De leukste pretparken in Frankrijk

De meeste vakantiegangers blijven binnen Europa en Frankrijk is dan ook één van de topbestemmingen. Het fijne klimaat, de vriendelijke bevolking en de Franse keuken zijn voor veel reizigers reden genoeg om in de auto te springen en naar Frankrijk af te reizen. De kinderen willen ook graag plezier beleven op vakantie en kijken uit naar een bezoek aan een pretpark. Gelukkig zijn er verschillende leuke pretparken te vinden in Frankrijk. Het gaat om attractieparken, dierentuinen en ga zo maar even door. Bekijk hieronder welke pretparken wij aanraden!

Disneyland Parijs

Het populairst en grootste pretpark van het land is Disneyland Parijs. Het park is wereldwijd bekend en mag miljoenen bezoekers per jaar verwelkomen. De beroemde Disneyfiguren wandelen door het pretpark en natuurlijk kan je met jouw favoriete personages op de foto. Het fantastische pretpark prikkelt de fantasie en beschikt over onwijs veel spannende attracties. Stap in één van de lange achtbanen, wandel het griezelhuis binnen en eet wat lekkers in één van de restaurants. Je kan ook allerlei leuke Disneyartikelen kopen in de winkeltjes. Je bent gemakkelijk de hele dag of zelfs meerdere dagen zoet in Disneyland Parijs. Iedere dag kan je ook genieten van een enorme vuurwerkshow.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om met de trein direct van Utrecht naar Disneyland Parijs te reizen. Je kan ook overnachten in het pretpark. Disneyland Parijs heeft meerdere keren per jaar speciale acties en dan kan je met een flinke korting het pretpark betreden. Disneyland Parijs is best prijzig. De ticketprijs voor een dagkaart begint al bij 54 euro.

Walibi Rhône-Alpes

Het pretpark Walibi Rhône-Alpes is voor de echte spanningzoekers. Het pretpark is gelegen in Auvergne-Rhône-Alpes en beschikt over tientallen attracties. Je moet denken aan spannende achtbanen en een vermakelijke zweefmolen. De kleine kinderen kunnen ook plaatsnemen in één van de treintjes die door het park rijden. Aangezien het in de zomer erg warm kan worden in Frankrijk is het ook leuk om de waterattracties te ontdekken. Je kan ook een bezoek brengen aan het Aqualibi waterpark naast Walibi Rhône-Alpes. Jong en oud zijn dan ook aan het juiste adres bij het pretpark Walibi Rhône-Alpes. Het pretpark mag zo’n 400.000 bezoekers per jaar verwelkomen. De ticketprijs begint bij 21,50 euro voor een kinderkaart en volwassen betalen 27 euro per persoon.

Vulcania

Het pretpark Vulcania is weer totaal anders dan Disneyland Parijs of Walibi. Het park draait volledig om vulkanen, je kan het dan ook zien als een themapark. Het park ligt vlakbij het gezellige Puy de Dome. Het grappipe is dat het meeste ondergronds te vinden is. Je kan op een interactieve manier kennis maken met de wereld van de vulkanen en er van alles over te weten komen. Geniet van een geweldige 5D film of bezoek één van de exposities over vulkanen. Het is een leerzame en toch leuke ervaring voor jong en oud. Er worden ook vaak speciale activiteiten georganiseerd, waaronder een vuurwerkshow aan het einde van de dag. Kinderen betalen 18 euro voor een toegangskaartje en volwassenen 25 euro per persoon.

Réserve Africaine de Sigean

De Afrikaanse safari’s zijn erg populair, maar je kan de prachtige wilde dieren ook in Frankrijk bewonderen. In het Réserve Africaine de Sigean kan je met jouw eigen auto door het speciale dierenpark rijden. Je komt onderweg allerlei dieren tegen, waaronder de giraf, impala, buffel, zebra en gazelle. Een deel van het park kan je ook lopend bekijken. Vervolgens kom je in het tweede deel van het Réserve Africaine de Sigean, waar je de zeldzame zwarte beer kan bewonderen. Je kan na afloop nog genieten van een maaltijd in het restaurant of zelf een picknick organiseren in het grasveld. Het is stiekem één van de leukste dierenparken in Europa.

Marineland France

Het Marineland France is beslist een aanrader voor liefhebbers van waterdieren. Het is namelijk één van de grootste dolfinariums van Frankrijk. Je kan zelf door het park wandelen en de waterdieren van dichtbij bewonderen. En dat is nog lang niet alles, want er worden met grote regelmaat speciale activiteiten georganiseerd. Je kan bijvoorbeeld een 5D-film bekijken of één van de dierenshows bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vermakelijke show met de dolfijnen of de orka’s. Het Marineland France is dan ook leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Parc Astérix

Het pretpark Parc Astérix is misschien wel één van de bekendste pretparken in Frankrijk. Het is een onwijs leuk themapark dat volledig in het teken staat van het bekende stripverhaal Astérix en Obelix. Het stripverhaal wist wereldwijde bekendheid te kweken en werd al meerdere malen verfilmd. In de regio Hauts-de-France is het pretpark te vinden. Je kan er genieten van 40 leuke attracties voor jong en oud. En natuurlijk zijn alle attracties op de stripfiguren afgestemd. Je kan plaatsnemen in de achtbaan, een spannende tochtje maken door het angstaanjagende spookhuis of met de trein met park ontdekken. Daarnaast worden er shows georganiseerd en kan je een overnachting boeken in het hotel op het pretpark. Het Parc Astérix is trouwens wel duur. De toegangsprijs is namelijk 51 euro voor volwassenen en 43 euro voor kinderen. Kinderen tot en met twee jaar krijgen gratis toegang.

France Miniature

In Nederland kennen wij Madurodam, een miniatuurversie van ons land. In Frankrijk kennen zij eenzelfde fenomeen, alleen heeft het dan de naam ‘France Miniature’. Het is een vermakelijk themapark voor jong en oud. Vrijwel alle belangrijke onderdelen van Frankrijk kom je in een miniatuurversie tegen, waaronder het Stade de France en de Eiffeltoren. Je kan in het park het hele land bewonderen, van noord tot zuid en van west tot oost. Daarnaast is er voor de kinderen ook nog voldoende te beleven. Bezoek de speelhal en waag een poging op de hoge klimmuur. Het is zeker voor de jonge kinderen één van de leukste pretparken in Frankrijk.

Nigloland

In de prachtige Franse regio Grand-Est is het pretpark Nigloland te bezoeken. Het pretpark beschikt over vier delen met allemaal verschillende soorten attracties voor kinderen en volwassenen. De kleine kinderen kunnen zich vermaken in de grote speeltuin van het pretpark, maar er zijn ook achtbanen aanwezig. Je kan de speelhal onveilig maken, een rondje maken in de zweefmolen of genieten van het geweldige uitzicht in de reuzenrad. Er zijn ook meerdere restaurantjes te vinden in Nigloland, waar allerlei Franse specialiteiten aangeboden worden. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een echte Italiaanse pizza bestellen.

Plaats een reactie