De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

Argentinië is een enorm divers land en hierdoor maakt het natuurlijk erg interessant voor backpackers en andere reizigers. Er is veel te zien en op elke plek in het land maak je weer iets totaal anders mee. Als je jouw reis dus goed voorbereid kan je alles uit het land halen en een unieke ervaring beleven.

Buenos Aires

Als je de tango wil leren dansen, dan is Buenos Aires de stad om dit te doen. Je ziet hier veel straatmuzikanten waar mensen dan de tango zullen gaan dansen en dit geeft een hele fijne sfeer om je in te bevinden. Verder is de stad ook de thuishaven van de Boca Juniors, een mustsee voor echte voetballiefhebbers. In Argentinië lijkt het wel alsof mensen leven voor de voetbal. Eén van de bekendste oud-voetballers is Diego Maradona. Als je geluk hebt kan je een thuiswedstrijd bezoeken van Boca Juniors wat zeker een leuke ervaring zal zijn, zelfs als je geen voetballiefhebber bent. Verder vind je er veel leuke pleintjes waar je gezellig rond kan lopen om vervolgens het bruisende nachtleven te gaan beleven. Er is genoeg te doen in Buenos Aires.

Patagonië

Patagonië ligt voor een deel in Argentinië en voor een deel in Chili en wordt gezien als één van de mooiste natuurgebieden van de wereld. In dit gebied kan je gletsjers, besneeuwde bergtoppen, heldere rivieren en verrassende dieren bezichtigen. Zeker als je van wandelen is het een heerlijk gebied om naartoe te gaan. Als je alleen al naar de foto’s kijkt van dit gebied zal je versteld staan van de schoonheid van het gebied. Maar wat kan je hier allemaal doen?

Wilde dieren spotten

Natuurlijk vind je overal wilde dieren, maar in dit gebied kan je toch wel wat speciale dieren spotten. Hier zwemmen namelijk walvissen en in dit gebied komen jaarlijks anderhalf miljoen pinguïns om te broeden. De walvissen kan je spotten als je naar Puerto Madryn gaat. Dit ligt in het zuidoosten van Argentinië. In de periode juni tot en met december komen de walvissen hier namelijk naartoe om te paren en hierdoor is de kans groot dat jij een walvis van dichtbij kunt zien.

Ushuaia

Wij als Europeanen denken vaak bij Ushaia aan het eiland Ibiza, maar in Argentinië vind je hier de zuidelijkste stad ter wereld. Vanuit deze stad kan je een boottocht nemen door het Beaglekanaal. Tijdens deze tocht kom je zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns tegen en zal je langs de bekende vuurtoren ‘Les Eclaireur’ varen. Verder is het Nationale Park Tierra del Fuego makkelijk te bereiken vanuit de stad en kan je genieten van de prachtige omgeving die de stad te bieden heeft.

Glaciares National Park

Als je wel een gletsjer op een foto hebt gezien, dan zal je helemaal vol verbijstering kijken als je er één in het echt ziet. In het Glaciares National Park vind je veel gletsjers die toegankelijk zijn voor toeristen en reizigers. Je kunt over verschillende gletsjers lopen en dat kunnen niet veel mensen jou uiteindelijk navertellen. Naast de gletsjers vind je hier ook diverse bergen, bossen en meren. Dit zorgt ervoor dat het park erg veelzijdig is en de afwisseling zorgt voor fantastische plaatjes.

Perito Moreno gletsjer

De gletsjer die zeker niet zal ontbreken tijdens jouw reis is de Perito Moreno. Deze gigantische gletsjer is uitermate geschikt om mooie wandelingen over te maken. Het ijs is helderblauw en als je Game of Thrones hebt gezien doet het je denken aan de gigantische muur van ijs die ze bij Castle Black verdedigde. Deze blauwe kleur krijgt die door de kracht waarmee het ijs is samengedrukt. Tijdens de zomer breken er wel wat stukken van de gletsjer af, maar in de winter vriezen deze er gelukkig weer aan, zodat de gletsjer in stand blijft.

Quebrade de Humahuaca

De Quebrade de Huahuaca is een vallei met rode rotsformaties welke een schitterend aanzicht bieden. De vallei werd in 2003 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt dus gezien als een belangrijk stuk natuur van Argentinië. Als je de vallei hebt bezocht kan je dit ook zeker begrijpen. In het gebied vind je het dorpje Tilcara en dit kan je als thuisbasis gebruiken als je de Quebrade de Humahuaca wil gaan ontdekken. In dit dorpje vind je ook goedkope hostels als je hier ook een nacht wil blijven. Ook deze vallei is weer een goede plaats voor mensen die van wandelen houden.

Zoals je kunt lezen is Argentinië een land die voor iedereen wel iets heeft. Je kan optimaal tot rust kunnen en mooie wandelingen maken in het zuiden en in Buenos Aires kan je genieten van het nachtleven en een stad vol leven.

Plaats een reactie