De mooiste locaties om te bezoeken in Amerika en Canada

Voor veel mensen staat een reis naar een ver land op hun bucketlist. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en herinneringen maken die je de rest van je leven bij blijven. Denk aan backpacken door Azië, op safari gaan in Afrika, een stedentrip door Europa of een op maat gemaakte reis door de Verenigde Staten en Canada. Vandaag zoomen we verder in op dat laatste. Amerika en Canada zijn allebei ontzettend diverse landen met meer om te zien dan een volgeladen museum. De volgende bestemmingen mag je eigenlijk niet missen op je rondreis!

Het Kings Canyon National Park

Ken je de film Erik of het klein insectenboek nog? Hierin wordt een doodnormale jongen ineens een schilderij ingezogen en beland hij in de wereld van insecten. Alles om hem heen is ineens gigantisch. Zo voel je je ook in het Kings Canyon National Park. Dit park staat namelijk bekend om de grootste bomen ter wereld: de reuzensequoia’s. Deze houten wolkenkrabbers kunnen maar liefst 100 meter hoog worden! Een absolute must see en een garantie voor geweldige foto’s.

Monument Valley

Als je aan het oude Amerika denkt, denk je al snel aan het Wilde Westen. Weidse vlaktes met de karakteristieke ‘ Buttes and Spires’ vormen een landschap dat zo uit Once Upon a Time in The West komt. In de omgeving heb je tal van jeeptochten. Daarnaast kan je raften, fietsen en op trektocht. Ben je dus avontuurlijk ingesteld, dan kun je bij Monument Valley helemaal je ei kwijt. Tot slot is een echte Amerikaanse barbecue de beste manier om de perfecte dag af te sluiten.

Haida Gwaii Islands

Canada kent veel prachtige plekken, maar eentje die vaak over het hoofd wordt gezien zijn de Haida Gwaii islands. Deze eilanden liggen voor het vaste land van British Columbia en heetten vroeger de Queen Charlotte Eilanden. De grootste reden dat je deze eilanden niet wil missen is door de flora en fauna. Ze worden ook wel de Galapagos Eilanden van Canada genoemd. Het Gwaii Haanas National Park Reserve in het zuidelijke deel van Moresby Island is echt een aanrader!

Whistler Valley

Ben jij iemand die graag de natuur opzoekt en op avontuur gaat? Dan is Whistler Valley een van de mooiste locaties om te bezoeken in Amerika en Canada! Je vind er onder andere het grootste ski gebied van Canada. Daarnaast kan je er uitstekend wandelen, mountainbiken, fietsen, golfen of helemaal tot rust komen in een van de spa’s. Pak voor een onvergetelijk uitzicht de Peak-to-Peak gondola, een gondola tussen twee bergtoppen.

Plaats een reactie