De mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

Brazilië is een land waar je niet op uitgekeken kijkt en het is bijna onmogelijk om tijdens jouw reis om alles in het land te zien. Of nu je van ontspannen op het strand houdt, dansen op straat, grote steden of ongerepte natuur, Brazilië biedt alles aan voor een complete reis. Zeker voor mensen die van afwisseling houden is het land de perfecte plaats om een prachtige reis te maken.

Rio de Janeiro

Dit is toch wel dé plaats om geweest te zijn tijdens jouw reis door Brazilië. In Rio de Janeiro kan je genieten van het bruisende nachtleven, witte stranden en word je omringd door een aantal mooie bergen. De stad telt ruim 6 miljoen inwoners en is de op twee na grootste stad van Brazilië. Als je een voetbalfan kan een voetbalwedstrijd in deze stad ook zeker niet ontbreken. Let tijdens jouw bezoek aan Rio de Janeiro wel goed op je spullen, want er zijn overal wel zakkenrollers actief.

Christo Redentor

Het iconische beeld van Rio de Janeiro, en misschien wel van heel Brazilië, de Christo Retentor. Dit 38 meter hoge beeld staat op een berg nabij de stad en kijkt hierdoor uit over Rio de Janeiro. Je kunt bij het imposante beeld komen door de trein naar boven te nemen. Hier kan je het enorme beeld aanschouwen en heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving.

Copacabana en Ipanema

Dit zijn waarschijnlijk de meeste bekende stranden van de wereld. Je zult op deze stranden altijd mensen bezig met een voetbal, volleybal of een andere sport beoefenen. Veel lokale mensen trekken ook naar deze stranden, dus je komt echt onder de lokale bevolking. Zo kan je in Rio de Janeiro ook genieten van een heerlijke stranddag, wat zeker fijn is als je hiervoor de hele stad al verkend hebt.

Het Amazonegebied

Als je van de natuur en wilde dieren houdt, dan is het Amazonegebied aan absolute aanrader. Ook als dit niet het geval is, is het aan te raden om door het Amazonegebied te trekken, want het is een unieke ervaring welke zeker de moeite waard is. Het Amazonegebied is genoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt, de Amazone. Het is één van de grootste rivieren ter wereld en vormt het hart van het hele gebied. Je kunt jezelf ter voet verplaatsen door de jungle, maar je kunt er ook voor kiezen om een riviercruise te doen. Vanuit de stad Manaus, welke midden in het Amazonegebied ligt, kan je op de boot stappen voor de cruise over de Amazone. Een hele leuke manier om je snel door de jungle te verplaatsen en veel te zien van het grote natuurgebied. Wat je daarnaast ook niet zult verwachten is dat je in het Amazonegebied stranden vindt waar je heerlijk kunt relaxen. Zo kan je ook tijdens jouw route door de jungle nog genieten van het heerlijke strand.

Bonito en de prachtige omgeving

In Bonito zelf is er niet al te veel te doen, maar de natuur in omgeving is werkelijk schitterend. Je kunt hier op zoek naar grotten en heldere rivieren die uitmonden in schitterende watervallen. In deze meren en rivieren kan je zwemmen met grote aantallen vissen en genieten van de groene omgeving. Als je door de jungle gaat wandelen doe je er verstandig om een gids in te schakelen, want je kunt nogal snel verdwalen in de jungle. Verder kan je in de omgeving van Bonito ook duiken en snorkelen. Ga hier op zoek naar de prachtige vissen die hier rond zwemmen en bekijk de koraalriffen. Wil je liever boven water blijven? Dan kan je ervoor kiezen om te gaan raften op de rivieren. Kortom genoeg te doen rondom Bonito.

Iguaçu watervallen

In Nederland kunnen wij alleen dromen van hoge watervallen, maar tijdens jouw reis door Brazilië kan je ze met jouw echte ogen aanzien. Op de grens tussen Argentinië en Brazilië vind je namelijk de Iguaçu watervallen. Hier vind je over de breedte van zo’n 2,7 kilometer honderden watervallen naar beneden storten. Het grootste gedeelte van deze watervallen (80%) ligt wel op Argentijnse bodem, maar er blijft dus nog 20% over aan de Braziliaanse kant. Toch zullen deze watervallen een fascinerend uitzicht geven. Je kunt ervoor kiezen om een boottocht te nemen waarmee je de watervallen van nog dichterbij kunt gaan bekijken. Dit zorgt ervoor dat de ervaring nog unieker wordt, zeker een aanrader dus.

Zoals je in dit artikel al kunt lezen is Brazilië een erg divers land, maar er is nog zoveel meer te zien. Veel reisorganisatie hebben hele pakketten samengesteld die jou binnen een aantal weken langs alle hoogtepunten van het land zullen brengen. Kijk dus zeker of er iets voor jou tussen zit en dan wensen wij jou veel plezier tijdens jouw reis door Brazilië.

Plaats een reactie