Deze bezienswaardigheden moet je bezoeken tijdens je reis door Colombia

Colombia is een land die alles aan kan bieden. Van woestijnen in het zuiden, tot grote steden, naar de jungle en de Caribische stranden in het noorden. Je kan hier zoveel zin in één land dat het bijna onwerkelijk is. Maar wat zijn nu de bezienswaardigheden die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw reis in Colombia?

Medellín

Medellín is de stad waar Pablo Escobar zijn drugsoorlog voerde en waar hij groot is geworden. Als je in de stad de kabelbaan neemt zal je over de wijk komen die hij heeft aangelegd en hier wordt hij nog steeds aanbeden. In de rest van het land wordt Pablo Escobar verafschuwd en mensen die de Pablo Escobar Tours nemen zijn ze liever kwijt dan rijk. Er is zelfs een grote groei van Narcos toerisme die gestimuleerd wordt door de serie Narcos. Bedenk goed voordat je dit ook doet wat voor ellende deze man heeft veroorzaakt in dit land, voordat je hiervoor naar Colombia trekt. Verder staat Medellín bekend om het nachtleven. Je kunt hier goed stappen in de verschillende discotheken waar je het zo laat kunt maken als jij wil. Overdag zijn er verschillende gratis tours te volgen die je door hele de stad leiden en je alle kunstwerken in de stad laten zien.

Guatapé

Vanuit Medellín kan je een uitstapje maken naar Guatapé en hier kan je El Penol bezichtigen en beklimmen. Guatapé is een erg gezellig stadje waar ’s middags artiesten bij elkaar komen en muziek spelen. Hier kan je dan op de gekleurde trappen een biertje drinken en genieten van de muziek. Doe dit wel nadat je El Penol hebt beklommen, want de klim naar boven zijn zo’n 600 treden. Bovenop de rots heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Valle de Cocora

In de Valle de Cocora vind je de hoogste palmbomen die je ooit gezien hebt. Deze palmbomen kunnen namelijk tot wel 60 meter hoog worden en naast deze palmbomen is de omgeving schitterend. Het groene gras op de bergen geeft je het gevoel alsof het niet echt is wat je meemaakt. In de vallei kan je een lange en een korte hike maken. Zeker voor de mensen die niet in optimale conditie verkeren is de korte hike een aanrader. Deze duurt zo’n anderhalf uur en je komt hier toch langs alle mooie uitzichtpunten.

De lange hike neemt iets langer in beslag, namelijk vijf uur. Hier word je door de jungle gestuurd en kom je zelfs tot 3.000 meter hoogte. Het is een pittige wandeling, maar de omgeving en je uitzicht op bepaalde plaatsen zorgt er zeker voor dat dit het waard is.

De Koffiedriehoek

Colombia staat bekend om hun goede koffie en een gedeelte van het land staat helemaal in het teken van deze koffie. Deze regio vind je tussen Bogota, Cali en Medillín. Het gebied staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus beschermd gebied. De meest bekende plaatsjes die je kunt bezoeken in deze regio zijn Salento en Pereira. Vooral Salento is een erg gezellig dorpje. Vanuit Salento kan je ook snel bij de Valle de Cocora komen, dus hier kan je twee bezienswaardigheden in één pakken. In de omgeving van Salento en Pereira vind je verschillende koffieplantages waar je een rondleiding kunt krijgen. Je kunt hier ook de koffie proeven en aan het einde van de rondleiding zullen ze jou hun koffie willen verkopen. Dit is zeker een aanrader, want de koffie is hier heerlijk. Neem dus zeker voor het thuisfront wat koffie mee.

Tayrona National Park

Aan de Caribische kust vind je het Tayrona National Park. Op het ene moment loop je hier nog in de jungle om vervolgens bij een parelwit strand aan te komen met helderblauw water. In het park vind je meer dan 300 verschillende vogelsoorten en nog meer verschillende planten. In het park kan je ook de onderwaterwereld gaan ontdekken, dus er zeker voor iedereen wat te doen. Vanuit dit park kan je nog een van de mooiste hikes doen die je op de wereld vindt.

De verloren stad

In het Tayrona Park vind je namelijk ook De verloren stad, ook wel bekend als Ciudad Perdida. Het is een toch van 44 kilometer en er moeten meer dan 1.000 treden beklommen worden, maar als je eenmaal aankomt bij de Verloren stad is het schitterend aanzicht en kan je toch wel trots op jezelf zijn. Deze hike zal je dwars door de jungle brengen zeker als je hier nog nooit geweest bent is dit erg indrukwekkend.

Colombia is een fantastisch land om te bezoeken, maar hier is nog steeds criminaliteit. Zorg er dus voor dat je altijd goed voorbereid bent en ga ’s avonds niet alleen over straat. Zo zorg je ervoor dat er niets naars overkomt.

Plaats een reactie