De duurste winkelstraten van Spanje

De meeste Spaanse steden zijn heerlijk om in rond te slenteren en winkeltjes te kijken. Af en toe wat shoppen is ook leuk. Maar wat zijn nu de meest exclusieve, dure straten van het land? Wij geven een lijstje van de duurste straten. In deze winkelstraten kan je alleen wat kopen als je hele diepe zakken hebt. Maar kijken is natuurlijk ook leuk en kost gelukkig niets.

Portal de L’angel

De aanvoerder van de lijst is Portal de l’Angel in het centrum van Barcelona. Met een maandelijkse huurprijs van €25.000 per 100 vierkante meter, is dit de duurste plek van Spanje. Niet gek, gezien het een zijstraat is van de Ramblas en een constante stroom van toeristen biedt. De avenue loopt langs één van de belangrijkste pleinen in Barcelona: het Plaza de Catalunya, waar ook de Ramblas op uitkomt. De winkels die in de Portal de l’Angel te vinden zijn, zijn welbekend en verschillen van Jack & Jones naar Swarovski. Één van de grootste winkels in de straat is de vestiging van El Cortes Inglés, wat te vergelijken is met een Harrod’s in Londen of een Macy’s in New York. Een must-see voor de shopverslaafden. Toch liever andere dingen doen tijdens je bezoek aan deze stad? Lees hier onze tips voor een stedentrip naar Barcelona.

 

Calle Preciados

De straat die voorheen altijd op nummer 1. stond, vinden we nu terug op de tweede plek. De Calle Preciados is een nauw voetgangersgebied waar wederom de grootste winkels van de wereld terug te vinden zijn. De straat loopt vanaf de Puerta del Sol, het centrale plein van Madrid, naar het Plaza Santo Domingo. De gemiddelde huurprijs voor een honderd vierkante meter op deze straat is ongeveer € 23.000 per maand. Opvallend is de stoffen overkapping van de straat, wat er voor zorgt dat je zelfs op het heetst van de dag er nog koeltjes bij kan lopen. Geen overbodige luxe in het zuiden van Spanje.

Paseo de Gracia

De laatste straat die we hier bespreken is de Paseo de Gracia (Catalaans: Passeig de Gracia), wederom in Barcelona. Deze straat is zeer geliefd bij de welgestelden, gezien de hoge prijs voor huur- en koophuizen. De reden dat deze straat zo duur is, is de veelvoud aan kunst die er in de buurt te vinden is. Zo vind je er bijvoorbeeld twee werken van Gaudi en andere voorbeelden van kunst uit dezelfde stroming. De winkels in de straat zijn te vergelijken met onze PC Hooftstraat, waar zich onder meer Chanel, Louis Vuitton en Cartier bevinden. Voor een optrekje van honderd vierkante meter tel je een luttele €20.000 per maand neer.

Plaats een reactie