Digitale e reisgids vs papieren reisgids

Reisgidsen zijn in allerlei maten en vormen te vinden. Van complete boekwerken met meerdere delen tot compacte gidsen die in je broekzak passen. Ook zijn er tegenwoordig een hoop aanbieders die hun reisgidsen als App of zelfs alleen maar digitaal aanbieden. Hieronder ga ik in op de voor en nadelen van een papieren en digitale reisgids.

De “ouderwetse” papieren reisgids

Papieren reisgidsenWe beginnen bij het begin, jarenlang kan je al papieren reisgidsen krijgen. Ook tegenwoordig zijn er nog genoeg papieren reisgidsen te krijgen, maar is het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te weten wat je belangrijk vind aan een reisgids. De keuze van je bestemming en je soort vakantie is hierbij natuurlijk ook belangrijk. Papieren reisgidsen zijn tegenwoordig vaak ook een beetje een verzamel-item, het ziet er cool uit als je veel reist en je hebt flink wat reisgidsen op de plank staan in je studiekamer of je woonkamer. Zelf ben ik om precies deze reden dol op reisgidsen, in mijn studiekamer staat een rijtje met leuke gidsen vol informatie van plekken waar ik geweest ben, of écht nog heen wil. Maar ook de digitale reisgids ontbreekt bij mij niet bij de voorbereidingen voor mijn vakantie. Mijn persoonlijke favoriet zijn de boekjes van Time to momo reisgidsen, Ik heb deze reisgidsen al sinds ze nog 100% reisgidsen heette, en ik gebruik ze bij bijna elke vakantie.

De digitale reisgids of e-reisgids

Digitale en papieren reisgidsenEen digitale reisgids is iets van de laatste tijd, veel reisgidsen spelen in op de trend dat steeds meer mensen mobiel zijn of een tablet mee op vakantie nemen. Sommige werken hierbij met een App, terwijl andere kiezen voor een PDF formaat of een E-book reisgids. De meeste digitale reisgidsen kunnen zich prima meten aan een papieren reisgids. Qua kwaliteit maakt het dus meer uit welke aanbieder je kiest dan de keuze voor een digitale of papieren reisgids. De reisgidsen van The Media Bay zijn allen digitaal te verkrijgen. Een voordeel van een digitale reisgids is dat er meer ruimte overblijft in jouw koffer!

Maar welke reisgids moet ik dan nemen?

Dit is een persoonlijke voorkeur, en ook afhankelijk van het aanbod van de maker van de reisgidsen. Als je op zoek bent naar een leuke fysieke reisgids voor een stedentrip, dan zou ik zeker kijken naar de reisgidsen van Time to momo die ik hierboven ook al genoemd heb. Wil je liever een digitale reisgids mee op vakantie nemen dan zou ik de digitale reisgidsen van the media bay bekijken. Deze hebben naast stedentrips ook complete rondreizen die je kan maken met de gidsen.

Plaats een reactie