De leukste dagtrips om te doen tijdens je verblijf in Bergen, Noorwegen

Bergen is gelegen op het schiereiland Bergenshalvoyen en is de tweede grootste stad in Noorwegen. Deze prachtige stad wordt omringd door een aantal steile heuvels met een indrukwekkende uitstraling. Deze indrukwekkende uitstraling en omgeving maken de stad tot een van de best bezochte toeristische locaties in het land.

Een prachtige omgeving is echter niet de enige reden om naar Bergen te reizen. De stad is namelijk ook een plek vol met cultuur en een rijke geschiedenis. Zo vind je er diverse soorten musea en zijn er jaarlijks vele culturele evenementen om te bezoeken. Het is met recht de meest culturele plek van Noorwegen te noemen.

Ben je op zoek naar een indrukwekkend landschap, een prachtige omgeving en een stad met een rijke cultuur? Dan is Bergen absoluut een plek die je niet mag overslaan. Bovendien is het een stad met uitgebreide mogelijkheden als het aankomt op dagtrips in de omgeving. Wij hebben de mooiste dagtrips vanuit Bergen voor je in één overzicht gezet!

De villa van Lysøen

Dit eiland ligt aan de rand van Fana. Bezoekers komen hier picknicken in de lodge, verkennen de 12 kilometer lange wandelpaden en ontspannen bij een van de vele meren van de regio. Daarnaast is er een museum op het terrein te vinden dat rondleidingen door de villa en de tuinen biedt. Een andere belangrijke attractie op het eiland is het Lyse-klooster. Dit klooster wordt ook Lyse Abbey genoemd. Het werd gesticht door Engelse monniken in 1146 en is het eerste cisterciënzerhuis in Noorwegen. Hiermee is het een van de meest bijzondere bouwwerken van het land.

Jondal

Jondal ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van bergen en is, net als Bergen zelf, ook gelegen op een schiereiland. De gemeente van Jondal is gelegen in het zogenaamde Hardanger gebied, aan de oostelijke kust. Er zijn veel bezoekers die naar deze stad komen vanwege de bergen die in de buurt zijn gelegen. Bovendien zijn er een aantal avontuurlijke activiteiten in de buurt van de gemeente waar je aan kan deelnemn. De stad heeft een breed scala aan historische bezienswaardigheden en unieke culturele attracties, zoals het Agatunet, Norsk Vasskraft en het Stiftinga Hardanger og Voss museum. Kortom, er valt hier meer dan voldoende te beleven!

Voss

Voss ligt 100 km ten oosten van Bergen aan de snelweg E16 en is al een lange tijd een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een vakantie in de buitenlucht. Tegenwoordig staat Voss in heel Europa bekend als een centrum voor extreme sporten. De Noren komen naar Voss voor een actieve pauze. Het is niet alleen het grootste skigebied in het westen van Noorwegen, maar ook een van de meest betrouwbare sneeuwgebieden in heel Europa. De kans dat je hier geen sneeuw tegenkomt in de wintermaanden is zeer klein te noemen. Naast de twee grote skigebieden zijn langlaufen en skiën populair in de omliggende bergen. De meest bekende plaats om te verblijven in de buurt is Myrkdalen, bekend om zijn uitstekende off-piste skiërs en zijn verlichte langlaufloipes. Maar als je de zomer wilt bezoeken, is er ook veel te doen. Wandelen in Voss is een populaire activiteit, net als mountainbiken en deltavliegen. In het hart van het anders moderne centrale gebied, is de middeleeuwse stenen kerk Vangskyrkja een bezoek waard. Er wordt aangenomen dat het in de 13e eeuw is gebouwd op de plaats van een oude Germaanse heidense tempel. Een bijzondere locatie om te bezoeken dus!

Hardangerfjord

Hardangerfjord is het tweede grootste fjord in Noorwegen en de vierde grootste ter wereld. Het strekt zich uit van de Atlantische Oceaan naar het bergachtige binnenland langs het Handangervidda-plateau. Het hele gebied is maar liefst 140 kilometer lang! De Hardangerfjord en zijn omgeving zijn een populaire toeristische bestemming dankzij de prachtige gletsjers en watervallen. De reis naar de Hardangerfjord gaat bovendien langs de indrukwekkende kust en is een uitstekende dagtocht vanuit Bergen. Het biedt ten slotte ook nog eens een panoramisch uitzicht met ideale mogelijkheden om foto’s te maken.

