De Hollandse kust; drie alternatieven voor dure hotels!

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Wie kent deze hit niet? Maar de Nederlandse kust is veel meer dan dat. We kennen een ontzettend lange kustlijn inclusief de meest prachtige stranden. Van de stranden van de Waddeneilanden tot die in Noord-Holland, allemaal hebben ze hun eigen charme en heerlijke strandtenten. Veel mensen boeken bij een weekendje weg naar de Nederlandse kust automatisch een hotel aan zee. Dit weten hotels en daarmee vragen zij ook torenhoge prijzen. Dit kan ook anders, in de buurt van de meest prachtige Hollandse stranden zijn ook alternatieven te vinden. Daarom hier op een rij drie populaire alternatieven!

1.      Zet je tent op

Kamperen vlakbij zee? Dat is echt een goed idee. Heerlijk wakker worden van het geluid van grote zeemeeuwen en zo vanuit je tent door de duinen naar het strand lopen. Meer een beachvibe creëren dan dat gaat je niet lukken. Campings in Zuid-Holland zijn er volop. Zelfs van de grote en bekende parken zoals Molecaten zijn deze er te vinden. En een stuk goedkoper dan een duur hotel!

2.      Bed en Breakfast

Tegenwoordig zien we overal Bed en Breakfasts ontstaan, maar wist je dat deze al sinds jaar en dag populair zijn in de dorpen en steden aan zee? Dit zijn namelijk de gebieden waar het toerisme als eerder opkwam. Daarom is een Bed en Breakfast boeken aan zee ook ontzettend leuk. Veel hebben een vleug historie en nostalgie en de eigenaren kunnen je alle leuke plekjes verklappen. Voor je het weet zit jij op een geheime hotspot een heerlijk vers visje te eten!

3.      Van ruilen komt…

Woon jij in het prachtige Groningen of in het altijd bruisende Arnhem? Profiteer hier dan van. Nu AirBnb op steeds meer plekken verboden is, wenden veel mensen zich naar een alternatief in de vorm van huizenruil. Hier zijn speciale sites en Facebookgroepen voor, waar mensen hun huis aanbieden in ruil voor onderdak in jouw huis. Soms is het even puzzelen qua data en plaats, maar je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn! En dat allemaal met gesloten portemonnee. En laten we eerlijk zijn, anders staat je eigen woning toch maar leeg!

Kortom, de Hollandse kust is misschien niet zo wit én blauw als die in Spanje of de Cariben, maar een bezoekje verdient het zeker. Van de horeca tot de zeemeeuwen, en van de duinen tot de pittoreske dorpjes. Genoeg reden om eens heerlijk uit te gaan waaien maar zonder dat je er qua hotel direct op leegloopt! Zo houd je een leuk budget over voor een mooi souvenir, veel plezier!

Plaats een reactie