijstje. Wat veel mensen echter niet weten is dat het eveneens mogelijk is om op de top van dit wereldbekende gebouw een hapje te eten. Op het dak van het parlementsgebouw in Berlijn is dan ook het restaurant ‘Kafer’ terug te vinden. Je kan hier zowel binnen als buiten (bij mooi weer uiteraard) genieten van een smaakvolle maaltijd. Je betaalt er een vrij stevige prijs voor, maar je krijgt een prima keuken en een haast onevenaarbaar uitzicht in de plaats. Wil je dus met andere woorden graag lekker kunnen genieten van een heerlijke maaltijd met een fantastisch uitzicht over de Duitse hoofdstad? In dat geval is het zonder meer de moeite waard om een tafeltje te reserveren bij het restaurant Kafer dat zich op de top van het Reichstag gebouw bevindt.

2.) Skybar Andel’s

Het designhotel Andel’s staat algemeen bekend als één van de mooiste hotels van Berlijn. Het heeft die reputatie ook absoluut niet gestolen, in tegendeel. Daarnaast beschikt het hotel nog over een extra sterke troef. In het hotel is namelijk ook de ‘Skybar Andel’s’ terug te vinden. Deze skybar bevindt zich op de veertiende verdieping en biedt naast luxe drankjes ook een geweldig uitzicht over de omgeving. Wil je graag elke dag kunnen genieten van het uitzicht vanaf de skybar van dit hotel? Dan kan je uiteraard ook overwegen om hier te overnachten. Het kost wat, maar je bent gegarandeerd verzekerd van een onvergetelijk verblijf!

3.) Terras bar Amano

Ook de ‘Terras bar Amano’ is er eentje welke deel uitmaakt van een hotel, meer bepaald het Amano hotel. Er zijn heel wat goede redenen aan te halen om hier op z’n minst even een lekker drankje te komen drinken. De kaart van de lounge bar staat namelijk boordevol met heerlijke cocktails die uitblinken op vlak van creativiteit. Heb je aardig doorgedronken en is er geen Bob bij de hand? Dat is geen straf! In het Amano hotel kan je namelijk heerlijk overnachten in de stijlvolle en modern ingerichte kamers. Bovendien beschikt het hotel ook nog eens over een uitmuntende ligging in het centrum van de Duitse hoofdstad.

4.) De Solar Bar

De vierde bar rooftop bar die we je absoluut niet willen onthouden luistert naar de naam ‘Solar Bar’. Om deze bar te kunnen bereiken moet er gebruik worden gemaakt van een glazen lift. Deze bevindt zich aan de buitenkant van het gebouw en is op zich reeds goed voor een onvergetelijke herinnering. Deze lift neemt je vervolgens mee naar de zeventiende verdieping waar je onder het genot van een lekker drankje kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De Solar Bar staat er verder om bekend een zeer hippe plaats te zijn waar een DJ regelmatig met relaxte achtergrondmuziek zorgt voor wat extra sfeer. Wil je graag na het genoten te hebben van de aperitief een volwaardige maaltijd eten? Dan ben je daarvoor één verdieping lager in het restaurant van de Solar Bar aan het juiste adres.

5.) Klunkerkranich

Misschien wel één van de meest bijzondere rooftop bars van de stad Berlijn luistert naar de naam ‘Klunkerkranich’. De Klunkerkranich rooftop bar is een beetje een vreemde eend in de bijt. Ze bevindt zich dan ook bovenop het parkeerdek van het winkelcentrum ‘Neukolln Arcaden’. Toch is dit wellicht één van de meest toegankelijke en gezins- of kindvriendelijke rooftop bars van heel Berlijn (en omstreken). Het zand dat op de vloer van de rooftop bar is terug te vinden creëert niet alleen een leuke vakantiesfeer, daarnaast zullen ook de kinderen er gegarandeerd dolle pret mee beleven. In het bijzonder tijdens de zomermaanden nodigt Klunkerkranich uit om er te vertoeven!

Plaats een reactie