De leukste pretparken in Spanje

De Nederlandse vakantiegangers blijven het liefste dichtbij huis en kiezen vaak voor een Europese bestemming. Verreweg de meeste reizigers gaan naar Frankrijk of Spanje. De Spaanse zon en de lokale keuken is voor veel vakantiegangers een goede reden om in het vliegtuig te stappen. Je kan de hele dag door aan het strand of het zwembad liggen, maar het is ook leuk om met het gezin een uitstapje te maken. Wat dacht jij bijvoorbeeld van een bezoek aan het Spaans pretpark. Het Zuid-Europese land heeft namelijk heel wat fantastische pretparken voor de bezoekers klaarstaan!

Ferrari Land

In 2017 werd er in Salou een vakantieresort geopend met de naam ‘Resort PortAventura World’. Het vakantieresort ligt pal naast het pretpark Ferrari Land. Het pretpark staat volledig in het teken van het Italiaanse automerk Ferrari. Het is een immens groot park van maar liefst 60.000 vierkante meter en je komt dan ook bizar veel attracties tegen. De bekendste attractie is de Red Force, een autobaan van 112 meter hoog. Het is verreweg de snelste achtbaan van ons continent en kan een snelheid bereiken van 180 kilometer per uur. Het is dus net alsof je zelf in een Ferrari zit. Je kan ook plaatsnemen in een vliegtuigsimulator of plaatsnemen in één van de vrije valtorens. Het is één van de uniekste en leukste themaparken van Spanje. Een dagje vertoeven in Ferrari Land kost 22 euro voor volwassen en 19 euro voor kinderen. Let op, je kan ook online tickets kopen met korting.

Port Aventura World

Je kan ook een ticket kopen voor toegang tot Ferrari Land en Port Aventura World, oftewel een combiticket. De prijs bedraagt dan 59 euro voor volwassenen en 52 euro voor kinderen. Port Aventura World is zeker een aanrader en één van de bekendste attractieparken van Spanje. Dit komt mede doordat het park al diverse malen in de prijzen is gevallen voor zijn geweldige watershows en vuurwerkshows. Daarnaast kan je in één van de vele achtbanen stappen. Het leukste is dat het park landen als thema kent, zo kom je diverse thema’s tegen. De Drakenachtbaan in het Chinese deel is echt een aanrader. Wij raden je aan om de tickets voor het Port Aventura World online te kopen, want dan ben je goedkoper uit.

Terra Mítica

Het pretpark Terra Mítica is te vinden nabij de populaire badplaats Benidorm. Het park is goed gelegen aangezien veel Nederlanders juist naar deze regio afreizen in de zomerperiode. Wederom gaat het om een themapark. De thema’s zijn Egypte, de Romeinen en het oude Griekenland. De verschillende thema’s zorgen voor een vermakelijke tijd en het zal ook zeker jouw fantasie prikkelen. Je kan een tochtje maken over de Nijl of een bezoek brengen aan de vrije valtoren in Rome. Het pretpark Terra Mítica is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het pretpark werd geopend in 2000. De toegangsprijs is prima. Volwassen betalen 39 euro en kinderen 28 euro. Je kan op de website van Terra Mítica alvast online tickets kopen met een mooie korting.

Aqualandia

Als jij deze zomer naar de Costa Brava gaat, bezoek dan zeker Aqualandia in Benidorm. Het gigantische waterpark is maar liefst 150.000 vierkante meter groot. Het kan in Spanje aardig warm worden en dan is dit de uitgelezen plek om verkoeling te zoeken. Ga van de waanzinnige glijbanen af of laat jezelf verrassen in het golfslagbad. Aqualandia beschikt trouwens ook over de hoogste glijbaan van het continent, namelijk 33 meter hoog. Je kan ook lekker relaxen in de jacuzzi of aan het strand gaan liggen. Er is ook voldoende te doen voor kleine kinderen. Je kan in één van de restaurants een hapje eten en er is natuurlijk ook een kindermenu beschikbaar. Een toegangskaartje kost 26 euro en het is ook mogelijk om een familieticket aan te schaffen.

Tibidabo

Het pretpark Tibidabo is één van de leukste familieparken van Spanje. Je kan het pretpark bezoeken in de stad Barcelona. Tibidabo bestaat al ruim honderd jaar en is dan ook een begrip in Catalonië. Er zijn door de jaren heen allerlei nieuwe attracties aan het assortiment toegevoegd. Je kan een tochtje maken in het reuzenrad of plaatsnemen in de onwijs snelle achtbaan. Sinds kort biedt het pretpark ook VR-attracties aan, moderner kan dan ook bijna niet. Een toegangskaartje voor volwassenen kost 28,50 euro. Kinderen met een lengte tot 120 centimeter betalen een toegangsprijs van 10,30 euro.

Forestal Park Mallorca

Een uniek uitstapje is het Forestal Park Mallorca nabij Palma de Mallorca. Het is een park voor actievelingen en kinderen die liever bezig zijn met hun handen. Je kan allerlei spannende activiteiten doen in het park. Je moet dan denken aan het beklimmen van klimmuren, abseilen van een bergje of bomen beklimmen. Er is zelfs een speciale obstakelroute geplaatst die jij moet proberen te voltooien. Is jouw kind dus gek van klimmen en bezig zijn in een natuurrijke omgeving, dan raden wij het Forestal Park Mallorca aan. Volwassenen betalen een bedrag van rond de 20 euro voor een toegangskaartje, terwijl kinderen voor 10 euro al het park mogen betreden.

Sioux City Park

Het Sioux City Park is gelegen op Gran Canaria en staat in het teken van het Wilde Westen. Je stapt eigenlijk een oud cowboystadje binnen. Het voelt alsof je terug in de tijd gaat of in een bioscoopfilm stapt. Er worden speciale shows gegeven door de stoere cowboys en je kan een drankje drinken in de gezellige saloon. Je kan ook zelf een ritje maken op een paard of op de foto gaan met één van de vele Indianen. Het is een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud. De toegangsprijs tot Sioux City Park is 19,90 euro, echter zijn er vaak speciale kortingsacties.

Parque Warner Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid kan je een bezoek brengen aan het Parque Warner Madrid. Het is één van de leukste themaparken in de regio en onderdeel van Warner Brothers. De bekendste superhelden en filmhelden komen dan ook voorbij in het pretpark. Je kan plaatsnemen in de Superman achtbaan of op de foto gaan met Scooby Doo. Het is ook een leuk pretpark voor jonge kinderen. Een toegangskaartje kost aan de kassa 44,90 euro voor volwassenen en 39,90 euro voor kinderen. Let op, koop online je tickets voor bijna de helft van de prijs.

Plaats een reactie