De Romantische Strasse, de meest romantische route om te volgen

Hebt je al ooit van de Romantische Strasse, de oudste toeristische route van Duitsland gehoord? Een prachtige route van Würzburg aan de Main tot aan Füssen aan de voet van de Alpen. Een route, die vooral bij Aziatische toeristen in trek is om een beeld te vormen van het middeleeuwse Europa. Middeleeuws is de juiste term voor de Romantische Strasse, want je komt door prachtige dorpjes die sinds de middeleeuwen niet veranderd lijken te zijn.

Route van de Romantische Strasse

Trap in Dinkelsbuhl langs de Romantische StrasseDeze route bestaat sinds 1950, toen de route opgezet werd en is vernoemd naar de gevoelens die je krijgt als je deze route aflegt. Een route, die grotendeels de oude handelsweg van de Main naar Tirol en Noord-Italië volgt. Deze route biedt veel pittoreske decors. Wat te denken van de middeleeuwse steden Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl, Nördlingen, Donauwörth, Augsburg en Landsberg am Lech. Als je van barok houdt, kun je de kunstwerken in de residentie van Würzburg en de bedevaartskerk van Wies bij Steingaden bekijken. Minder bekend, maar ook interessant is de Fuggerei in Augsburg. De oudste sociale woonwijk ter wereld in 1521 gebouwd door de rijke bankier Jakob Fugger.

Prachtige paleizen langs de route

Paleis Hohenschwangau langs de Romantische StrasseVanuit het noorden komend, kun je deze prachtige route afsluiten met een bezoek aan twee paleizen van koning Ludwig II van Beieren: het wereldberoemde Neuschwanstein (te zien op de omslagfoto) en het minder bekende, maar toch indrukwekkende Hohenschwangau. Je kunt meer lezen in ons artikel over slot Neuschwanstein. In het gezellige Füssen kun je tenslotte tot rust komen. Hetzij in het leuke stadje zelf of anders wel aan de oevers van de aanwezige bergmeren. De hele route uit dit bericht is met de auto, de bus of met de fiets te volgen. Wij raden zelf de auto aan, omdat goed weer in deze streek niet altijd een garantie is, en je op je eigen tempo de route kunt verkennen.

Zelf de Romantische Strasse rijden?

Heb je na het lezen van al dit moois ook zin gekregen om er lekker op uit te gaan? Heerlijk dat vakantiegevoel ervaren en onderweg stoppen bij de mooiste hoogtepunten van de Romantische Strasse? Bekijk dan een volledige autorondreis langs de Romantische Strasse.

Plaats een reactie