De camper: je beste optie voor een zorgeloze vakantie deze coronazomer

De zomer is in aantocht, en daarmee ook de zomervakantie. Althans, als er überhaupt een echte vakantie mogelijk is. We zitten immers nog steeds in coronatijd en maatregelen worden constant bijgesteld. Wat in Nederland wel weer kan, kan in het buitenland misschien weer niet. Dat maakt het ook gevaarlijk om nu in goed vertrouwen een vakantie in het buitenland te boeken. Gaan de vluchten of busritten wel door? Mag de accommodatie op het moment suprême inderdaad wel gasten ontvangen? Wij hebben echter de oplossing gevonden voor een zorgeloos mogelijke zomervakantie: eropuit in een camper! We leggen uit waarom.

Je hebt je eigen slaapplek en toilet bij je

Een groot voordeel van een camper is dat je je eigen privéaccommodatie hebt waar regels voor horeca niet in gelden. Het is eigenlijk een huis op wielen. Dankzij de camper ben je verzekerd van een bed om in te overnachten en doorgaans ook een toilet. Je hebt in feite alleen je vervoersmiddel nodig om vakantie te kunnen vieren. Alleen dat is al een goede reden om in een camper te investeren. Hoewel een camper natuurlijk behoorlijk wat kost, maar gelukkig is geld lenen voor een camper ook een optie.

Je hebt een keuken en een koelkast bij je

Camper tijdens coronazomerJe zult maar aankomen op je vakantiebestemming en erachter komen dat restaurants en bars daar niet open mogen zijn. In een camper ben je voorzien van je eigen keuken. Supermarkten blijven altijd geopend, dus als jij de boodschappen doet, kun je jezelf gewoon van (warm) eten voorzien. Ook heb je je koelkast bij je, dus koele drankjes zijn ook bij de hand als je ze tenminste ingekocht hebt.

Flexibele bestemming

Een camper bied je ook de flexibiliteit om je bestemming tussentijds of zelfs vlak voor vertrek nog aan te passen. Had je je zinnen gezet op Frankrijk maar is er daar te weinig mogelijk, dan rijd je gewoon door naar Italië, bijvoorbeeld. Zo zit je niet gebonden aan een vakantiebestemming waar niets te beleven is terwijl je elders misschien wel meer kan. Dan maak je er gewoon een mooie road trip van met je camper!

Kortom, als je deze coronazomer absoluut naar het buitenland op vakantie wil maar niet teleurgesteld wilt worden door een geboekte reis die in het water valt, dan is op stap gaan met de camper een prima alternatief waarmee je zo’n teleurstelling kunt voorkomen. Het is een investering, maar wel een die je een hoop waardevolle vrijheid biedt.

Plaats een reactie