De beste wintersport locaties in Frankrijk

In de winter is het heerlijk om een weekje te gaan skiën of te gaan snowboarden. Veel mensen kiezen ervoor om naar Oostenrijk of Zwitserland te gaan, maar in de Franse Alpen kun je de mooiste pistes vinden. Er zijn veel sneeuwzekere pistes, moderne faciliteiten en mooie dorpjes. Het is slim om veel accessoires mee te nemen, zoals een skibril en skikleding. Je wilt natuurlijk een prachtige skivakantie ervaren en daarom zetten wij de beste locaties in Frankrijk op een rij.

Het grootste skigebied ter wereld

In Frankrijk ligt het skigebied Les Trois Vallées. Het heeft zeshonderd kilometer aan pistes en is daarmee het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Het heeft een hoge ligging en dat zorgt ervoor dat je een witte wintersport gaat ervaren. Vergeet je ski zonnebril niet, het kan hier namelijk erg zonnig zijn. Het is een omvangrijk gebied wat veel te bieden heeft, dit zorgt ervoor dat elk type wintersporter hier zijn eigen ding kan doen. Wat ook heel leuk is dat je na een lange dag heerlijk kan après-skiën. Vooral in Val Thorens kan je goed feesten en is het altijd gezellig.

Fantastische vergezichten

Het overzichtelijke gebied Thollon les Mémises is een goede keuze voor families, beginners en lichtgevorderen. Het heeft een unieke ligging wat uitzicht biedt op het Meer van Genève. Je kan jezelf extra uitdagen en buiten de geprepareerde hellingen heb je veel mooie weggetjes. Je hebt er ook een funpark waar een boardercross en halfpipe is. Wil je liever niet van de hellingen af? Er zijn ook prachtige wandelroutes te vinden. Het is een klein dorpje en alles basis winkels heb je er. Voor een uitgebreid après-ski feest kan je hier niet terecht en kan je het beste naar een ander skigebied.

Een gebied voor de sportieveling

Te midden in de Franse Alpen ligt skigebied Les Arcs. Hier heb je een mooie verdeling tussen eenvoudige en pittige pistes. Een ander voordeel is dat ze geweldige uitzichten bieden. De Mont Blanc is vanaf hier ook makkelijk te spotten, hier is het wel wat drukker en het is de hoogste top van de Alpen. De dorpen van Les Arcs variëren veel en dat zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is. Ze zijn gericht op elke alpineskiër en het spreekt daardoor elke doelgroep aan. Het is slim om in Nederland al wat te oefenen zodat je in Frankrijk helemaal gewend bent en kan gaan.

Plaats een reactie