De mooiste plekken voor een vakantie naar Oostenrijk

Veel mensen realiseren zich misschien niet dat het bescheiden Oostenrijk een extreem populaire vakantiebestemming in Europa is. Jaarlijks weten vele toeristen en reizigers hun weg naar het land te vinden. Heel vreemd is dit zeker niet. Er is enorm veel te zien en te doen, zowel in de winter als in de zomer.

Je zult in heel Oostenrijk prachtige natuurlijke schoonheden vinden. Als je een liefhebber bent van geschiedenis is er veel te zien in de vorm van prachtige kerken, fascinerende musea en torenhoge kastelen.

Oostenrijk is een van de kleinste landen van Europa. Je kunt in dit kleine land tijd doorbrengen op een aantal van de meest spectaculaire plekken in de wereld. Zo zijn er bijvoorbeeld de machtige Alpen, het magische bos van Noord-Bohemen of de oevers van de brullende Donau. Een ideale locatie voor een vakantie dus.

Wij hebben daarom de leukste dingen om te doen tijdens je vakantie in Oostenrijk op een rij gezet!

De Hofburg: het keizerlijke kasteel van Oostenrijk

De spectaculaire Weense Hofburg was eeuwenlang de zetel van de Oostenrijkse monarchie. Nu leidt de president staatszaken vanuit het keizerlijke kasteel. Met de vele aantrekkelijke pleinen en tuinen beslaat het gehele Hofburg-complex ruim 60 hectare. Ook vind je hier 19 binnenplaatsen en maar liefst 2.600 kamers! Hoogtepunten van een tour hier zijn de Imperial Silver Collection en een aantal restaurants die een voorproefje geven van de weelderige keizerlijke banketten die hier ooit plaatsvonden. Daarnaast is er het Sissi-museum, gewijd aan het leven van keizerin Elisabeth. Bijna alle Oostenrijkse heersers hebben sinds 1275 aanpassingen aan het gebouw laten doen, wat heeft geleid tot veel verschillende architecturale invloeden. Al deze stijlen zijn vandaag de dag nog altijd terug te zien. Het is hiermee een van de meest bijzondere plekken om te bezoeken in Oostenrijk.

Breng een bezoek aan Innsbruck

Deze historische stad is omgeven door hoge bergen en is daarom een zeer populaire wintersportplaats. Vandaag de dag zullen bezoekers een veelheid aan monumenten en historische gebouwen tegenkomen. Innsbruck heeft altijd midden in turbulente historische jaren gestaan en beschikt over een enorm rijke geschiedenis. Je vindt hier onder andere historische architectuur, diverse musea en een levendig stadsleven. Maar ook een prachtige natuur en eersteklas resorts zijn hier te vinden. Innsbruck is een ideale vakantiebestemming voor diegenen die maar al te graag de omgeving willen verkennen en meer willen leren over de Oostenrijkse geschiedenis.

De Großglocknerstrasse

De Großglockner Hochalpenstraße aan de voet van de Großglockner werd gebouwd tussen 1930 en 1935. Het volgt het pad van een oude Romeinse weg en is met recht een van de mooiste bergwegen van Europa te noemen. Hoewel het belang ervan als route door de Alpen is afgenomen, is het nog steeds een prachtige weg door de Hohe Tauern, de hoogste bergketen in Oostenrijk en een van de uitzonderlijke attracties van het land. De route beslaat ruim 20 kilometer door de bergen op een hoogte van meer dan 2000 meter en bestaat uit een lange reeks bochten die leiden naar de boventunnel en uiteindelijk een prachtige vallei. De straat is de ingang van de enorme Hohe Tauern, waar Franz-Josefs-Höhe in heel Europa bekend staat om zijn spectaculaire uitzichten. Dit prachtige uitzichtpunt ligt op ruim 2.400 meter boven zeeniveau en biedt een ongelooflijk uitzicht op het omliggende land. Bezoek ook zeker even het bezoekerscentrum voor gedetailleerde informatie over de geschiedenis van de regio en gletsjertentoonstellingen!

Toegang tot de Admont Abbey-bibliotheek

Deze bibliotheek werd gebouwd in de 18e eeuw en is de grootste kloosterbibliotheek ter wereld. De met fresco’s versierde plafonds leven nog meer op door het licht dat reflecteerd door al het goud. Dit alles zorgt voor een overweldigend effect. Het hele complex is een bezoek waard. Deze Rococo-bibliotheek is een van de mooiste plekken in heel Oostenrijk te noemen.

Salzburg

Salzburg is sinds de begindagen van het christendom een ​​spiritueel centrum in Europa. De abdij Saint-Pierre in het hart van de oude stad werd in 690 gesticht door Saint-Rupert en diende tot het begin van de 11e eeuw als residentie voor de aartsbisschoppen. De aartsbisschoppen van de Prins hebben enkele van de beste kunstenaars en architecten van hun tijd ingehuurd om kerken, woningen en kloosters te bouwen en in te richten. Hoewel ze werden gerenoveerd in de stijl van opeenvolgende eeuwen, vormen ze nog steeds een bijzondere wijk om te bezoeken. Hoogtepunten zijn de Sint Pietersabdei, de prachtige begraafplaats en catacomben. In de buurt is de kathedraal te vinden. Als je tussen de kleurrijke barokhuizen loopt, vindt je daarnaast een aantal charmante attracties, waaronder de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Het kasteel van Salzburg, bereikbaar met de kabelbaan, heeft de beschikking over een groot aantal prachtige torens en koepels. Salzburg is een plek die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je vakantie in Oostenrijk.

Hallstatt

Hallstatt is ongetwijfeld een van de meest pittoreske kleine steden in Oostenrijk. Dit is een goede plek om de spectaculaire Dachstein Salzkammergut te verkennen. De prachtige unieke architectuur laat de rijkdom van Hallstatt duidelijk zien. De hoogtepunten hier zijn onder andere een enorme ijsgrot met prachtige bevroren watervallen. De mammoetgrot met zijn enorme galerijen die worden gevormd door een oude ondergrondse rivier is ook het bezoeken waard. Bezoekers boven de grond kunnen het fantastische observatieplatform gebruiken om een prachtig uitzicht te krijgen de prachtige omgeving van de omliggende Alpen. Bezoek ook zeker even het ondergrondse zoutmeer van de nabijgelegen grot Hörnerwerk of verken de Dachstein-grotten, een van de meest indrukwekkende grotnetwerken in Europa!

Plaats een reactie