De leukste pretparken in Duitsland

Je hoeft voor een leuke vakantie geen uren in het vliegtuig te zitten. Ons buurland Duitsland is voor veel reizigers een populaire bestemming. Het veelzijdige land heeft veel te bieden. Je kan een bezoek brengen aan de grote steden, waaronder Berlijn en München. Daarnaast kan je genieten van de natuurrijke omgeving in het Zwarte Woud of skiën in Winterberg. Als je met de kinderen op vakantie gaat naar Duitsland is het ook vermakelijk om een pretpark te bezoeken. Duitsland beschikt over diverse grote en populaire pretparken. Wij hebben de beste voor jullie op rijtje gezet:

Europapark

Europapark is verreweg het populairste pretpark van Duitsland. Dit komt grotendeels omdat het ook gelijk het grootste pretpark van het land is. Europapark viel al meerdere malen in de prijzen, waaronder viermaal de prijs voor beste attractiepark ter wereld. De kenners zijn het er dus unaniem over eens, Europapark is zeker een aanrader. Het park staat uit vijftien delen, allemaal verschillende Europese landen. Je kan een Ierse pub bezoeken of de Franse gastvrijheid ontdekken. De flamenco optredens zijn ook erg leuk, het is net alsof je echt in Spanje bent.

Het belangrijkste zijn natuurlijk de attracties en er is keuze genoeg. He Duitse pretpark Europark beschikt over ruim honderd waanzinnige attracties, zowel voor jonge kinderen als volwassenen. Stap in één van de vele achtbanen of laat jezelf verrassen in het sprookjesbos. Europapark is trouwens zowel in de zomerperiode als de winterperiode geopend. Europapark is gevestigd in Rust, ongeveer op 35 kilometer afstand van Freiburg. De ticketprijs is 55 euro voor volwassenen en 47 euro voor kinderen. Overigens krijgen kinderen tot en met drie jaar gratis toegang. Kinderen tot 12 jaar krijgen ook gratis toegang op hun verjaardag. Er is ook nog een speciale prijs voor 60 plussers, namelijk 47 euro per toegangskaartje.

Phantasialand

Phantasialand is één van de bekendste pretparken van Duitsland. Het park maakt veel reclame in Nederland, waardoor de naam je waarschijnlijk wel bekend zal voorkomen. Phantasialand ligt vlakbij Keulen en staat bekend om zijn vele spannende attracties. Phantasialand bestaat uit zes delen met allemaal een eigen thema. Je komt als bezoeker allerlei leuke attracties tegen, waaronder de smaakmakers Black Mamba en Mystery Castle. Daarnaast kan je plaatsnemen in de onwijs snelle achtbaan Taron en genieten van vele shows die worden opgevoerd.

In de warme zomermaanden zijn ook de waterattracties erg populair bij de bezoekers. In de wintermaanden is Phantasialand ook geopend en natuurlijk aangepast aan het seizoen. Er staat zelfs een grote kerstmarkt in het pretpark en je kan aan het einde van de dag nog een vuurwerkshow bekijken. De toegangsprijs voor volwassenen is 52,50 euro en kinderen betalen 42,50 euro. Kinderen tot en met drie jaar mogen het pretpark gratis betreden. Kinderen krijgen op hun verjaardag gratis toegang tot Phantasialand.

Hansa Park

Het familiepretpark Hansa Park is gevestigd in Sierkshof, een plaats aan de Oostzee. Het pretpark brengt de bezoekers voor even terug in de tijd. Je loopt zo de middeleeuwen in en je kan van alles te weten komen over de Vikingen. Het attractiepark beschikt over ruim 125 verschillende attracties, waaronder diverse waterattracties. Er worden ook live shows georganiseerd. De toegangsprijs bedraagt 39,50 euro voor volwassenen en 31 euro voor kinderen. Kinderen tot en met drie jaar krijgen gratis toegang tot Hansa Park. Je dient ook nog een bedrag van 5 euro te betalen voor het parkeren van een auto of camper.

Plaats een reactie