De leukste kindvriendelijke campings in Frankrijk

Frankrijk is de ideale bestemming om met kinderen op vakantie te gaan. Het land leent zich voor een ideale vakantie met kinderen. Iedere zomer vertrekken er vele gezinnen de auto volgeladen met tenten, kampeerspullen en een slaapmat naar het land van de stokbrood, wijnen en croissants. En dat is natuurlijk niet voor niets. De afstand is goed te doen met de auto, maar ook met het vliegtuig ben je zo op je plek van bestemming. De kinderen vinden er snel Nederlands vriendjes en zo kun jij genieten van een welverdiende vakantie. Om zelf optimaal te kunnen genieten van je vakantie is het belangrijk om je bestemming af te stemmen op de kinderen. Het is een goed idee om op zoek te gaan naar kindvriendelijke campings. Deze campings hebben meestal een leuk animatieteam, kinderzwembaden en vele andere kinderactiviteiten tot hun beschikking. De leukste staan hieronder op een rij:

Kindvriendelijke camping in Zuid-Frankrijk

Camping Domaine De La Marina By Resasol in het zuiden van Frankrijk ligt een familiecamping met allerlei faciliteiten voor de kids. De camping ligt aan de Atlantische Kust en beschikt over een zwembad met schuifdak. Voor de kleinere kinderen heeft de camping ook een peuterbad en een speeltuin. Zo’n 800 meter verder vind je het prachtige strand. Je hebt hier de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen, eventueel samen met je kinderen. Ook de omgeving van de camping is zeer kindvriendelijk: je kunt er mooie fietstochten maken op verharde wegen en in de avond heerlijk wandelen. Deze camping is zeer geschikt voor verschillende leeftijden. Ze hebben namelijk een uitgebreid animatieprogramma voor kids, maar ook voor tieners.

Kindvriendelijke camping in Noord-Frankrijk

Camping La Grande Tortue is een gezellige familiecamping in het noorden van Frankrijk. De camping is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De camping beschikt over een kinderbad en voor de oudere kinderen zijn er maar liefst drie waterglijbanen waar zij zich prima een hele dag kunnen vermaken. In de zomermaanden worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd door een Nederlands animatieteam. Ideaal voor je kinderen! In de avond zijn er salsa-avonden, muziekquizzen en modeshows. De omgeving van de camping heeft ook veel te bieden. Het gebied kent veel cultuur en historie en ligt vlakbij de rivier de Loire, waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Kindvriendelijke camping aan zee in Frankrijk

Aan de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk ligt familiecamping La Tour Fondue. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen voor zowel tenten, caravans of campers. Je kunt kiezen voor een plaats met uitzicht op zee. Deze plaatsen zijn echt prachtig. De camping is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden, maar de wat oudere kinderen zullen hier de tijd van hun leven beleven. Op het strand kun je gebruik maken van de verschillende watersportmogelijkheden en in de zomermaanden worden in de avonden leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals jeu-de-boules-wedstrijden, voetbaltoernooien en kajakken. De camping kent een prachtige omgeving voor lange wandel- of fietstochten en ook kun je er duikcursussen volgen.

Kindvriendelijke en milieuvriendelijke camping

Camping du Mettey ligt in Vogezen. Vlakbij de Duitse en Zwitserse grens. De camping is niet alleen kindvriendelijk, maar ook milieuvriendelijk. Camping du Mettey is namelijk een ecocamping. Het is een zeer groene camping en zult er daarom geen auto’s tegenkomen. Ideaal voor kinderen. De kampeerplaatsen hebben veel privacy en ruimte waardoor kinderen er hun eigen gang kunnen gaan en je goed een oogje in het zeil kunt houden. De camping is voorzien van een zwembad met natuurwater en beschikt ook over een moestuin, een soort kinderboerderij, speeltuinen, een tafeltennistafel en een jeu-de-boules-baan. De omgeving van de camping is ook prachtig. Je kunt een bezoekje brengen aan de waterval ‘Cascade du Bouchot’ of wandelen en fietsen in park des Vosges.

Plaats een reactie