Deze bezienswaardigheden in Venezuela moet je zien

Venezuela zit vol met schitterende bezienswaardigheden, waardoor het een ideaal land voor backpackers is. Van grote steden tot prachtige stranden aan het Caribisch gebied tot uitgestrekte natuurgebieden, Venezuela heeft het allemaal. Hierdoor is het een land die zeker niet mag ontbreken in jouw reiservaringen.

Het Nationale Park Canaima

Het Nationale Park vind je in het zuidoosten van Venezuela en beslaat zo’n 30.000km² aan ongerepte natuur. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is hiermee dus een beschermd gebied. In het park kan je genieten van de schitterende watervallen, tafelbergen en natuurlijk jacuzzi’s. Zeker vanaf de verschillende bergen lijkt het of alsof je aan het dromen bent, aangezien er langs de rand van de bergen vaak wolken hangen. In het park zijn nog veel andere bezienswaardigheden waaronder de hoogste waterval ter wereld.

Angel Falls

In de wildernis van Venezuela kan je de hoogste waterval ter wereld vinden: de ‘Angel Falls’. De waterval heeft een hoogte van 979 meter en op de foto’s kan je al zien dat dit immense natuurverschijnsel een schitterend aanzien is. Je bereikt de waterval door jezelf een weg te banen door het oerwoud, maar het is het zeker waard. We zeiden natuurlijk hiervoor dat de beste reistijd tussen december en maart is, maar als je het Nationale park en de Angel Falls wil bezoeken is de beste reistijd juni tot en met augustus. Dan valt de meeste regen en zal zeker deze waterval op volle sterkte stromen.

Caracas

Caracas heeft de afgelopen jaren een slechte reputatie opgebouwd wat enorm zonde is, want het is een supermooie stad met veel cultuur en een schitterende ligging. Zo kan bijvoorbeeld het Casa Natal del Libertador bezoeken. Dit is het huis waar de nationale held Simón Bolívar is geboren. Tegenwoordig dient het huis als museum waar je schilderijen, uniforms en wapens kunt bezichtigen. Verder zijn er nog veel museau, verschillende pleinen en parken bezoeken.

Merida

Merida is een stad die zeker niet mag ontbreken tijdens jouw reis door Venezuela. Deze stad wordt gezien als één van de beste plaatsen voor backpackers, omdat hier veel studenten wonen. Daarnaast ligt de stad tussen twee bergruggen wat een fantastisch aanzicht geeft in de stad zelf. Verder zijn er veel activiteiten te beleven in de stad. Als eerste is de hoogste kabelbaan ter wereld: de Teleferico. Met deze kabelbaan word je bovenop de Pico Espejo gebracht, waarvan de top op 4765 meter hoogte ligt. Deze hele rit neemt zo’n anderhalf uur in beslag, dus je hebt genoeg tijd om van het uitzicht te genieten. Verder kan je hier ook mountainbiken, paragliden, paardrijden, raften of bergbeklimmen. Je zult je hier dus niet snel vervelen.

Eilanden hoppen van Los Roques

Ten noorden van Venezuela vind je de Caribische Zee, waar je als Nederland toch minimaal drie eilanden zou moeten kennen. Hier vind je ook de eilanden van Los Roques. Dit is een eilandenarchipel wat ongeveer uit 300 koraaleilanden bestaat. Slechts 50 van deze eilanden zijn groot genoeg om een naam te krijgen en één hiervan is Gran Roque. Dit is het enige eiland van de archipel welke bewoond is en hier kan je heerlijk ontspannen. Op dit eiland en in de omgeving kan je goed duiken. Het koraal wat zich hier bevindt is nog erg divers met meer dan 60 verschillende soorten koraal. Verder vind je hier ook zo’n 300 verschillende soorten vissen. Werkelijk een schitterende ervaring dus.

Roraima

Rondom het nationale park Canaima liggen ruim honderd tafelbergen en hier is ‘Mount Roraima’ de meeste bijzondere van. De tafelberg is 2.180 meter lang en je moet een meerdaagse wandeling maken om bij de top van deze berg te komen. Dit is zeker een aanrader, want veel mensen noemen deze tocht één van de meest spectaculairste en mooiste tochten van Zuid-Amerika (en misschien zelfs van heel de wereld). Tijdens de trektocht zal je diverse watervallen tegenkomen en zal je op de top een schitterend uitzicht hebben. Als je zelfs geen ervaren klimmer bent is het wel verstandig om een tour met een gids te boeken. Dit kost vaak net iets meer dan €300,-.

Venezuela biedt een enorm diverse vakantie aan, waardoor jouw reis zeker een unieke ervaring zal zijn. Het is wel belangrijk dat je goed oplet in het land waar het wel en niet veilig is, aangezien er toch redelijk wat chaos in het land heerst. Zorg er dus voor dat je jouw vakantie goed indeelt en lees ervaringen van andere mensen. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor nare verrassingen komt te staan en optimaal kunt genieten van jouw reis in Venezuela.

Plaats een reactie