De mooiste tochtjes in Albufeira, Portugal

Stel, je zit in Albufeira, de stad die vooral bekend staat om de jongerenreizen en wilde vakanties. Toch hoef je niet ver te zoeken naar een rustig strand of een stuk ongerepte natuur. Ook al lijkt dit vrijwel onmogelijk als je aan Albufeira denkt, dat is het niet. Wij vertellen je het hoe, wat en waar.

Praia da Galé

Praia de Galé in de AlgarveBen je de drukke stranden in Albufeira ook een beetje zat? Dan is er een tocht beschikbaar om je de rust te geven die je wilt hebben. Er gaat namelijk een vissersbootje, genaamd Bom Dia (goeden dag) die u naar een verbogen strandje brengt, in de buurt van Praia da Galé. Deze boottocht van 14 kilometer voert langs een van de mooiste stukjes rotskust van Europa in de Algarve, en eindigt bij een verlaten zandstrandje, gelegen tussen de rotsen die de kust rijk is, waardoor je prima beschut zit tegen de wind. Een goede tip is wel om eten en drinken mee te nemen, aangenomen dat er werkelijk niks op dit strand te vinden is. Met de bestuurder van de boot kun je afspreken hoelang je op het strand wilt verblijven en op de afgesproken tijd wordt je weer opgehaald en vaar je terug naar Albufeira.

Ria Formosa, prachtig natuurreservaat

Waterval in Ria FormosaDit natuurreservaat, gelegen tussen Faro en Tavira, is een natuurpark van ongeveer 60 kilometer lang. Door zijn opvallende kenmerken kan dit park geclassificeerd worden als een wetland. Het park bestaat uit verscheidene schiereilanden en lagunes, wat het een ideale rustplek voor trekvogels maakt. Dit gezegd hebbende, is het niet verwonderlijk dat dit park een favoriet is bij natuurliefhebbers. Een aanrader is om bij het informatiecentrum langs te gaan, waar je een gratis rondleiding kunt boeken en in het aquarium een greep uit de flora en fauna kan aanschouwen. Gezien de uitgestrekte oppervlakte en gunstige leefomgeving is er een weide variëteit aan diersoorten. Het is dan ook aangeraden om ogen en oren goed open te houden als je in het park bent, zodat je niks van het natuurschoon hoeft te missen.

Treinrit naar Tavira

De straten van TaviraAlhoewel de trein misschien een wat onconventionele manier van transport is op vakantie, biedt de reis je de mogelijkheid om het land eens van een andere kant te zien. De treinreis naar Tavira begint in Faro en duurt ongeveer een uurtje. Treinen in Portugal zijn vaak goed geregeld en niet duur. Let er wel op bij het aankopen van een ticket dat er vaak vaste zitplekken zijn, let daarbij op het wagonnummer en het stoelnummer. Daar aangekomen zul je meteen opmerken waarom dit stadje door velen wordt beschouwd als ‘het Venetië van de Algarve’. Het centrum van Tavira is niet al te groot, maar door de veelvuldige aanwezigheid van oude kerken, die overigens prachtig versierd zijn, is een bezoekje aan de stad de moeite waard. Om voor een beetje afwisseling te zorgen kan je met een vissersbootje naar Ilha de Tavira, waar u een van de mooiste stranden van Portugal zult vinden. Leuk is om hier te gaan snorkelen, aangenomen dat het eiland bekend staat om de aanwezige zeepaardjes.

Kortom, Albufeira biedt meer dan alleen maar cafés en drukke stranden. Met een beetje goed zoeken zijn er altijd leuke tochtjes te vinden.

Plaats een reactie