De mooiste fietsroutes door België en Frankrijk

Ontdek onze buurlanden België en Frankrijk eens ter fiets. De combinatie van natuur, cultuur en historie bevatten alle ingrediënten voor een onvergetelijke fietsvakantie. Wij stippelen de mooiste routes uit, zodat je alleen nog maar je fiets hoeft te pakken. 

Door Antwerpen naar Parijs

Ontdek plekken die het massatoerisme nog niet heeft gevonden. Door vanaf Antwerpen tussenstops te maken in Gent, Doornik, Noyon, Auvers-Sur-Oise en Versailles kom je in aanraking met de diversiteit van de natuur. Het ene moment fiets je op een licht bebost heuvellandschap en het andere moment fiets je door veengebieden. Met natuurlijk als afsluiter de lichtstad Parijs.

Deze route biedt ook genoeg mogelijkheden om bezienswaardigheden te bekijken. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in de bruisende universiteitsstad Gent en bekijk een van de 400 historische gebouwen. Andere hoogtepunten op de route zijn de strijdvelden uit de Eerste Wereldoorlog, de gedenktekens in de vallei van de Somme en het kasteel van Chantilly. De fietsvakantie is natuurlijk niet compleet zonder één van de kenmerkende patisserieën binnen te stappen.

Vanaf Brugge naar Antwerpen

Een van de populairste fietsroutes is toch wel die van Brugge naar Antwerpen. De route tussen deze twee betoverende steden laat zien hoe de natuur rond rivieren en kanalen tot bloei komt. Stippel de route uit langs Aalterbrug, Gent, Dendermonde en Sint-Amands om een unieke ontdekkingstocht te maken.

Een natuurreservaat dat je zeker moet bezoeken is de Beneden-Dendervallei. Tussen Aalst en Dendermonde bevindt zich het prachtig laaggelegen open natuurlandschap. De kans dat je bevers en reigers tegenkomt is erg groot. Het reservaat van meer dan 850 hectare kan je zowel lopend als fietsend bezoeken.

Via Auxerre naar Moret-Sur-Loing

De tocht van Auxerre naar Moret-Sur-Loing biedt een unieke fietservaring. De fietstocht door Bourgogne wordt gekenmerkt door prachtige landschappen, Middeleeuwse dorpen en kronkelende rivieren. Bovendien is deze tocht voor elke fietser een uitdaging. De ene keer fiets je over de vlakke delen langs rivier de Yonne en de andere keer ga je bergopwaarts met een spectaculair uitzicht als beloning.

Uiteraard is er tijdens deze tocht ook de mogelijkheid om bourgondisch te genieten. Je kan de dag immers niet beter beginnen dan met een fietstocht door lokale wijngaarden, inclusief een goede wijnproeverij. Ook kunst- en geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Reserveer in de fietstocht genoeg tijd om te dwalen in kathedralen of om een van de vele historische monumenten te bekijken.

Wil je gedetailleerde informatie over de fietsroutes? Een fiets boot vakantie van boatbiketours verzekert je van de mooiste fietsroutes waarbij je geen natuurgebied of monument hoeft te missen. Daarnaast verzorgen zij de fiets, een fijne overnachting en een heerlijk diner.

Plaats een reactie