Dit zijn de 4 mooiste onbewoonde eilanden die je kunt bezoeken

Wie droomt er niet van een onbewoond eiland? Ooit werd het liefdevol bezongen door een bekende muziekgroep voor kinderen en dat lied kan echt iedereen, jong en oud, meezingen. Een onbewoond eiland met wuivende palmbomen, parelwitte stranden (zonder andere mensen!) en een helderblauwe zee. De golven klotsen zachtjes op het zand. Een hangmat tussen twee palmbomen maakt het plaatje compleet. Met je blote voeten loop je door het zachte, losse zand en de wind strijkt zachtjes door je haren. Voor even lijk je helemaal alleen op de wereld te zijn. Een moment om tot bezinning te komen. Het geluid van de zee en een overvliegende meeuw is het enige dat je hoort. Geen auto’s, geen file, geen stress. Ook zin om naar een onbewoond eiland te gaan? Dat dachten we wel! Wij nemen je mee naar de vier mooiste onbewoonde eilanden ter wereld. Een plek waar je je voor even alleen waant met de natuur.

Monuriki – Fiji

Alleen de naam al laat je wegdromen. Fiji is een waar paradijs op aarde. Fiji bestaat uit meer dan 332 eilanden. 106 Van deze eilanden zijn bewoond. Alle andere zijn dus prachtige onbewoonde eilanden in een kristalheldere zee. Niet ieder onbewoond eiland kun je bezoeken als je niet over een eigen boot beschikt, maar gelukkig zijn er boten beschikbaar die je maar al te graag (uiteraard tegen betaling) naar een van de onbewoonde eilanden brengt. Het bekendste onbewoonde eiland van Fiji is Monuriki Island. Hier is namelijk de film Castaway met Tom Hanks opgenomen. Hij had dan wel al vrij snel genoeg van het leven op een onbewoond eiland, maar als jij er naartoe gaat dan blijft de boot gewoon op je wachten. Verken dit prachtige eiland en droom even weg. Schreeuw heel hard “Wilsooon” en waan je in een film. Vanwege de film is de eiland redelijk populair aan het worden, dus het is mogelijk dat je je niet geheel alleen op het strand bevindt. Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere groene, heuvelachtige pareltjes te vinden in de helderblauwe zee rondom Fiji.

Tazi Island – Filipijnen

Iets ten zuiden van de Filipijnen vinden we Tazi Island. Een schitterend eiland dat tot een van de meest afgelegen plekken op aarde behoort. Als je dat goed in de oren klinkt, dan is dit eiland dé bestemming voor jou. Wat je allemaal kunt doen op Tazi Island? Een boek lezen, uit een kokosnoot drinken, zwemmen in de zee en luieren in een hangmat. Meer heb je ook niet nodig om volledig tot rust te komen toch? Verder kun je nog kajakken als je toch iets meer actie wilt. ’s Avonds kun je op het strand genieten van de mooiste zonsondergang ter wereld terwijl je een visje boven het kampvuur houdt. Puur genieten!

Owen Island – Kaaimaneilanden

Is luieren in een hangmat niets voor jou? En zoek je wat meer actie op je onbewoonde eiland? Dan is Owen Island wellicht iets voor jou. Er is namelijk maar één manier om dit prachtige eiland, omringd door helderblauw water, te bezoeken. En dat is per kajak. Hopelijk is dat avontuurlijk genoeg voor je, want een onbewoond eiland vol met actie is natuurlijk een beetje tegenstrijdig. Een onbewoond eiland bezoek je voor de rust. En dat krijg je na je avontuurlijke kajaktocht naar Owen Island. Owen Island behoort tot de Kaaimaneilanden en is een plek waar je volledig alleen kunt zijn. Een prachtige plek op aarde met palmbomen, witte zandstranden en een rustige blauwe zee. Alles wat je zoekt in een onbewoond eiland.

Klein Curaçao

En dan hebben we nog Klein Curaçao. Vanuit Curaçao kun je een boottrip naar Klein Curaçao maken. Alleen al deze boottrip is het meer dan waard. Want met een beetje geluk zwemmen de dolfijnen met je mee en vertonen ze de allermooiste kunstjes aan je. Is dit nog niet genoeg? Wacht dat maar tot je van boord gaat en je eerst stap op het onbewoonde eiland zet. Snorkelen, duiken, luieren, van een kokosnoot sippen, hier kan het allemaal. Klein Curaçao is dan wel een klein eiland, er valt genoeg te beleven om je de hele dag te vermaken. Zo kun je de vuurtoren bezichtigen die schepen moest behoeden van een aanvaring met het platte eiland. Wanneer je een wandeling over het strand maakt, zie je waarom een vuurtoren geen overbodige luxe is. Uit het niets doemt er ineens een enorm scheepswrak op. Troosteloos ligt het te vergaan op het verlaten strand. Een bijna spookachtig aanzicht. Wanneer je verder wandelt kun je nog een ander scheepswrak tegenkomen op het strand. Doordat het eiland zo plat is, door de sterke stromingen om het eiland heen en door een verraderlijke wind die kan opdoemen zijn menig schepen vergaan in de omgeving van Klein Curaçao. En dat maakt het onbewoonde eiland gevoel nóg specialer!

Plaats een reactie