De leukste zonvakantie bestemmingen

Wie houdt er nou niet van de zon? Een zonvakantie doet iedereen goed, vooral als het weer in Nederland ons even tegenstaat. Maar welk land sluit het best aan op jouw wensen? Ben je er nog niet over uit welke zonnige vakantiebestemming je wilt bezoeken? Lees dan verder!

Spanje

Dit veelzijdige land staat bekend om de Mediterraanse sfeer, de overheerlijke tapas, de gepassioneerde flamenco dans, de historische architectuur en natuurlijk de zon en zee. Bezoek het vaste land en maak een culturele reis of bezoek een van de eilanden. Een vakantie naar Ibiza voor eindeloze nachten vol dans of op vakantie naar Mallorca voor de mooiste natuurgebieden; Spanje kent zoveel prachtige eilanden met elk hun eigen karakteristieken. Het klimaat is overal in Spanje zeer aangenaam. Vooral van mei tot en met oktober kun je hier goed terecht voor een heerlijke zonvakantie.

Frankrijk

Heb jij Zuid-Frankrijk nog nooit mogen ervaren? Dan raden wij je aan om eens een bezoekje te brengen aan dit prachtige land! Frankrijk kent veel stranden en heeft vooral in de zomer een aangenaam klimaat. In dit land eet je het lekkerste gebak, het meest verse brood en natuurlijk de beste wijnen. Voor de bourgondiërs onder ons is Frankrijk een goede bestemming om de zomer door te brengen. Bezoek de mooiste natuurgebieden, de gezellige oude plaatsen en waan jezelf in de Franse cultuur.

Portugal

In dit warme land kun je vrijwel elke tijd van het jaar terecht. Bezoek het zuiden van Portugal en ervaar de bijzondere stranden, uitgestrekte natuurgebieden en natuurlijk de gezelligheid van de locals. Portugezen staan nu eenmaal bekend om hun gastvrijheid en culinaire gerechten. Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar kunst en cultuur centraal staan, is dit land een echte aanrader. Ontdek de historische dorpen, moderne steden en lokale gerechten. Er zijn genoeg plekken waar je hippe hotspots kunt vinden, maar je kunt je ook terugtrekken in de natuur of op het platteland.

Griekenland

Droom je van een zonnig eiland waar je omringd bent door witte huizen en schattige straatjes? Griekenland heeft je veel te bieden. Ervaar hier de meest bijzondere stranden met rotsformaties, de bergen met wonderlijke uitzichten en vooral ook de Griekse cultuur. Grieken weten heel goed wat lekker eten is. Zo eet je in Griekenland de beste salades, visgerechten, vleesgerechten en kazen. Maar ook de lokale wijnen zijn zeer verrassend. Welk eiland je het best kunt bezoeken, is afhankelijk van hoeveel andere toeristen je wilt tegenkomen en waar je precies naar op zoek bent. In Griekenland kun je altijd terecht voor een heerlijk klimaat en de mensen zullen je hier vriendelijk verwelkomen.

Conclusie

Spanje, Frankrijk, Portugal of Griekenland? Het zijn allemaal topbestemmingen. Zo lang je goed zoekt, zul je in al deze landen de beste plekjes vinden om je vakantie te vieren. Bezoek een eiland of ga voor het vaste land. Op al deze vakantiebestemmingen zijn wel stranden te vinden. Elk land heeft zo zijn eigen culinaire gerechten die je eigenlijk allemaal eens zou moeten proeven. Ook voor de beste wijnen kun je in al deze landen terecht. Hoor jij de golvende zee al naar je zingen?

Plaats een reactie