De beste tips voor je vakantie naar Zanzibar

Aan de kust van Tanzania, in de Indische Oceaan ligt het prachtige, tropische Zanzibar. Een eiland met hagelwitte zandstranden, een indrukwekkende Swahili cultuur en een rijke geschiedenis. Wij geven je de beste tips om alles uit je Zanzibar vakantie te halen.

#1 Bezoek de hoofdstad Stone Town

Stone Town ZanzibarStone Town is een bruisend Unesco Werelderfgoed stadje met veel historische betekenis. Het staat bekend om zijn architectuur, die sterke Arabische en Swahili invloeden van het eiland vertonen. Het is indrukwekkend om hier met een gids een wandeling te maken en meer te leren over de geschiedenis en het dagelijks leven op het eiland. Daarnaast kan je, wanneer je fan bent fan Queen, in Stone Town het geboortehuis van Freddie Mercury bezoeken.

#2 Bezoek de zuidoostkust van Zanzibar

de zuidoostkust van ZanzibarDe zuidoostkust van Zanzibar staat bekend om zijn witte, rustige stranden en fijne sfeer. Ook als je actief bezig wilt zijn, dan ben je hier op het juiste adres. In tegenstelling tot het noorden van Zanzibar, waar veel grote accommodaties zich bevinden, is het zuiden authentieker en rustiger. Wanneer je bijvoorbeeld je handdoekje uitstrekt op Paje Beach zal je genieten van een wit zandstrand en een azuurblauwe zee.

#3 Doe een specerijentour op het eiland

Specerijentour ZanzibarHet belangrijkste handelsproduct van Zanzibar zijn specerijen, zoals kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en peper. Hoe leuk is het om hier meer over te leren en te zien waar deze specerijen groeien? Tijdens een specerijentour leer je over de specerijen, hun oorsprong en zal je zelf ook kunnen proeven.

#4 Ontdek de onderwaterwereld

Duiken op ZanzibarEen bijzondere ervaring is om de onderwaterwereld van Zanzibar te ontdekken. Bekend om zijn heldere, warme wateren, is het eiland de perfecte bestemming voor zowel beginnende als ervaren duikers. Ook snorkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je wordt omringd door prachtig koraal, kleurrijke vissen en met een beetje geluk zul je ook zeeschildpadden tegenkomen.

#5 Leer het eiland kennen op de fiets

Mountainbiken op ZanzibarZanzibar is een prachtig eiland en hoe fijn is het om dit eiland op een rustige manier te leren kennen door de fiets te pakken. In het zuidoosten van Zanzibar worden fietstours georganiseerd die je het dagelijks leven van de dorpen van het eiland laten zien en je ook naar bijzondere gebieden brengt, waar je zelf niet snel komt.

#6 Vaar mee op een dhow

Varen op een dhowEen dhow is de traditionele zeilboot van Zanzibar, wanneer je meegaat op een zeiltocht vaar je langs de schitterende kust van het eiland. Tijdens de tocht geniet je van de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt, een drankje in je hand en misschien spot je zelf dolfijnen. Een wonderlijke ervaring die je absoluut niet mag missen.

#7 Een korte Tanzania safari

korte Tanzania safariTanzania ligt op een steenworpafstand van Zanzibar. Vanaf het eiland kun je eenvoudig een korte safari van enkele dagen ondernemen, bijvoorbeeld naar het Nyerere National Park, gelegen in het zuiden van Tanzania. Je geniet er van de wilde dieren, de prachtige natuur en maakt safari’s per boot, jeep en te voet. Deze safari is een fantastische onderbreking van je strandvakantie.

Is het na het lezen van deze blog tijd om te reizen naar Zanzibar? Explore Tanzania is een reisorganisatie gespecialiseerd in maatwerkreizen naar Zanzibar. Met liefde voor het land en respect voor mens, dier en natuur helpen ze je graag jouw droomreis samen te stellen voor jouw vakantie Tanzania.

Plaats een reactie