De Mercedes Vito is een typische vakantieauto

Het vliegtuig wordt veel gebruikt, net als de trein, en door Nederlanders natuurlijk ook de fiets. Maar het klassieke voertuig om mee op vakantie te gaan is toch wel de auto. Je kent het vast wel. Geen zicht meer in de achteruitkijkspiegel omdat de kofferbak volledig vol is. Je hoopt maar dat de fietsen die op de fietsendrager zijn gebonden de rit overleven. En dat alle inzittenden de van thuis meegenomen broodjes binnen houden. Aan wagenziekte valt weinig te doen, maar qua comfort en ruimte is er veel mogelijk. Een Mercedes Vito occasion is een zeer geschikte auto voor je vakantietrip.

Begonnen als bestelbus

Oorspronkelijk was dit helemaal geen gezinsauto, maar een bestelbus. Bij de lancering in 1996 was de Vito nog een bestelbus. Pas bij de komst van de tweede generatie, in 2014, kwam de mogelijkheid erbij om deze auto als gezinswagen te gebruiken. Inmiddels is de Vito niet meer weg te denken van de Europese snelwegen.

Het is een erg veelzijdig voertuig. En groot, want de Vito kan aan maximaal negen personen plaats bieden. En je kunt kiezen voor een elektrische Vito, de eVito. Het bereik van deze elektrische auto is 360 kilometer. Natuurlijk rijd je daarmee niet in één ruk naar de Côte d’Azur, maar dat hoeft ook helemaal niet. Bovendien is het niet goed om weinig tot niet te stoppen, niet voor de bestuurder, de passagiers en al helemaal niet voor het lot van de meegebrachte broodjes.

Behalve elektrisch is de Vito uiteraard ook met een dieselmotor en een benzinemotor te bestellen. Het aanbod is zo ontzettend groot, dat de Vito van je dromen er altijd tussen staat.

Waarom is de Mercedes Vito een goede keuze voor op vakantie?

Vooral vanwege de ruimte. Bij deze auto is de kans klein dat je de hele wagen volpropt met bagage, tenzij ze je de spullen van een halve stad meeneemt. Ruimte zorgt daarnaast voor comfort. En met de kwaliteit van auto’s van Mercedes zit het natuurlijk ook goed. Dit is een van de beste en meest betrouwbare merken. Die bovendien comfort hoog in het vaandel hebben staan.

Wat met de caravan?

Wil je met de caravan op vakantie? Dat is geen probleem met de Mercedes Vito. Je kunt een trekhaak bestellen en deze onder de auto laten monteren. Het trekgewicht van de Vito is eveneens geen probleem. Deze auto kan moeiteloos een caravan trekken. Laat je vooraf wel goed voorlichten over het gewicht en hoe dit het beste verdeeld kan worden.

Occasion of nieuw?

Natuurlijk kun je ook voor een nieuwe Mercedes Vito kiezen. Een nieuwe Vito heeft wel wat nadelen. Om te beginnen betaal je een stuk meer dan bij een occasion. Daarnaast is de levertijd behoorlijk lang. Dit kan zelfs oplopen tot meer dan een jaar. Een occasion heb je vaak al binnen een of twee weken tot je beschikking.

Zeker als je de Vito speciaal voor de vakantie koopt, is het zaak om dit goed te plannen.

Plaats een reactie