Balestrand

De ontspannende dorpen van Sognefjord, de prachtige omgeving en de kleurrijke houten huizen van Balestrand, het is allemaal onderdeel van dit bijzondere gebied. Je vind er uitgebreide wandelpaden die zich uitstrekken over de omliggende heuvels. Ideaal voor een wandeling te maken. Ontvang een gratis kaart van het informatie-kantoor van Balestrand om de culturele route te volgen. De begeleide wandeling van twee kilometer door het dorp is ideaal voor gezinnen en een geweldige manier om van de omgeving te genieten. De promenade voert je langs de oude weg langs de kust van de haven, tegenover de 19e-eeuwse villa’s. Deze werden gebouwd in de populaire Zwitserse stijl van die tijd door de lokale bevolking die probeerde een beetje romantiek toe te voegen aan de Noorse architectuur. En we kunnen zeggen dat dit ook zeker gelukt is. De drakenkoppen op de gevels worden beïnvloed door het decor van de vele staande houten kerken in de regio. Twee viking-grafheuvels en een standbeeld van koning Bele, een geschenk van de Duitse keizer Willem II van 1913, zijn andere hoogtepunten onderweg. Er is hier zoveel te zien dat je er wel een hele dag voor kan uittrekken!

De bergen van Ulriken

Op een hoogte van ruim 600 meter boven de zeespiegel is Mount Ulriken de hoogste van de zeven bergen in de omgeving van Ulriken. Er is een netwerk van paden rond de berg. De meest voorkomende is de Vidden Trail, die naar Mont Floyen leidt. Zowel de lokale bevolking als toeristen genieten van wandelingen op de zogenaamde Ulriken berg om te genieten van het schitterende uitzicht op de top. Voor iedereen die niet van wandelen houdt is er een kabelbaan om gebruik van te maken.

Sundal

Sundal is gelegen op ongeveer 130 kilometer van Bergen. Het dorp ligt in het district Mauranger in de provincie Hordaland. Sundal ligt aan de zuidoever van de Maurangsfjord. Het dorp Sundal ligt in een diepe vallei, omringd door steile bergen. De omgeving is schitterend te noemen en dit trekt dan ook jaarlijks vele reizigers aan. Reizigers komen naar Sundal om de adembenemende natuur van het landschap te ontdekken. Er is bovendien een camping voor iedereen die zijn verblijf in Sundal wil verlengen. Daarnaast is er nog het nationale park Folgefonna, welke je ook zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Sundal.

Haugesund

Bezoek je liever de steden? Zo ja, overweeg Haugesund, een Noorse parel die vaak over het hoofd wordt gezien door internationale bezoekers. Vandaag is Haugesund een historische haringhaven en handelspost. Het heeft een aantrekkelijke haven, bars en restaurants die bezoekers een dag uit de bergen houden. Een beetje ten noorden van het stadscentrum ligt Haraldshaugen, een belangrijk nationaal monument ter herdenking van de eerste koning van Noorwegen. Of u nu uw respect voor Harald Hårfagre wilt uiten of gewoon van het monument wilt genieten, het is de omweg waard. Vanaf het monument zijn er ook paden die leiden naar een prachtig uitzicht op het strand, de zee en de vuurtoren. De prachtige stranden en bossen van het eiland Karmøy liggen op korte rijafstand ten zuiden. Als je hierheen gaat, is het de moeite waard om deze regio te verkennen. Op Karmøy vindt u ook Avaldsnes hoe u naar het Vikingdorp komt. Ik heb een geweldige tijd gehad om de Vikingen te ontmoeten en te leren over de geschiedenis van de regio.

Flåm en Nærøyfjord

Dit is met recht een van de beste fjorden in Noorwegen te noemen. Het prachtige Nærøyfjord staat bekend om zijn smalle en steile afmetingen. Dankzij deze bijzondere bouw en elementen is Nærøyfjord een van de beroemdste fjorden in Noorwegen. De fjord is gemakkelijk bereikbaar met de openbare veerboot van Gudvangen naar Flåm, wat betekent dat een reis hier naartoe kan worden gecombineerd met een rit op de Flåm-spoorlijn en de lijn van Oslo naar Bergen. Iets wat op zichzelf al voor een bijzondere ervaring zal zorgen. Kajakken over de Nærøyfjord is een populaire vrijetijdsbesteding en er is dan ook een groot aanbod als het aankomt op het huren van materialen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan de hand van een gids een uitgebreide rondleiding te volgen door het gebied. Een dagtrip naar deze locatie geeft je eigenlijk nog te weinig tijd om al het moois te ontdekken. Gelukkig heb je de mogelijkheid om hier een nacht te verblijven in een van de aangename hotels. Op deze manier kom je heerlijk tot rust na een lange dag en heb je de volgende dag nog de mogelijkheid om nog meer te ontdekken van de omgeving!

Plaats een reactie