De leukste uitjes in Melbourne

Melbourne staat bij de meeste Nederlanders niet in de lijst van steden die ze een keer gezien willen hebben. Deze stad in Australië is na Sydney de grootste met 5 miljoen inwoners. Het aantal inwoners in Melbourne stijgt nog altijd enorm, waardoor deze stad Sydney waarschijnlijk in komende 20-30 jaar zal inhalen. De stad is rijk aan cultuur, bezienswaardigheden en talloze activiteiten en evenementen. De stad is een must-see als je van plan bent door Australië te reizen.

Wat valt er te beleven?

Melbourne is een erg levendige stad. Het barst van de theaters, sportwedstrijden, parken en musea. De stad zelf heeft een kleine binnenstad met enorme buitenwijken eromheen. Deze buitenwijken zijn net dorpen, met allen een eigen sfeer en cultuur. Melbourne heeft zelfs een groot strand, waar je lekker tot rust kunt komen. In de avond in de kleurrijke skyline ook spectaculair om te zien. Hieronder zullen we een aantal absolute hoogtepunten van de stad voor je op een rijtje zetten.

Bruisende locaties

Het culturele hart van de stad is Federation Square. Rond dit plein is van alles te vinden. Van restaurants en bars tot de mooiste museums en theaters. Ook zijn er veel leuke winkelstraten waar je kunt shoppen. Federation Square trekt enorm veel bezoekers, met mooie architectuur en een bak aan activiteiten. Overdag is de Queen Victoria Market ook een leuke ervaring. Dit is namelijk de grootste openluchtmarkt van Australië. Naast leuke tentjes vinden hier vaak zelfs (muziek)optredens plaats.

Centre Place is de plek waar je moet zijn voor de beste restaurants, bars en winkels. De gezellige straatjes zijn een toplocatie om te lunchen of ’s avonds te dineren. Hierna kun je genieten van het nachtleven van Melbourne, of bijvoorbeeld een bezoekje nemen aan Crown Melbourne, één van de tien grootste casino’s ter wereld. Ook in de avond is er enorm veel te doen en ontdekken in de stad.

Tentoonstellingen

In dit pand worden vaak tentoonstellingen gehouden. Als je niet van plan bent deze te bezichtigen, is het gebouw zelf ook erg mooi om te zien. Om het gebouw heen zit een grote vorstelijke Carlton tuin met veel mooie bloemen en planten. Ook de National Gallery of Victoria is de moeite waard om te bezoeken. Dit is het grootste museum van de stad. Deze is in 1961 opgericht om de verzamelde kunstcollecties tentoon te stellen aan het volk. Er zijn hier ook veel workshops en lezingen die je kunt volgen.

Ontspanning

Als je even lekker tot rust wil komen na de vele activiteiten van Melbourne, kun je een dagje genieten op het beroemde strand van St. Kilda. Ook hier zijn echter veel activiteiten te vinden, zoals verschillende watersporten. Op het strand worden ook regelmatig grote festivals gehouden die duizenden bezoekers trekken. Als je een avond plezier wil hebben met muziek en theater kan dit ook in andere delen van de stad. Hiervoor kun je het best terecht bij het Princess Theatre. In de voorstad St. Kilda ligt ook een groot pretpark waar je een leuke dag kunt doorbrengen.

Plaats een reactie